PDA

View Full Version : Home (Dom) - Dokumentarac od 20 miliona dolara


FolkoTeka.com teme
11-06-2009, 02:30
Home (Dom) - Dokumentarac od 20 miliona dolara

http://img2.pict.com/01/0c/e2/3d45c898c7a8b6dc25d9e2aed5/9yRFl/youtube25202520kanal2520von2520h.png

Kompletan film mozete pogledati na YouTube u HD kvalitetu.
Kad bi samo cesce mogli da vidimo svijet iz pticije perspektive, onda ne bi neke stvari samo bolje videli, vec i bolje razumeli.
Kao sto nam to novi film Yann Arthus-Bertrand omogucuje, koji je prosle sedmice na Ekoloski dan slavio premijeru. Od tog dana maestralno delo stoji u HD kvalitetu za besplatno gledanje na Youtube portalu. Film traje oko 90 min i istovremeno je prikazan na televizijama sirom svijeta.
Film je takodje izasao na DVD i Blu-ray diskovima, kao i u nekim bioskopima sirom svijeta.


Kazu da je to perpektiva Bogova, koje je poznati fotograf prirode Yann Arthus-Bertrand u njegovim filmu snimao i slikao. “Home” je prije svega “nastao u vazduhu”. Iz helikoptera i miniletilica je snimljeno u nekoliko gradova i priodnih predela sirom Amerike, Brazila, Afrike, Islanda, kao i drugih drzava.
Tako gledamo u jedan Islandski vulkan, letimo preko pustinje u Australiji, prelazimo preko pustinjskog jezera u Juti (Utah) i bacamo pogled na vodopade Iguacu u Brazilu.


Ali to sto nam se prikazuje nisu samo neobicno lijepe slike, nego i ono sto cinimo nasoj planeti. Da l’ se radilo o prenaseljenosti, brdima smeca ili ‘gradski sljam’, slike okrutne ljepote - nocne more i sna istovremeno, gde vidimo ranjivu zemlju, koja nas budi iz sna i podseca na zajednicku duznost nase plave planete. Nekad izgleda kao da nam planeta place, nekad kao joj curi krv iz srca, sve pred nasim ocima…
Produkciju, koja je kostala 20 miliona evra, mozete jos do 14. juna gledati besplatno na YouTube u HD kvalitetu…


Naravno postoje i titlovi za jezike:
Nemacki, Francuski, Spanski, Ruskom, Engleskom
Pogledaj video na YouTube (http://www.youtube.com/user/homeproject)


Izvor: BiznisKlub.com (http://www.biznisklub.com/2009/06/11/home-dom-dokumentarac-od-20-miliona-dolara/)
(http://www.youtube.com/user/homeproject)


Više o temi... (http://www.f-ton.org/forum/film-serija-dokumentarac/6085-home-dom-dokumentarac-od-20-miliona-dolara.html)