PDA

View Full Version : Padaju li žene više na loše tipove?


Tahirovce
09-05-2009, 17:42
U srednjoj se školi činilo kako sve najljepše djevojke odlaze s momcima s cigaretom u ustima, odnosno s onima koji nemaju baš previše osobina idealnog muškarca. Je li tako i u zrelijoj dobi i što o svemu misle muškarci?


Opasni dečko, prekaljen muškarac, baraba ili kako Severina kaže 'gad' nema baš previše osobina idealnog muškarca, no zašto se oni sviđaju ženama i što o svemu misle muškarci?

Arogantni, samodopadni...

Majke su nas učile da moramo biti puni ljubavi i poštovanja prema ženama, a životna iskustva kao da po nekom pravilu sve ono za što smo mislili da znamo negiraju.
Sjetimo se samo srednje škole gdje su sve najljepše djevojke za vrijeme odmora pokupili momci sa čikom u ustima, dok je u knjižnici izbor bio prilično slab. Ili sjetimo se filmova u kojima često vidimo kako najveći zločinac odlazi u zalazak sunca sa ženom naših snova.
Amerikanke se na veliko dopisuju sa zatvorenicima koje nikada u životu nisu vidjele, dok vrijeme posjeta u naših zatvorima prema riječima jednoga hrvatskog stražara izgleda kao natjecanje za miss.
Naravno, pod pojmom ‘baraba’ ne mislim samo na serijske ubojice i druge slične ptičice Hitlerova formata, iako ni njima nikada nije loše išlo sa ženama.
Razmišljanje se odnosi na sve one arogantne samodopadne mačo tipove, neumorne zavodnike i slatkorječive lažljivce kojima je podlegla mnoge žena, unatoč tome što se njihove osobine ne pojavljuju na popisu najpoželjnjijih osobina za idealnoga muškarca.
Nažalost, ne drži vodu uvjerenje da su takve pogrešne procjene i doživljaji vezani samo uz mlade i neiskusne djevojke, što je pokazalo i jedno istraživanje u kome su utvrdili da bi čak 21% žena starijih od 35 godina radije imalo avanturu s barabom nego ozbiljno sastajanje s nekim tko je vrijedan povjerenja. Zašto je tome tako?

Zanimljivi su...
Udaljili su se od ravnog puta većine te se kroz život radije probijaju stranputicama i zaobilazno. Sami si postavljaju zakone i nikome ni za što ne odgovaraju. Rade što žele i idu tamo kamo drugi ne idu.
U sebi nose zrnce opasnosti, što podsvjesno privlači žene. Neobuzdanim ženama se čini da su našle srodnu dušu, dok one malo suzdržanije u njemu vide dobrodošlo obogaćenje dosadne svakodnevnice. I same bi željele biti dio svega opasnoga i zanimljivoga što radi njihov muškarac iz snova.


Oni su izazov
Svi mi volimo izazove. Ukoliko je nešto teško, onda mora nagrada svakako biti vrijedna truda, zar ne? S time se slažu i žene. S lakoćom bi osvojile mladića s uštirkanim okovratnikom, koji im ustrajno laska, otvara im vrata i preglasno se smije njihovim vicevima, pa se zato uopće i ne trude oko njega.
Njihova meta postaje onaj nedostižni tajanstveni muškarac, koji ih gotovo ignorira, a oko njega je uvijek bar još pet ‘konkurentica’. I djevojke se žele osjećati dobro u svojoj koži te stoga trebaju samopotvrđivanje. Kada dobiju što žele, bar za neko vrijeme njihova je potreba zadovoljena. Još više će uživati u zavisti prijateljica i sve će učiniti da ga zadrže, pa makar s njima postupao kao sa zadnjim smećem.


Puni su samosvijesti
Dobro znaju tko su i što žele, a pri tome im se fućka za mišljenje drugih. Dovoljni su sami sebi i ne trebaju im drugi koji bi im govorili što smiju, a što ne smiju. Vladaju vještinom socijalnog marketinga, znaju se prikazati kao dinamični i uspješni.
Neki čak mogu postati i karikatura samoga sebe, ali unatoč tome neće biti ništa manje privlačni. Samosvijest, pa makar i na granici sa samodopadljivošću, nesumnjivo je ključ do uspjeha kod žena.


... tajanstveni
Mnogo žena rado misli da se iza grubog vanjskog izgleda i bezobraznog ponašanja skriva meko srce i ljubazna duša, koja se otvara samo rijetkima koji su toga vrijedni. I u taj klub posvećenih žele doći pod svaku cijenu.
U ženama je skrivena i potreba da ih na bilo koji način preodgoje i promijene. Žele podignuti tu tajanstvenu koprenu koja obavija buntovnike bez razloga i iz barabe žele napraviti čovjeka prema svojoj slici.
Nije ni potrebno naglašavati kako je starog konja težko naučiti nove stvari te da je to što vidiš najčešće i ono što ćeš dobiti.


Barabe su alfa mužjaci
A možda se iza svega toga skriva priroda. Dominantni muškarci imaju veću količinu testosterona i zbog toga izlučuju u okolinu više feromona, koje preko urođenog mehanizma za prepoznavanje dominantnih gena žene podsvjesno osjećaju.
Djeca začeta s dominantnim muškarcem imala bi, dakle, bolje gene te bi tako u principu imala i bolje mogućnosti u životu. Zbog toga su oni za žene očit, iako podsvjestan izbor.


...i besplatni psihijatri
Nezaustavljiva privlačnost baraba možda je posljedica snažne, duboke čežnje, odnosno ogromnih potreba u ženama, koje im očito zamagle rasuđivanje i koje su jače od zdravog razuma.
Neke žene u sebi nose gomilu nerazriješenih potreba za ljubavlju iz djetinjstva i iz prijašnjih veza, koje traže konačno razrješenje, te ih stoga nesvjesno privuče partner koji im nudi reprizu tog bolnog obrasca i nadu u razrješenje.
U osnovi njih vode neispunjene potrebe za ljubavlju i blizinom, a putovi do toga znaju biti iznenađujući i paradoksalni.
Snažnom karakteru, samosvijesti i zanimljivoj osobnosti ne može odoljeti ni jedna žena. Stoga ne začuđuje da lijepe djevojke vole barabe.
To još uvijek ne znači da bismo svi morali zaboraviti stare vrijednosti i pravila kavalirstva, ali iz svega gore rečenoga možemo izvući korisnu pouku. Što ste samosvjesniji, neovisniji, posebniji i zanimljiviji, to ćete biti i privlačniji.
Ne morate postati Mr. Bad Guy, ali možete postati malo manje dostupni i malo tajanstveniji. Moderni rituali udvaranja veoma su kompleksan sport, a pravila igre mogu se usput mijenjati i prilagođavati.
Najvažnije je kako mi vidimo i kako predstavljamo samoga sebe. Vratite se na osnove i kod sebe razmislite što žene vole i kako se možete prilagoditi da biste sami odgovarali tim predodžbama. Samo nekoliko sićušnih promjena može imati velik učinak.

superbaka
09-05-2009, 22:20
Zene, ponekad, nisu u stanju da prepoznaju lose ili dobre momke ili namjerno ne zele da prepoznaju (zasto vecina stavljaju navodne znake kad govore o losim ili dobrim momcima, kad se zna da postoje i da se razlikuju). Ono sto je sigurno, zene ne vole papucare. Zene traze nekoga ko ce im pruziti sigurnost, zastitu i ko ce ih, na neki nacin, "osvojiti" samo njima znanim pristupom. Isto tako, svaka zena trazi nekoga ko ce dominirati ali ko je nece fizicki ugrozavati i nekoga ko je drzak ali ko nije bezobrazan prema njima.

Takodjer, zene ne vole beskicmenjacke i mekusce i popustljivce. Svakako, zene vole da glume "nedodirljive tvrdjave" a, zapravo, jedva cekaju da "padnu". One time porucuju da zele da budu "osvojene". To se odnosi na vecinu zena. Mali je broj zena, a i tipova, koje/i ostaju principijelne/i pri svom stavu. To ne znaci da budu toliko tvrdoglave i "nedodirljive" da ne dopuste nijednom muskarcu da im se obrati, nego, jednostavno da zauzmu stav koji ce, na samom pocetku, jasno dati do znanja svakom tipu o kakvoj se zeni, zapravo, radi. Takvih je zena malo, zapravo, izumiru! Ako i postoje, one se ne eksponiraju (neprimjetljive su) na nacin kao vecina zena , jer zena sa stavom, samopouzdanjem i zdravim razmisljanjem dobro zna koliko vrijedi bez dodatnog eksponiranja ili trazenja samopouzdanja. One koje pate za eksponiranoscu su, zapravo, nesigurne i treba im neko siguran i pun samopouzdanja kako bi se osjecale isto tako. Medjutim, kad ih taj neko ostavi, onda one tek postaju jos vise labilne i ranjive jure iz jedne veze u drugu vezu sto dovodi do konacnog kolapsa.

Kada je rijec o losim momcima, neke zene ih vole, pa cak i kad ih tuku. To se vec zove bolest, a ne "ljubav". Dobri momci, cesto, budu rame za plakanje tim zenama. A, ti dobri momci su vecinom mekusci. Znaci, kako god pogledamo, sa muske ili zenske strane, velika je nesavrsenost i sebicnost u tim odnosima sto na kraju rezultira da neko nekoga uvijek "vuce za nos" ili, bolje receno, ponizava kako fizicki tako i psihicki. Na kraju, cinjenica je da zene vole momke (bilo lose ili dobre) koji nisu nametljivi i koji ne pokazuju toliku zainteresiranost za njih.

Elvis-Eko
23-06-2009, 15:48
Kada je rijec o los./ m momcima, neke zene ih vole, pa cak i kad ih tuku. To se vec zove bolest, a ne "ljubav". .


E ovo mi se svidja, to bi ujedno i bio odgovor na temu. Rekao bih da takve zene neznaju ni same sta zele

superbaka
23-06-2009, 16:58
E ovo mi se svidja, to bi ujedno i bio odgovor na temu. Rekao bih da takve zene neznaju ni same sta zele

Eko i ja imam isti stav kao i ti po pitanju toga,ali imaju bolesni umovi,ne mozemo mi protiv toga nishta,ovo je samo izlaganje i nishta drugo....:cekam:

Undercover 007
24-06-2009, 03:19
Vole, vole!

cobanica
24-06-2009, 11:41
"Snažnom karakteru, samosvijesti i zanimljivoj osobnosti ne može odoljeti ni jedna žena. Stoga ne začuđuje da lijepe djevojke vole barabe."


Sa ovim se nikako ne slazem.Po kojoj definiciji ovakva osoba uvek mora biti "baraba".Ko jos moze voleti ili poshtovati osobu bez stava,samosvesti ili nekog nezanimlivog,bilo da se radi o zeni ili mushkarcu....

Elvis-Eko
24-06-2009, 13:36
Ja samo znam da nikad necete vidjet pametnu zenu s glupim muskarcem a pametnog muskarca cete uvjek vidjeti sa glupom zenom :p

cobanica
24-06-2009, 16:38
Sve je stvar izdora i stanje svesti....
Svako dobije shta zasluzuje.....

Tahirovce
24-06-2009, 16:46
Svako dobije shta zasluzuje.....

Ja se ne bih slozio sa ovim, nije bas tako ...

superbaka
26-06-2009, 02:50
Ja samo znam da nikad necete vidjet pametnu zenu s glupim muskarcem a pametnog muskarca cete uvjek vidjeti sa glupom zenom :p
Ekane moram priznat da si u pravu a zbog chega li je to,znash li....???:smeh2: