PDA

View Full Version : Prosiruje se kolovoz oko Zlatarskog jezera


halilce
17-08-2009, 03:59
Proširuje se kolovoz oko Zlatarskog jezera

Austrijska „Alpina“ dobila je na tenderu posao na rekonstrukciji 11 kilometara duge deonice magistrale ka moru od Užičkog mosta u Kokinom Brodu do naselja Branoševac na ulasku u Novu Varoš iz pravca Zlatibora. Radovi vredni 427 miliona dinara startovaće početkom septembra i biće finansirani iz kredita Evropske investicione banke.

U narednih godinu dana, za koliko se „Alpina“ obavezala da će okončati radove na deonici koja najvećim delom vodi obalom Zlatarskog jezera, biće potpuno rekonstruisan i proširen kolovoz, obnovljena dva mosta i ispravljene krivine.
Okončanjem radova na trasi od Kokinog Broda do Nove Varoši u potpunosti će biti rekonstruisana oko 90 kilometara duga deonica magistrale ka moru od Zlatibora do Gostina i granice sa Crnom Gorom. Deonica magistrale čija rekonstrukcija sledi ima četiri „crne tačke“ i puna je oštrih i nepreglednih krivina. Kolovoz je sužen i oštećen na više mesta, sa mnogobrojnim zakrpama i ulegnućima, a saobraćaj ugrožavaju i česti odroni i klizišta, pa iz saobraćajne policije godinama unazad apeluju na oprez tokom vožnje obalom Zlatarskog jezera i reke Zlošnice.
Ovo je u poslednjih godinu i po dana drugi tender za radove na rekonstrukciji najlošije deonice magistrale ka moru kroz Zlatiborski okrug. Njena rekonstrukcija najavljena je još pre dve godine, kada je polovinom juna svečano u saobraćaj puštena rekonstruisana trasa od Borove Glave na padinama Zlatibora do Kokinog Borda. Na prvom tenderu, preduzeće „Putevi“ iz Užica ponudilo je da za sedam meseci okonča radove, ali je posao dobilo Preduzeće za puteve „Beograd“. Sa beogradskim putarima u međuvremenu je raskinut ugovor i novi tender raspisan početkom leta.

Blic Online | Srbija | Prosiruje se kolovoz oko Zlatarskog jezera (http://www.blic.rs/srbija.php?id=106425)