PDA

View Full Version : Saveti za one koji ne traže ozbiljne veze, već samo zadovoljstvo …


Tahirovce
16-05-2009, 19:44
“Ovo je samo na jednu noć!”

Kako da budete sigurni da ćete ostati slobodni poput ptice na grani, nakon noći ispunjene fizičkim zadovoljstvima?

Treba mi samo veza na jednu noć

Prvo i osnovno pravilo ovakvog ponašanja je definitivno iskrenost. Ukoliko želite samo provod na jedno veče, to jasno i recite, bez obećanja i priče o dugoj vezi. Vaš potencijalni partner mora to da zna, kako biste se spasli beskonačnih nasrtaja i optužbi da ste mu/joj pružali lažne nade. Budite u “ženskom” stanu

Ženski stanovi su obično čistiji i uredniji, tako da se u potpunosti možete posvetiti partneru i tehnikama zavođenja, umesto da razmišljate o prljavim čarapama koje leže svuda po sobi. Takođe, verovatno je da će žena biti opuštenija u svom stanu.
Dobro je i da budete svesni da se ne poznajete baš najbolje, te će lakše biti da on ujutro ode iz njenog stana, nego ona iz njegovog. Ipak je ženski bes intenzivniji i često bučniji od muškog, da i ne pominjemo mogućnost da se ženski deo “slučajnih partnera” ispostavi čudnim ili nestabilnim.
Zaštita

Uvek, ali uvek, morate biti svesni da se upuštate u intimnosti sa potpunim neznancem i da ne znate ništa o njenom/njegovojm prethodnom seksualnom životu. Stoga se morate pobrinuti za zaštitu, jer ćete se na taj način i zadovoljstvu predate potpuno bezbrižno i bez rizika eventualnih negativnih zdravstvenih posledica. Ne zaboravite i da rizikujete da se inficirate HIV virusom, a takav rizik je sam po sebi dovoljan motiv za predostrožnost.


Budite otvorenih shvatanja



Intimnost u vezi je manifestacija ljubavi, odanosti i dubokih osećanja prema partneru. Ukoliko ste od onih koji umeju da “čitaju između redova” – to znači da ne treba forsirati nikakve “izopačenosti i perverzije”
Sa vezama na jednu noć, situacija je drugačija; ovde se ne radi o emocijama, već je po sredi samo seks – bez vezivanja. Dakle, te jedne noći sve je dozvoljeno i zato je potrebno da budete otvorenih shvatanja i pristanete na nešto novo ukoliko to partner predloži.
Partneru/partnerki morate reći šta volite, a šta ne, morate biti spremni da ispoštujete njene/njegove želje – jer je to jedini način da se usaglasite, obzirom da se skoro uopšte ne poznajete.


Imajte poštovanja

Iako se radi o seksu bez ikakvog vezivanja i najverovatnije da partnera više nikad nećete ni videti, ne smete biti grubi i nepristojni. Završite ovu kratku vezu što ljubaznije i lepše možete, jer se nikad ne zna. Moguće je da ćete poželeti još jednu noć sa njim/njom. Dakle, iako u slučaju ovakve avanture živite za trenutak, na neki način morate razmišljati i o budućnosti.
Ne tražite ljubavnika/ljubavnicu

Možda niste dovoljno jasno upozoreni da ne podležete iluzijama u vezi sa avanturom na jednu noć. Mnogim ljudima se događa da naprave grešku i pokušaju da seks, baziran isključivo na trenutnoj fizičkoj privlačnposti, kasnije pretvore u dužu intimnu vezu. Ovo je pravi recept za katastrofu – setite se samo filma “Fatalna privlačnost”! Ipak, seks zaista može biti samo seks i ništa više, i ponekad ne vredi pokušavati da u njemu nađemo neko dublje značenje..

superbaka
17-05-2009, 21:06
Veza ja jednu nocj....))))



Mnogi imaju samo ružne reči za veze za jednu noć, naročito kada su u pitanju devojke koje pristanu na tako nešto. Oni koji nisu toliko puni osude smatraju da su veze za jednu noć jednostavno besmislene - upoznate nekog, spavate jednom s tom osobom, rastanete se i šta dalje? Vođenje ljubavi bi ipak trebalo da znači nešto više, da bude čin ljubavi, a ne samo zadovoljavanje nagona.
S druge strane, teško bi bilo reći da su veze za jednu noć nešto zlo; osoba koja ima vezu za jednu noć nije sama po sebi loša osoba, niti nemoralna. Tačno je da takva veza nije nešto veličanstveno, niti nešto što će biti opisano u pesmi koju će generacije pamtiti - ali nije ni stvarno nešto za osudu.
Ono što u takvoj kombinaciji može da bude jako nezgodno jeste ako osobu s kojom ste bili u vezi za jednu noć i inače srećete - recimo, ako je to neko iz vašeg odeljenja. Vrlo je verovatno da ćete se onda, nakon te noći, oboje osećati veoma neprijatno - a nekoliko godina ćete biti u istoj učionici. Zbog toga veze za jednu noć najčešće i budu na letovanjima, na zimovanjima, na žurci kod nepoznate osobe koju posle u životu više nećete videti... Ukratko, bude jedno opušteno uživanje u i inače opuštenoj i prijatnoj situaciji - i to u situaciji kada se ne ponašate onako kako se ponašate u svakodnevnom životu.
Ima li ova priča neku poentu? Ima. Može se desiti da imate vezu za jednu noć - pogodi se atmosfera, dečko ili devojka vam se dopadnu (ali ne dovoljno za nešto duže), lepo vam je i uradite to (obavezno, ali obavezno, upotrebite kondom, jer tu osobu veoma slabo poznajete, a poslednje što vam je potrebno je polno prenosiva bolest ili dete s neznancem). Nakon te noći, nemojte misliti loše o sebi, niti sebe smatrati nečistom osobom - bilo vam je lepo, uživali ste i nastavljate sa životom. Naravno, ovde podrazumevamo da tom vezom za jednu noć niste nikog prevarili - neverstvo je već sasvim druga priča.
Sad, ako često imate veze za jednu noć i plus još i nemate veze koje traju duže, trebalo bi da se zapitate u čemu je stvar. Ukoliko je tako, onda imate ozbiljan problem s vezama, ozbiljan problem u ljubavnim odnosima. Međutim, ako vam se veza za jednu noć nekada desi, ne uzrujavajte se zbog toga i nemojte prebacivati sebi - imali ste prijatno iskustvo, a doći će jednom i neka duga, lepa veza, u kojoj ćete uživati mnogo više nego u onoj kratko