PDA

View Full Version : U jami trazili jarice, nasli ljudske kosti


STRANAC
16-08-2009, 14:34
U jami tražili jariće, našli ljudske kosti
Subota, 15. avgust 2009. 20:24

Tragajući za dva jareta koja su upala u jamu dva kilometra od obližnjeg zaseoka Pećice kraj Obrovca, pripadnici zadarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja u subotu ujutro pronašli su ljudske kosti.

Tokom potrage i izvlačenja kozlića HGSS-ovci su u trideset metara dubokoj jami naišli na hrpu ljudskih kostiju i delove uniformi za koje se, prema prvim neslužbenim informacijama, pretpostavlja, da pripadaju ubijenima za vreme ili nakon Drugog svetskog rata, javlja Jutarnji list (http://www.jutarnji.hr/).

"Prilikom boravka u jami, na njenom dnu, na siparu (odlomljeno sitno kamenje), na nagibu od oko 45 stepeni uočeno je više ljudskih kostiju, a reč je o više osoba", saopštila je zadarska stanica GSS-a koja je o svom pronalasku obavestila zadarsku policiju i istražnog sudiju koji trenutno obavljaju uviđaj na licu mesta.

Pre šokantnog otkrića, na glavnom putu spasioce je dočekala vlasnica jarića M.M. koja je, veče ranije zatražila pomoć, te ih je odvela do jame.

U 11.45 na dno jame su se spustili spasioci i speleologinja koji su posle gotovo pola sata uspeli da ulove životinje, zavezali za ih uže, a jedan član HGSS-a izvukao ih je na svetlo dana.

Životinje su prošle nepovređene.

(MONDO)