PDA

View Full Version : Nastavljena izgradnja regionalnog puta duga poljana – karajukiĆe bunari


Tahirovce
14-05-2009, 21:08
KROZ PEŠTERSKA SELA NOVI KILOMETRI ASVALTA


Meštani Kamešnice, Rasnog i ostalih sjeničkih sela, koja spaja regionalni putni pravac Duga Poljana – Karajukiće Bunari, sa oduševljenjem su u utorak dočekali predstavnike lokalne vlasti i izvođače, koji su tom prilikom ozvaničili početak pripremnih radova na asvaltiranju deonice puta od Kamešnice prema Rasnom u dužini od tri kilometra. Finansijska sredstva u visini od oko sto miliona dinara za asvaltiranje ovog dela puta obezbedili su Ministarstvo za infrastrukturu i Javno preduzeće Putevi Srbije, a izvođač radova je ''Novi Pazar – put AD''. Očekuje se da radovi budu završeni u naredna tri meseca, a kako se najavljuje, predstavnici vlasti će obezbediti finansijska sredstva i za nastavak radova na ovom putnom pravcu.
S obzirom da je putna infrastruktura u sjeničkoj opštini još uvek daleko ispod republičkog proseka, nije teško razumeti radost pešterskih meštana, za koje je početak radova na asvaltiranju, dugo očekivani i najsvečaniji trenutak.
Nekoliko pura ponavljanim rečima zahvalnosti, upućenim predstavnicima lokalne vlasti i, kako je isatakao, naročito direktoru preduzeća za puteve ''Novi Pazar – put AD'' Izetu Ljajiću, prisutnima se najpre obratio odbornik iz Kamešnice, Jaho Aljović. Predsednik opštine Sjenica, Muriz Turković je u svom obraćanju podsetio meštane na obećanja u predizbornoj kampanji, koja počinju da se ostvaruju uz pomoć, kako je istakao, ministra u Vladi Srbije Rasima Ljajića, koji je omogućio uspešne pregovore sa nadležnim Ministarstvom za infrastrukturu. Turković je tom prilikom podsetio i na putni pravac Sjenica – Bare, kao još jedan važan prioritet za ovu opštinu, za koji će lokalna vlast u Sjenici nastojati da obezbedi finansijska sredstva.
Pripremne radove na asvaltiranju puta od Kamešnice prema Rasnom, otvorio je direktor novopazarskog preduzeća za puteve, Izet Ljajić. On je istakao da je putna infrastruktura u Sjenici na poslednjem mestu u Srbiji i da je potrebno da svi ulože napore, kako bi se stanje u toj oblasti popravilo. Ljajić je najavio da će se u tom cilju, 12 juna u Sjenici organizovati Okrugli sto sa temom o stanju putne mreže na ovim prostorima. ''To će biti prilika da se, pozvani državni predstavnici, bez kojih se ne može ništa uraditi, lično uvere u pravo stanje stvari i pruže neophodnu pomoć u popravljanju takve situacije'', kazao je direktor Ljajić.

STRANAC
15-05-2009, 14:21
oooooo,kako dobra vest...
sve vise mi se pocinje svidjati aktuelna lokalna vlast...

sjenicki vuk
17-05-2009, 18:32
svaka cast samo napred

sjenicki vuk
17-05-2009, 18:33
staje sa cuprijom na ulaz u sjenicu jel zavrsena

Tahirovce
17-05-2009, 18:35
Nisu jos nastavljeni radovi na mostu ....