PDA

View Full Version : Win Control 7.12


FolkoTeka.com teme
13-06-2009, 02:40
Win Control 7.12 (aktuelna verzija je 7.400)

Ograničenja na sve strane


Kada više korisnika deli jedan računar, uvek postoji mogućnost ugrožavanja ličnih podataka, ali i ugrožavanja vitalnosti samog sistema, pogotovo ako na kompjuteru rade manje stručne osobe. Win Control je kvalitetan user friendly alat, uz čiju je pomoć moguće ograničiti pristup određenim delovima operativnog sistema.

http://img2.pict.com/4d/20/01/b50274ae1f9540be09c6c68d3e/gCYBU/skpd08.jpg

Pre samog pokretanja programa potrebno je uneti lozinku kako niko drugi osim vas ne bi imao pristup. Zabrane se mogu postaviti za pojedinačne korisnike ali i za grupe, što je posebno korisno u poslovnom okruženju. Opcije ove aplikacije podeljene su po stavkama, od kojih se svaka odnosi na jedan segment Windowsa. U sekciji Start moguće je ukloniti pojedine ili sve komande iz Start menija kao što su Shutdown, Log Off, Search. Control Panel omogućava izbacivanje opcija poput Add Hardware, Date And Time ili menjanje bilo kojih drugih podešavanja unutar njega. Kao što mu samo ime kaže, Desktop krije ograničenja u vidu zabrane promene pozadine i rezolucije. Takođe, tu je i potpuna blokada korišćenja desnog klika, kao i uklanjanja ikonica sa radne površine.

Programs je najkompleksniji deo u kom se mogu tačno odrediti aplikacije koje korisnik može da pokrene. Ovaj proces veoma je jednostavan – potrebno je samo pronaći izvršni fajl aplikacije i dodati ga na listu. Drives je veoma interesantna stavka, jer se odavde zabranjuje pristup određenim particijama ali, po želji, i kompletnom disku. Za mrežna ograničenja tu je opcija Network, unutar koje se može u potpunosti blokirati pristup Internetu i svim mrežnim podešavanjima. Ako se ipak odlučite da ostavite otvorenu vezu ka svetskoj mreži, ograničenja unutar sekcije Internet Explorer su brojna, pa je tako moguće surfovati Webom, ali bez mogućnosti downloada sadržaja. Na kraju, tu je odeljak Misc gde se mogu isključiti opcije poput Autoruna, Windows Updatea, kao i onemogućiti menjanje osetljive registry baze.

Za korisnike Viste postoji posebna sekcija sa ograničenjima koja je isključivo vezana za ovaj operativni sistem.


Potrebno: Windows
Veličina: 2,74 MB (trial), 4,87 MB na HD-u
Cena: 30 evra, proba 30 dana
Adresa: www.salfeld.com/software/wincontrol/index.html (http://www.salfeld.com/download/index.html)


Više o temi... (http://www.f-ton.org/forum/hardware-software/6132-win-control-7-12-a.html)