PDA

View Full Version : napad na mezar alije izetbegovica


liliput
11-08-2006, 13:42
Jutros oko 3 sata eksplozivna naprava ostetila je mezar prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovica. Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili da se sa podrucja naselja Kovaci u 3 sata i 4 minute cula jaka eksplozija, nakon cega su na mjesto dogadzaja izasli sluzbenici policije i Policijske uprave, gdje su pregledom utvrdili da je mezar Alije Izetbegovica ostecen djelovanjem eksplozivne naprave.







http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&

sulejman
11-08-2006, 17:33
Ovo je nevjerovatno!!!!

Dali mi Bosnjaci moramo vise trpjeti ovakva ponizenja???

Ja neznam sta je Bosna, babna republika,da moze da rovari po njoj ko hoce i kako hoce???

Moja dusa place zbog ovoga!!!

Alija neka ti je rahmet, vjecno ces zivjeti u nama!!!!

Bosnjaci glavu gore, mismo ponosan Narod!!!

Tahirovce
11-08-2006, 19:06
Prekljuce sam dva puta prosao pored groblja na kovacima,uvijek kad prodjem dusa me zaboli za onolikim ljudima,sve napade razumem ali na groblje ili decu nikad necu razumeti.......

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

halilce
11-08-2006, 19:29
Žalosno je to što se dogodilo!Samo neki maloumni NEljudi,željni da napakoste cijelom bošnjačkom narodu,su mogli da učine nešto tako prljavo i nečasno!

Nadam se da će počinilac,biti uhvaćen,a kazna od Allaha mu se zna!

Večna vatra!!!!

Daver
11-08-2006, 23:22
Sramota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Crni Gruja
12-08-2006, 03:42
Nemogu da zamislim da neko moze tako nesto da uradi. Dobro je reko Halilce, te osobe se ne mogu nazvati ljudima. Dace Bog da ih uhvate, a posle... ja znam kako bi sa njima

liliput
12-08-2006, 12:20
:x :cry:

STRANAC
12-08-2006, 14:47
na ovakvo zlodelo svaki komentar je suvisan,ali ipak treba izreci zaljenje za necim ovako necastnim i vandalskim...

cisto sumnjam da ce se ikad pocinioci pronaci jer ovo podseca na poznate scenarije,sa iskljucivanjem kamera,koje su obezbedjivale objekte...



neki su tako izgubili zivot,a eto sad je i udareno na dusu,cast i ponos bosnjaka...

halilce
16-08-2006, 22:00
OVU TEMU,IAKO JE JOŠ UVIJEK AKTUELNA,SMO STAVILI PO STRANI!!??

U prekjučerašnjim VEČERNJIM NOVOSTIMA čitao sam da je policija kantona Sarajevo,uhapsila Bošnjaka,državljnina Švedske,kao jednog od dvojice osumnjičenih za teroristički napad,na mezar rahn.Alije Izetbegovića!

Međutim,predstavnik MUPa,je juče to demantovao rekavši da o tom hapšenju nema ni govora!

Obzirom da u srbijanskim medijima se malo ili nikako(ili ja ne pratim dovoljno),govori o tome,ja ću dati sebi slobodu,da direktno pozovem i prozovem,jednog našeg člana koji se još nije oglasio po ovom pitanju,a smatram da je dobro obavešten putem medija!!

SUADA,nadam se da nećeš zameriti!?

suada
17-08-2006, 08:26
Ne zamjeram, ali na žalost nema nikakvih konkretnijih informacija.Sve što se pojavljuje u medijima su čiste kalkulacije .Istina je da je istraga u toku a ako hoćete moje mišljenje biće u toku još dugo, jer imam utisak da se vrte u krug a ima i ona da je u pitanju terorističko djelo koje se inače teško dokazuje.

Dakle, nema ni jedne zvanične informacije koja potvrđuje da je neko uhapšen osim da se istražuje prisustvo nekih lica koja su sa ovih prostora a žive u inostranstvu.

Kako god, djelo je gnusno a dabogda da se ikada pronađe izvršilac ili izvršioci ( što je vjerovatnije). Ja ću se radovati ako budem u krivu i iste pronađu.

Crni Gruja
17-08-2006, 23:44
Bez uvrede ikome, ali ja bih se za informacije o tome obratio nasem clanu "fraer" koga, na zalost, vec duze vrijeme nema da se javi. Eto, fraeru, ako slucajno svratis pa vidis ovo, napisi nam brate koju!!

suada
18-08-2006, 08:20
I ja pretpostavljam da "fraer" može imati i nekih informacija ( to mu je posao)ali ih sigurno neće ovako ekskluzivno reći nama ,već u svom članku za novine za koje piše a za sada nema ništa objavljeno .