PDA

View Full Version : VolksWagen_Passat


STRANAC
02-04-2009, 19:36
Passat
s obzirom da se prvi model Passat-a pojavio još davne 1973.godine, Passat je izgradio imidž pouzdanog, snažnog i dobrog vozila. Sadašnji model nije izuzetak i zavaljujući oznaci VW pravi odraz kvaliteta je tu i spreman za poređenje sa konkurentskim vozilima. Novi Passat je odraz elegancije i stilizovane unutrašnjosti vozila sa kojom se može takmičiti malo vozila koja se trenutno mogu naći na tržištu. U vožnji Passat je udoban i precizan, doduše ne toliko uzbudljiv. Po mnogima i velika mana je da hatchback verzije ovog modela nema u ponudi. Ipak poseduje veliki prtljažnik i ima dosta prostora za putnike na zadnjoj klupi. U suštini Passat je odlično vozilo, upotrebljivo na svim putevima, i sa nešto višom cenom od njegovih konkurenata, kvalitet odgovara ceni. Takođe postoji i model koji štiti životnu okolinu.

http://img13.imageshack.us/img13/1336/carphoto2245997.jpghttp://img4.imageshack.us/img4/162/passatcc3.jpg

Performanse: Postoji širok spektar motora koji mogu da se nađu na novom Passatu, tako da je lako zbuniti se odabirom pravog. Najslabiji benzinac je zapremine 1.6 litara FSI sa 115 KS, dok njega prati motor zapremine 2.0 litara sa (može se naći takođe na Golf-u GTi) sa 200 KS i na kraju motor sa 3.2 litara (šest cilindara) sa 250KS. Krajem 2007. godine 1.6 FSI je zamenjen sa 1.4 TSI motorom. Manji motor koristi turbo pogon kako bi obezbedio jaču snagu od 122 konja, a istovremeno je ekonomičniji sa aspekta potrošnje goriva i emisije štetenih gasova. Nešto kasnije se u ponudi pojavio i motor 1.8L FSI, mnogo efikasniji i koji brzinu od 100 km/h postiže za 8.6 sekundi. Što se tiče dizel motora oni su praktično deo imidža koji ima Passat. Motor zapremine 1.9L TDI sa 105KS je iskorišćen i u verziji Bluemotion koji zahvaljujući svojoj boljoj aerodinamičnosti, smanjenoj težini vozila, emituje manje CO2 i ima manju potrošnju nego standardna verzija istog motora. 1.9 TDi nudi sasvim pristojne performanse, ali je pri tom dosta bučan i čini se da se u nekim situacijama prilično muči. Malo jači je 2.0 TDI i dolazi u dve verzije: sa 140KS i 170KS. U obe varijante, ovaj motor ima dovoljno snage i pri manjem broj obrtaja. Početkom 2008.godine 2.0 TDI je zamenjen mnogo boljom verzijom common-rail motora (koji se takođe koristi i kod Audi A4), sa istom oznakom (2.0 TDI) ali sa 140KS i mnogo boljim performansama. U pitanju je skoro savršen motor, i jedan od najboljih koje možete naći na tržištu. Automatski prenos uključuje šestostepeni Tiptronic za FSI modele, a DSG za TDI modele, dok verzija 1.4TDI dolazi sa sedmostepenim prenosom.

http://img4.imageshack.us/img4/2918/volkswagenpassat8.jpghttp://img4.imageshack.us/img4/4154/vwpassatcc08.jpg

Komfor: Passat je odličan u vožnji i uz smanjen nivo buke pruža putnicima ugodan osećaj tokom vožnje. Sedišta su odlična i pružaju visok stepen komfora, postoji dosta mesta za putnike na zadnjim sedištima, kako za noge tako i za glavu. Pozajmljivanjem određenih komponenti sa vozila tipa Phaeteon i Touareg, Passat je dobio na luksuzu. Postoji niz mogućnosti koje novi Passat nudi a koje se prilagođavaju potrebama vozača. U standradnu opremu spadaju: klima, elektronska parking kočnica, alarm, elekronsko podešavanje i zagrevanje spoljnih retovozora, CD, kišobran. Što se tiče SE modela, u opremu se još dodatno uključuje: sistem za kontrolu tokom vožnje, osam zvučnika itd. Zapremina prtljažnika iznosi 461L, što je veća zapremina u odnosu na Honda Accord - 460L, a manja od Ford Mondeo - 535L i Mazda 6 - 504L.

http://img4.imageshack.us/img4/3610/volkswagenpassatcc14011.jpghttp://img4.imageshack.us/img4/1295/vwpassatccl.jpg

Sigurnost: Passat je dobio maksimalnih pet zvezdica na testu za izdržljivost prilikom sudara – Euro NCAP, a 4 za bezbedno prevoženje dece. Par prednjih, bočnih i zadnjih airbag-ova, sistem za prevenciju gubitka kontrole nad vozilom, automatska retrakcija pedala, podsetnik za vezivanje pojaseva - sve to predstvalja deo standardne opreme.

http://img4.imageshack.us/img4/9499/volkswagenpassat7.jpg

Pouzdanost: Motori koji se koriste na ovom modelu koriste se i na drugim VW vozilima, tako da su dokazano pouzdani.

Pozitivne osobine:
Stilizovan, odličan izgled, veliki prtljažnik, luksuzan enterijer, udobna vožnja.

Negativne osobine:
Nema hatchback verzije, ne preterano uzbudljiv za vožnju, stariji TDI motori su bučni.

Tahirovce
02-04-2009, 19:47
mocan izgled...

STRANAC
02-04-2009, 20:20
i meni se opasno svidja...
ali,po meni je mnogo jaci utisak kad ga vidis ispred sebe...
mocan,mocan i samo mocan...