PDA

View Full Version : VolksWagen_Touran


STRANAC
07-05-2009, 20:56
Touran
Volkswagen Touran je vozilo predviđeno za prevoz sedam putnika, i nalazi se u prodaji od 2003. godine. Tradicionalnije je dizajniran nego druga vozila ove kategorije, ali ipak njegov „opasan“ izgled je prihvatljiviji više za prevoz tereta nego ljudi. Standardan Touran je sa sedam sedišta, ali je na zahtev kupaca moguća i opcija sa 5 sedišta bez dodatnih troškova. Touran je bezbedan, udoban i prostran model automobila, ali daleko od toga da je uzbudljiv za vožnju. Dobro se ponaša na putu što i nije neka od karakteristika automobila iz ove kategorije. Lak je za parkiranje ali dovoljno stabilan na zahtevnim putevima. Poboljšanja koja su ugrađena na ovaj tip vozila su omogućila da Touran bude još udobniji, da bolje igleda, ali i da sistemom za samo-parkiranje vozila, olakša upravljanje vozaču.Takođe, postoji i verzija Touran-a, sa malom potrošnjom ali i sa smanjenom emisijom štetnih gasova.

http://img6.imageshack.us/img6/3352/volkswagentouran1.jpghttp://img7.imageshack.us/img7/365/volkswagentouran2.jpg

Performanse: Benzinski motori su zapremine 1.6 litra sa 100KS, 2.0 litra sa 147KS (Volkswagen je prestao da ugrađuje ovaj tip motora od 2006.) i motor od 1.4 litara sa 140 KS, koji postiže brzinu od 100 km/h za 9.5 sekundi. Mnogo je prihvatljiviji od motora zapremine 1.6 litar, koji se ponekad „muči“, naročito pri većim brzinama. Dizel motor 1.9TDI sa 90 ili 105 KS može da bude pravi izbor za većinu vozača – brz i ekonomičan. Kao alternativa dostupan je i dizel motor zapremine 2.0 litra sa 140 ili 170KS. Brži je od 1.9-ke ali mnogo više troši i bučniji je.

http://img7.imageshack.us/img7/2158/volkswagentouran3.jpghttp://img7.imageshack.us/img7/2623/volkswagentouran4.jpg

Komfor: Bučnost dizel motora je jedan od problema koji se može izdvojiti kao nedostatak ovog modela, ali je automobil dobro izolovan na buku iz spoljašnosti(vetar, buka guma) tako da je moguća opuštena vožnja. Drugi red sedišta je dosta prostran, ima dovoljno prostora kako za glavu tako i za noge, dok na prestala dva mesta u trećem redu mogu da sede samo deca. Preglednost puta koji vozač ima ispred sebe je odlična, dok je preglednost iza vozila nešto teža ako su svih sedam putnika u vozilu. Ipak pozicija vozača je prilagodljiva tako da se zadržava komfornost i bezbednost tokom vožnje. Veličina prtljažnika iznosi 695 litara, što je veća zapremina od sličnih vozila ove kategorije: Ford Focus C-MAX - 550L i Renault Grand Scenic - 200L.

http://img7.imageshack.us/img7/9527/volkswagentouran5.jpghttp://img7.imageshack.us/img7/6899/volkswagentouran6.jpg

Sigurnost: Touran je na prvom testu na izdržljivost prilikom sudara, čiju sertifikaciju obavlja Euro NCAP, ocenjen sa 4 zvzdice, dok kasnije određenim poboljšanjima koje je Volkswagen uveo po pitanju bočne zaštite dobio svih pet zvezdica. Dvostruki prednji i bočni airbag-ovi, ABS, sistem za stabilnost vozila su standardni deo opreme. Centralna brava i alarm brinu o sigurnosti ovog vozila.

http://img7.imageshack.us/img7/2334/volkswagentouran7.jpghttp://img7.imageshack.us/img7/7442/volkswagentouran8.jpg

Pouzdanost: Osim nekih sitnih problema sa električnim sistemom, Volkswagen Touran se smatra veoma pouzdanim vozilom. Kabina je odlično spojena, pa nećete čuti neugodnu škripu plastike.

Pozitivne osobine:
Odličan kvalitet u izradi vozila, 7 sedišta kao standard, komforan i udoban.

Negativne osobine:
Nedostatak stila u odnosu na neke konkurente, dosadan za vožnju.

Dzigal
07-05-2009, 21:36
Los nacisto neudoban za voznu na duge staze .krut kao golf 2, bucan .

sabahudin
18-06-2009, 16:32
Meni se svidja i spolja i unutra mada nisam ostao najzadovoljniji na probnoj voznji..nekako je krut a nije ni startan bog zna sto u svojoj klasi.