PDA

View Full Version : Komemoracija - Oprostaj od kralja popa


FolkoTeka.com teme
10-07-2009, 08:59
Suze i pesma kao oproštaj od Majkla


Porodica, prijatelji, muzičke i holivudske zvezde i fanovi odali su počast kralju popa na ceremoniji u Los Andjelesu u utorak koju je prema prvim procenama gledalo između 750 miliona i milijardu ljudi.

Porodica Džekson u utorak ujutru po lokalnom vremenu prisustvovala je duhovnoj ceremoniji na groblju Forest Lon, a zatim je kolona automobila, predvođena Džeksonovim zlatnim kovčegom vrednim 25.000 dolara, krenula ka Stejpls centru.
Kovčeg je na binu iznet u pratnji potresne himne "Allelujah", koju je izveo hor koji je često pratio Majkla na nastupima.


http://img2.pict.com/10/8c/75/1114792/0/v140119p0.jpg

Brojni uzdasi i suze pomešali su se sa gromoglasnim aplauzom dok je pevač Smoki Robinson čitao poruke Nelsona Mendele koji je kralja popa nazvao "članom porodice koji će zauvek živeti u njegovim mislima", kao i Dajane Ros koja je poručila Majklu da će uvek biti tu za njegovu decu.

Publika je odgledala Džeksonove pripreme za veliki povratak na scenu u Londonu, koji nije doživeo. Njegov trener Lu Ferinjo, poznat kao Halk, setio se Džeksona kao tinejdžera.

Ferinjo je, u znaku tračeva koji prate smrt kralja popa, istakao da nikada nije video Majkla kako uzima nedozvoljene lekove.

"Živeo je za svoju decu, želeo im je bezbedno detinjstvo kakvo sam nije imao", rekao je trener.

Ipak, najviše suza izazvao je govor Džeksonove kćerke:





Seriju nastupa u znak sećanja otvorila je Maraja Keri, otpevavši pesmu Jackson 5 "I'll be there", koju je i sama uspešno obradila na početku karijere. Suze u očima niko od izvođača, kao ni porodice i brojnih fanova nije mogao, ni pokušao da sakrije.

Kvin Latifa nije pevala, ali je pročitala prigodnue stihove Maje Enđelou "We had him".

Sledeći je bio Lajonel Riči, koji je otpevao "Jesus is love" svoje bivše grupe The Commodores.

Osnivač kuće "Motaun" Beri Gerdi opisao je Majkla kao nekoga "ko je učio od velikana, da bi postao veći od njih".

"Bio je moj sin", rekao je Gerdi, a zatim otpevao Smokijevu "Who's loving you", bolje i od samog pevača.

Tokom emitovanja snimaka Majklovih spotova, na binu je izašao uplakani Stivi Vonder.

"Nisam želeo da doživim ovaj dan", rekao je legendarni pevač, i zasvirao " Never Dreamed You'd Leave in Summer" za Majkla.





Košarkaši Kobi Brajant i Medžik Džonson prisetili su se Džeksona, i otkrili publici da je pevač voleo da jede u restoranu za "obične" ljude "Kentaki frajd čiken".

Trudna oskarovka Dženifer Hadson, vidno potresena, otpevala je "Will you be there".

Veoma emotivan govor održao je prečasni Al Šarpton, koji je Džeksonu odao počast zbog rušenja rasnih barijera među ljudima.

"Naučio nas je da volimo jedni druge. Sećajte se njegovog puta, ne ožiljaka koje je stekao", rekao je Šarpton, a zatim poručio Džeksonovoj deci – "nije bilo ničeg čudnog u vašem tati".

Pevač Džon Majer, jedini izvođač u Stejplsu u utorak koji nije bio afroameričkog porekla, otpevao je "Human nature", a zatim se Majklova bivša devojka Bruk Šilds sa gorkim humorom prisetila kada je pevač pokušao da je nauči čuveni "moonwalk" – bezuspešno!


http://img2.pict.com/ee/83/30/1114906/0/v140119p1.jpg



Iako je pomen pevaču održan na groblju Forest Lon, kralj popa ipak neće biti sahranjen među slavnim ličnostima koje su obeležile "zlatnu eru" Holivuda, već će biti kremiran, a njegov pepeo rasut po ranču Nedođija.




izvor: BiznisKlub.com




Više o temi... (http://www.f-ton.org/forum/estrada-news-vesti-sa-estrade/6514-komemoracija-oprostaj-od-kralja-popa.html)