PDA

View Full Version : Mercedes_Viano


STRANAC
03-05-2009, 15:25
Viano
Ovo je Mercedesovo pravo višenamensko vozilo. Zamenjuje V Klasu, a svoj jednostavan dizajn deli sa modelom Vito, iako je u pitanju pogon na sva četiri točka. Takođe, veliki deo detalja enterijera deli sa C klasom.

http://img10.imageshack.us/img10/811/mercedesviano1.jpghttp://img10.imageshack.us/img10/6293/mercedesviano21.jpg

Performanse: Dizel agregati su najbolje rešenje kada želite da prevozite jako mnogo stvari Vianom. 2.0 CDI ima 109KS i u određenim situacijama se i muči, tako da je najbolji izbor 2.2CDI sa 150KS. Najjači agregat dolazi u benzinskoj varijatni. U pitanju je 3.2L sa čak 218KS, i veoma je snažan na otvorenom putu što kao svoju posledicu ima povećanu potrošnju. Automatski prenos je najbolje rešenje za sve modele.

http://img10.imageshack.us/img10/5785/mercedesviano3.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/1822/mercedesviano4.jpg

Komfor: Viano slično prostora nudi svojim putnicima kao i V Klasa. Dovoljno prostora za noge, glave i ramena znači prilično prijatnu vožnju. Sva sedišta imaju rukohvate, ali su jako tvrda pa s tim nisu preporučiva za dugačka putovanja. Putnici mogu zasebno podešavati klime, a uz to u opremi se nalazi i mali fižider, plastični stolovi na spuštanje itd.

http://img9.imageshack.us/img9/5476/mercedesvianoxclusive3t.jpg

Sigurnost: Standardna oprema obuhvata prednje vazdušne jastuke, sa opcionim zavesama, ABS i kontrola protiv proklizavanja. Na crash testu još nije testiran, i velika je verovatnoća i da neće biti podvrgnut tim testovima, ali imajući u vidu veličinu radi se o prilično sigurnom vozilu.

http://img9.imageshack.us/img9/6338/mercedesviano6.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/3585/mercedesviano8.jpg

Pouzdanost: Kao i svi Mercedesovi kombiji, radi se o mehanički izuzetnom vozilu. S druge strane, i enterijer je izrađen u tom maniru kombija - lošijeg je kvaliteta nego u drugim Mercedesovim automobilima.

Pozitivne osobine:
Sposoban da primi osam putnika, masivan enterijer, odlični dizelaši.

Negativne osobine:
Velikih dimenzija, skup.