PDA

View Full Version : Zukorlic priziva zlo u Srbiji


iSelektor
10-07-2009, 03:52
Srpske i bošnjačke stranke osudile skandaloznu izjavu sandžačkog muftije
Zukorlić priziva zlo u Srbiji
http://img2.pict.com/d1/6b/f6/1114153/0/zukorlicv.jpg

Izjavu sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, datu u jučerašnjem intervjuu za „Alo!“, da srpsku himnu „Bože pravde“ i državni grb sa dvoglavim orlom ne doživljava kao svoje simbole redom su osudili sve parlamentarne stranke u Srbiji, uključujući i bošnjačke iz Sandžaka.

Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić smatra da je izjava sandžačkog muftije skandalozna i nimalo prijateljska.
- Onaj ko ne poštuje zastavu, himnu i grb države u kojoj živi, a koji su rezultat volje ogromne većine članova te zajednice i reprezentuju istorijske simbole njenog konstitutivnog naroda, ne poštuje ni zajednicu u kojoj živi. Ako je Zukorlić član ove državne zajednice, onda mora da prihvati njena demokratska pravila i njeno ustavno ustrojstvo - ocenjuje Aligrudić.
Lider JS-a Dragan Marković Palma kaže da su himna i grb doneti po Ustavu, a da su za taj Ustav glasali i muslimani.

- Očigledna je loša namera Zukorlića koji u poslednje vreme daje militantne izjave i izaziva probleme čak i između svojih sunarodnika - smatra Marković.
Predsednik Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka Esad
Džudžević kaže za „Alo!“ da je ta izjava Zukorlićev problem koji on ne želi da komentariše.
- Srbija ima svoju državnu himnu, zastavu i grb. Mi smo se kao manjina 2005. izborili da dobijemo bošnjačku zastavu i bošnjački grb. To je verifikovala Vlada Srbije i to je red stvari ne samo u Srbiji nego u svakoj drugoj državi. Na svadbama i veseljima Bošnjaka već je masovna pojava da se istaknu, pored državne zastave, i bošnjačka obeležja - objašnjava Džudžević.
Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Meho Omerović smatra da svako ima pravo da doživljava stvari kako želi, ali ističe da je Ustav, kojim su državni simboli definisani, usvojen referendumom.
- SDP smatra da u Ustavu ima elemenata koje treba menjati, kao što je i najavio predsednik Srbije Boris Tadić. Za to postoje demokratske procedure koje treba poštovati - kaže Omerović.
Poslanik SNS-a Božidar Delić kaže da je Zukorlićeva izjava neprimerena, jer se od svih verskih službenika očekuje da se sa mnogo razuma obraćaju svojim vernicima.
- Ovakva izjava može da proizvede samo negativne efekte. On treba da shvati da živi u Srbiji. Ako ne doživljava srpsku himnu kao svoju, on mora da je poštuje, kao i sve simbole te države - smatra Delić.


Intervju: Adem Zilkič, reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije

„Muftija je narko-diler“
Za razliku od sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić (53) poštuje himnu „Bože pravde“ i zvanični grb Srbije. U intervjuu za „Alo!“ kaže da su Zukorlićeve nelojalne opaske nedopustive, a njega naziva kriminalcem i tajkunom koji se bavi i politikom.

- Nismo u poziciji da odlučujemo kakva će biti himna. Mi nemamo drugu državu do Srbije i kao njeni stanovnici poštovaćemo sve što ona donese - kaže Zilkić.
- Šta kažete na Zukorlićevu zamerku da se u srpskoj himni pominje samo hrišćanski bog, a da u grbu nema nijednog dela simbola bošnjačkog naroda?
- Ne priznajem da neko ima islamskog ili katoličkog boga. Za mene je bog jedan, za mene su prihvatljive sve konfesionalne zajednice koje su monoteističkog opredeljenja. To su isključivo politička i državna pitanja i Islamska zajednica se neće baviti tim stvarima. Imamo legitimne predstavnike, SDP i SDA, kojima je 97 odsto sandžačkog naroda dalo legitimitet. Kako god oni odluče, mi ćemo to poštovati.
- Kakav potez je načinio Zukorlić u subotu u Novom Pazaru osnivanjem Foruma bošnjačkih organizacija, ustanova i institucija?
- To je za mene dno dna jer ispod toga nema ništa. Iza toga ne stoje ključne političke opcije u Sandžaku, već neki marginalci koji predstavljaju sami sebe. Zukorlić je od 1998. političar, kriminalac, tajkun, diler i sve drugo osim verskog lidera, odnosno verskog poslenika, u ovom slučaju muftije. Znajući sve to i pokušavajući da Islamsku zajednicu otrgnemo iz politike, bili smo prinuđeni da pre dve godine donesemo odluku o njegovoj smeni.
- Ali, niste uspeli u tome.
E sad, druga je stvar što se on nije povinovao toj odluci. Sve ovo danas nije ništa novo, već je potvrda onoga što smo mi davno govorili, da taj čovek nije više verski lider niti muftija. On je klasični političar, a pre svega kriminalac, tajkun i diler.
- Otkud mu onda takva moć? Zašto nije u zatvoru, ako radi sve to što navodite?
- Ima moć zato što je povezan s narko-mafijom i kriminalcima koji deluju u Novom Pazaru. On pere novac stečen u nelegalnim tokovima od prodaje droge i šverca oružja. Danas ko ima materijalnu moć u ovoj zemlji ima i svaku drugu moć. On je 17 godina radio i bio sa određenim političkim strukturama. Oni su ga trpeli i dizali, dok on nije uzeo maha. Sada je to vrlo teško kontrolisati, pogotovo kada čovek ima takav mentalni sklop.

Izvor: Biznisklub.com (http://www.biznisklub.com/2009/07/10/zukorlic-priziva-zlo-u-srbiji/)

Elvis-Eko
10-07-2009, 05:03
Ako je Zukorlic zlo u Srbiji onda bi po ovim istim ljudima koji tako misle i milorad dodik trebao da bude zlo u BiH koji javno govori da ne priznaje BiH kao svoju drzavu niti njene simbole , himnu itd.
Rijetko koji pravoslavac iz Srbije I Bosne smatra Dodika za zlo a kada se jedan Bosnjak pocne borit za prava svog naroda i da budu jednako priznati u drzavi u kojoj zive odmah postaje zlo.
Uostalom, nikakve drugacije izjave i bljuvotine se nisu ni ocekivale od zilkica i njemu slicnih

homar
10-07-2009, 18:04
Očigledno je da pojedinci pristalice tzv.srpskog reisa Zilkića, koriste sve moguće načine i medije da satanizuju legalno izabranog poglavara islamske zajednice u Srbiji. Mislim da obični vjernici su već prepoznali propagandnu mašineriju Beograda, te ne vjerujem da će im ta rabota uspjeti. Očigledno je da Beogradski režim nije ništa naučio kroz najnoviju istoriju, te ponavlja iste greške, dovodi razne Sejde Bajramoviće, lažući i sebe i druge da je to legalan čin. Volio bih da se ovaj medij ne koristi u propagandističke svrhe.

Tahirovce
10-07-2009, 20:09
Homar ovaj mediji kako ga ti nazva ne koristi se u nicije svrhe, otvoren je za sve, ne mogu misliti svi isto i podrzavati svi istog.. Moje i tvoje misljenje se razlikuje po tom pitanju ali to ne znaci da mozemo i ja i ti obrazloziti svoje misljenje na forumu ...
Znaci opusteno i objektivno ...

iSelektor
10-07-2009, 21:33
Ako se to odnosi na nas... samo cu reci da je vijest prekopirana sa bizniskluba... a biznisklub preuzeo iz casopisa ALO... tako da sa nama veze nema...

Nase je da prenesemo sta smo nasli i da damo svoje misljenje o tome...


Pooooozzzz 8)

Undercover 007
11-07-2009, 18:04
Zlukorlica ne podrzavam ali je upravu covek ne oseca da je to njegavo zastava i grb i to je to.
Ja neznam koja budala moze da nosi u svatovima one iste zastave pod kojima je ubijeno stotine hiljada muslimana u skoroj proslosti.Srbi iz bosne ne podrzavaju onu bosansku koja nista nema sa vjerom a mi bi po njihovom trebali da ljubimo one orlove i neznam jos kakve lesinare, krstove i sve to u znak postovanja drzave i ustava.
Hoce da budemo poput onih novokomponovanih crnogoraca koji u svojim kucama,autima nose zastave cg.

Tahirovce
11-07-2009, 18:38
Pa niko te ne tera da je nosis,imas PRIZNATU zastavu Sandzaka i nosi je, u Americi imas vise Muslimana nego srbija stanovnika pa nemozes promjenit grb ili himnu :) svakom svoje tako je najbolje ...

Elvis-Eko
11-07-2009, 18:57
u Americi imas vise Muslimana nego srbija stanovnika pa nemozes promjenit grb ili himnu :) svakom svoje tako je najbolje ...


U Americi nema potrebe da se mijenja jer je to zastava i grb Americkog naroda svih nacionalnosti, sto u Srbiji nije slucaj niti ce ikada i biti poznavajuci njihov mentalitet.

Tahirovce
12-07-2009, 00:59
sta u toj zastavi ima od tvog naroda ???

Undercover 007
12-07-2009, 02:28
Resko ja sam dolje video nase ljude da nose te zastave u svatovima kao mora nesme samo nasa i te gluposti.Sto se tice amerike njihova zastava ne odaje nista po cemu bi ti mogao zakljuciti da se radi o krscanskoj drzavi sto se moze reci i za vecinu zapadnih zemelja.Srbi namecu ostalim narodima njihove simbole poput krstova onda himna isto kao da smo mi tu dosli u zadnjih 20 god prelazeci preko istine da smo mi tu dosli pre od njih.Nema veze kolko ko simpatise muftiju treba istinu pricati, ja licno sebe nemogu zamislit da nosim tu njihovu zastavu i pjevam njihovu himnu nikad za zivota.
Sellam

36310
12-07-2009, 09:27
Zukorlic priziva zlo u Srbiji ???
Hmmm ne bih da komentarisem puno ali sta to zeli Zukorlic i za sta se zalaze najbolje mozemo videti iz ovog video-intervjua koji je skoro dat za TV Palma,pa pogledajte:

Intervju sa Glavnim muftijom 09.07.2009.-Me?ihat Islamske zajednice u Srbiji (http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=2647&Itemid=&Itemid=755)

Elvis-Eko
12-07-2009, 15:42
sta u toj zastavi ima od tvog naroda ???


Ima zvezdica, hahahahah salim se. Nego , nebih da komentarisem ovo jer je suvisan svaki komentar

Crni Gruja
12-07-2009, 16:50
Meni licno ona 4 C bodu oci dje ih god vidim. Alergican sam na njih, i ovde sam uz 007. Zar nije taj grb i ta zastava moglo bez toga da prodje?

Tahirovce
12-07-2009, 17:26
Moglo je al jbg pita se vecina ...

iSelektor
12-07-2009, 17:41
Pa cek, tako je i kod hrvata... oni su jos zesci sto se toga tice nego srbija... i opet se to ne moze promijeniti...
svabe su ubile milione ljudi za vrijeme rata... jevreja i muslimana i hriscana i ko zna sta jos...

Pa se danas svi kunu u mercedes i porsche i audi i bmw...

Dajte ljudi, suvisno je to... zivis u srbiji, onda se drzi pravila srbije... kom se ne svidja nek ide brate...
treba da shvatite da je prosao rat i da se treba okrenuti drugim stvarima... od proslosti se ne zivi...
A i oni koji su pocinili zlocine u vecini su vec kaznjeni i odstranjeni... tezak je taj proces shvatite. a i nije zavrsen!!!!
I svabe dugo godina nisu imale nigde pristupa posle rata, pa dje su sada???
Merodavni su za skoro ceo svijet
Sto je najgore, najmanje se bune oni sto zive u srbiji u sandzaku, a najvise oni sto su na strani... upalite malo te mozgove, ipak dolazite i vi u SRBIJU!
Ja volim sjenicu i srbiju i rado dolazim... cak razmisljam opet da se vratim dole da zivim, ali mi je zao kad vidim kako pisete ovde...


Pozzzz

Crni Gruja
12-07-2009, 18:46
Mene su 4 C i tri prsta nervirala uvijek, ja tu ne mogu nista. Jeste da je to Srbija, ali bi po nekom pravilu taj narod da koristi svoja obelezja kad ih vec ima. Uostalom video si ako si pratio otvaranje olimpijskih igara. Kada su izlazile zemlja po zemlja, prvo bi snimili takmicare dok hodaju, onda funkcionere te zemlje koji su na tribinama. Tako do srbije. Kada su izasli "nasi", snimahu ih malo, posle sokrenuse na Tadica, a on digo tri prsta, ko da zna cio svijet sta je to. Odmah posle toga su sklonili i snimali zemlju koja je bila ispred srbije dok ona iza srbije nije izasla. Znaci svakom svoje, a ne nametati svudje sahovnicu, kukasti krst, tri prsta, dva prsta ili sta li vec

iSelektor
12-07-2009, 18:52
i oppet ne mozes da globalizujes na osnovu jedne osobe to...
i dan danas imas svaba koji dizu ruku u nebo u znak pozdrava Hajl hitler... to nisu svi i to su manjine, seljaci...

Elvis-Eko
12-07-2009, 19:30
Ti si Zlaja malo ovdje pobrkao loncice, kako ti volis da kazes. I hrvati kao i srbi, u drugoj drzavi traze specijalna prava i statuse a ista ta prava nedaju drugim narodima u svojim drzavama.
Mi ovdje ne pricamo o tome ko koliko smatra Srbiju svojom drzavom vec pricamo o demokratiji i pravu drugih naroda koji zive u toj zemlji a ni Srbija ni ta Hrvatska koju ti spominjes uopste nemaju pojma sta znaci rijec DEMOKRATIJA I POSTIVANJA PRAVA NACIONALNIH MANJINA
Mi smo Bosnjaci mnogo "merhametli " ljudi pa oprostamo sve i prelazimo preko svega
Muka mi je i zlo kad vidim da se u cijeloj Evropi proglasava 11 juli za dan zalosti dok u samoj toj Bosni u kojoj je pocinjen taj zlocin taj datum nije proglasen za dan zalosti zbog istih tih ljudi koji su ga pocinili pa se sad nalaze u vlasti i vrse opstrukciju svake odluke koja se tice naseg naroda
Dok se ugljanin pocetkom 90tih borio za prava Bosnjaka bio je idol i junak i niko ga nije smatrao za zlo, sve dok nije izdao taj isti narod.
Sada , kada se drugi covjek bori za ista ta prava odmah se smatra za zlo
Neko spomenu Jevreje i mercedese i sta ja znam , nadjite mi Jevreja koji vozi mercedes ?????????????

Crni Gruja
12-07-2009, 19:40
A tih sto dizu ruku u nebo ima i ovde. Skinheads, oni se vodem istim idealima kao i hitler u svoje vrijeme. Ali takvi nisu na vlasti, nisu predsednici drzava. Ipak se tako nesto ne treba upraznjavati bas svudje i u svakom trenutku. Sta god da je u pitanju. Zar ne?

Undercover 007
12-07-2009, 20:21
Zlatko i mi volimo da odemo dolje i sigurno cemo se vecina vratiti ali mercedes i bmw jednostavno nemaju nista sa kukastim krstom i zlocinima njemacke u proslosti.Kada bi srbi napravili neko dobro auto ja bi ga sigurno vozio ovde u usa i nebi mi smetalo sto su ga oni napravili uopste.
Nemacka posle drugog s. rata je samo sluga anglosaksonaca i sam vidis da se ne pita za nista zivo.Cim neko malo digne glas ovi ih odma ucutkaju popud austrije kada je izabrala onog nacistu cini mi se 2000-te god vido si sta je bilo.Mi smo se pomirili da nam je srbija drzava sve dok oni se budu prema nama ponasali kao prema svojim gradjanima.Pogledaj samo skupove na ravnoj gori pa na manjaci i reci mi da mi to napravimo sta bi se desilo i kako bi se oni ponasali prema nama?

Unicknnamed
12-07-2009, 21:10
http://img34.imageshack.us/img34/2180/dzelatinaslovnainternet.jpg

Za ceo svijet ovo su ratni zlocinci,a za Srbe su i dalje junaci.Poslanik SRS u skupstini Srbije Gordana Pop Lazic je u martu izasla za govornicu i cestitala rodjendan Ratku Mladicu.I sta da insan ocekuje od njih?Svi su isti samo sto neki istupaju javno a neki ne.90 posto su nacionalisti i smatraju sebe za neki nebeski narod.Oni su vam cudna sorta.Uvijek su napadali a na kraju ispadali zrtve.Sta da ocekujes od Srbina kad on svom detetu od malih nogu prica kojekakve price i zadaja ga mrznjom prema svemu sto je nesrpsko.Oni su najveci poraz srba u istoriji Kosovsku bitku pretvorili u pobedu i ta rana ih najvise boli i boljece ih dok je svijeta i vijeka.Hoce i dan danas Veliku Srbiju i od nje nece odustat nikad,jer je jos prije skoro 200 godina napravljen projekat za to a uradila ga je Srpska Akademija Nauka i Umetnosti SANU.Za njih ne postoji Sandzak vec Raska oblast,ne postoje Bosnjaci niti Bosnjacki jezik koji je stariji i od Srpskog i od Hrvatskog jezika.Za njih je Kosovo kolijevka srpstva iako je Kosovo vec nezavisna drzava.Muslimani su najvise od bilo koga voljeli Tita,kleli se u njega i klicali bratstvu i jedinstvu a gde smo to danas.I za vrijeme kraljevine i za vrijeme Jugoslavije gde su bili Muslimani-uvijek u drugom planu skoro nikad nismo imali svoje predstavnike vlasti niti stranku jer su ih ubijali i progonili kao zeceve.Uvijek su nas oni nazivali imenima kao je njima odgovaralo i pisali nam istoriju kakvu su oni hteli.Za vrijeme zasedanja u Jajcu kad je stvorena Jugoslavija ukinuta je autonomija Sandzaka,a prije toga ubijen Rifat Burdzevic Trso od strane partizana po Titovom naredjenju iako je bio i on partizan.Devedesetih smo se bili malo prenuli al smo opet sve to bacili pod noge i sve zaboravili pa se danas ovi nasi lizu po Beogradu kao da nista nije bilo.I kad danas pogledamo sliku Sandzaka ne vidimo nista osim svadje,podijeljenosti,interesa a hocemo da nam bude bolje.Bogami na ovakav nacin to ce bit neizvodljivo.

Zlatko uporedjevat Nemacku ili Austriju sa Srbijom nema nikakvog smisla.Barem sto se tice Austrije 90 posto austrijanaca ne zna kako mu se zove predsednik drzave niti ga zanima.Svaba radi svojo posao,drugo ga ne zanima nista.Ovde je sve decentralizovano i niko ne zavisi od Beca kao u Srbiji od Beograda.Pogledaj samo primer Sjenice-zdravstvo pod Uzice,sudstvo i milicija pod Kraljevo valjda,sume Ivanjica,gde je posta,rudnik itdd ko koristi sve to,Sjenicka opstina ima samo komunalno preduzece barem je tako bilo dok sam ja bio dole i ceka da joj Beograd da malo sirotinje,a mi se i dallje svadjamo i vadimo oci jedni drugima.Sad treba da se ujedinimo jer nam je to sada najpotrebnije jer se sad radi o interesu cijelog naroda Sandzaka i sad svi treba da pokazu pravo lice.Al sam se ja raspiso ev necu vise :D

Srbija jeste moja drzava a dal cu je voljet to ne zavisi od mene vec od nje.

Undercover 007
13-07-2009, 01:21
Oj srbijo mila mati, dokle cu te tako zvati:)
Sellam

36310
13-07-2009, 11:07
... zivis u srbiji, onda se drzi pravila srbije... kom se ne svidja nek ide brate...

A dje da idemo,za Tursku jel'???

Tahirovce
13-07-2009, 17:24
autor je pogodio naslov, vidi se iz prilozenog ....

iSelektor
13-07-2009, 23:40
A dje da idemo,za Tursku jel'???

E to je ono sto pokusavam da vam prenesem...
Jel vidite ko diskutuje u ovoj temi???

Jel ima bilo ko sto zivi u srbiji da pise ovde?
Ne samooo oni sto su otisli i zive van srbije... to je ono sto ne razumete

Sto ne pise resko ili halilce... imaju druge probleme, treba raditi zaraditi i snabdevati familiju, nema se vremena oko toga.
Ni ja ne mogu da pisem objektivno kao oni sto se tice ove teme, ali se bar trudim, da ne pisem navijacki.
95% nas je otislo na kontu rata iz srbije i sad pametujemo ovde nesto... a sjenica rata nije videla.... sad cete se vi opozvati na temu policije i oruzja i sta ti ja znam sta je sve bilo... opet narod je ziveo u sjenici...

nemojte molim vas... nemamo isti stav i to je to.
ne treba meni niko da pominje ratne zlocince niti da prica o jevrejima...
kad smo vec kod jevreja, nemacka tj frankfurt je pun jevreja i znam bar trojicu sto voze mercedes... znaci necemo o tome isto je suvisno.

cinjenica je da su ratovi zavrseni i da se stanja normalizuju kod nas, bilo je sta je bilo ali treba se okrenuti boljem.

pokusava se na sve strane, treba gledati malo sve to sa optimizmom a ne uporedjivati to sto beograd drzi vladu... hoces mi reci da je beograd naredio cvijece ispred poste?
znaci imamo mi nesto za upravljanje, ali isto kao u sjenici sto su nesposobni, tako ima i onih u beogradu sto su nesposobni...
ali jel treba sve gledati crno?

ja volim u sjenicu (srbiju) da idem i nikada nisam imao nikakvih problema bilo gde u srbiji...
i vojsku sam sluzio 95 god, za vrijeme oluje... nikoga nije interesovalo jel mi majka ljilja, nego sam imao prezime tahirovic... pa sam i to preziveo bez problema...

ovo je moj zadnji post, jer se ocigledno ne razumijemo, tj moji stavovi se ne razumiju... treba dati sansu a ne samo gledati sve tako crno...

niti znam ko je zukorlic niki ko je onaj drugi, niti me ti ljudi zanimaju... to nije vlada, to nije merodavno u mojim ocima...
narocito ne, kad cujem kako se svadjaju medjusobno
a najvise od svega me boli, sto niko ne gleda stvari objektivno, vec svako vuce na svoju stranu..
trebate se staviti na njihovo mesto... promenite u glavi na tren veru... pa probajte nesto da promijenite, napisite onda vas stav...

a ne samo ja i ja i ja i ja...
pa i te vehabije sto imamo u sjenici tj sandzaku... jel mislis da on da ima posao i za nesto da se drzi nebi se drzao toga?
ali primamljivo je sve to... zato ni njih ne krivim za ono sto jeste... vec drzavu... ali drzavu koja je bukvalno na pocetku kraja!

Pozzzzz