PDA

View Full Version : Polo Dune


STRANAC
12-04-2009, 19:15
Polo Dune
Šta je to što čini ovaj auto drugačijim od standardnog modela Polo? Gornji nosači, aluminijumske felne, veći prečnik točkova koji uzdiže auto i još mnogo toga. Zvuči malo, ali je dovoljno da transformiše Polo od svakodnevnog automobila u vozilo koje privlači pažnju na svakom koraku. Iako izgleda opasano to nije vozilo za zahtevene, brdske puteve, kao što nije ni većina njegovih konkurenata: Citroen C3 XTR, Rover Streetwisei Ford Fusion, jer nemaju pogon na četiri točka. Polo Dune dobro prianja na sve vrste podloga, lak je za vožnju, zabavan pri većim brzinama i što je važno lak za parkiranje, ako se uzme u obzir njegova veličina.

http://img4.imageshack.us/img4/425/hr22497.jpghttp://img22.imageshack.us/img22/9793/volkswagenpolodune1.jpg

Performanse: Polo Dune kao standardni deo opreme nudi tri tipa benzinska motora. Prvi zapremine 1.2 litara je prilično dobar za vožnju u tipičnim gradskim gužvama, koji dobro ubrzava do 50 km/h. Ali otvoren put je druga priča, jer sa ovim tipom motora Polo Dune ubrzava do 100 km/h za čitavih 16.5 sekundi, što je veoma slabo. Ipak je Volkswagen ponudio i jači motor zapremine 1.4 litara koji je pravi izbor kako za gradsku tako i za vožnju na otvorenom putu. Vozači koji bi upotrebili ovo vozilo za duže putovanje trebalo bi ozbiljno da razmotre i dizel motor sa 1.4 litra zapremine sa 75 konjskih snaga. Svi motori imaju menjač sa pet brzina.

http://img4.imageshack.us/img4/1696/volkswagenpolodune2.jpghttp://img4.imageshack.us/img4/3407/volkswagenpolodune3.jpg

Komfor: Sedišta su udobna, kao i kod svih modela koje ima u svojoj ponudi Volkswagen. Ima dosta prostora za smeštaj odraslih osoba. Preglednost ispred vozila je dobra, dok postoji opcija za podešavanje volana u svim pravcima. Standardan deo opeme su poluatomatski klimatski sistem, automatski podizači svih stakala, elekronsko podešavanje retrovizora, prednja svetla za maglu i centralno zaključavanje. Veličina prtljažnika iznosi 270 litara što je manje od njegovih rivala: Citroen C3 XTR - 282L, Rover Streetwise - 304L i Ford Fusion - 337L.

http://img4.imageshack.us/img4/2307/volkswagenpolodune4.jpg'http://img4.imageshack.us/img4/1057/volkswagenpolodune6.jpg

Sigurnost: Polo pa samim tim i Polo Dune osvojio je 4 od 5 zvezdica na testu izdržljivosti prilikom sudara. Kao deo standardne opreme su prednji, bočni i zadnji airbag-ovi, sistem za kontrolu stabilnosti vozila, ABS.

Pouzdanost: Ovo je isti Polo kao ranije, samo viši, sa većim točkovima i krovnim nosačima, pa po dugotrajnosti ne bi trebalo od njega da se razlikuje.

http://img4.imageshack.us/img4/5880/volkswagenpolodune7.jpghttp://img4.imageshack.us/img4/8351/volkswagenpolodune8.jpg

Pozitivne osobine:
Bolja preglednsot puta tokom vožnje, idličan dizajn.

Negativne osobine:
Skup izbor, slab motor zapremine 1.2 litara.