PDA

View Full Version : 8 stvari koje kao muškarci mrze za vrijeme seksa!


Tahirovce
29-03-2009, 17:06
Drage dame, ima stvari koje mi muškarci u krevetu jednostavno ne možemo podnijeti. Svakako pogledajte koje su to...



http://www.intimatemedicine.com/typo3temp/pics/a_2c7115929f.jpg (http://www.intimatemedicine.com/index.php?eID=tx_cms_showpic&file=fileadmin%2FRetna%2Fa01_439_081_RetnaUK.jpg&width=500m&height=500&bodyTag=%3Cbody%20bgColor%3D%22%23ffffff%22%3E&wrap=%3Ca%20href%3D%22javascript%3Aclose%28%29%3B% 22%3E%20%7C%20%3C%2Fa%3E&md5=599cc870b0a5f31533cc992f990652c2)
Prepoznajte i popravite svoje pogreške, usrećite sebe i svoga partnera. (jlp)
Muškarci ne podnose ako žena za vrijeme seksa …

…leži kao klada

Muškarci najviše mrze ukoliko žena za vrijeme seksa samo leži, ništa sama ne radi i očekuje da ćemo joj užitak servirati na pladnju. Žena mora biti aktivna, pa čak i onda ako je muškarac na vrhuncu. Savijajte se, grebite, hvatajte, pokažite svojem partneru da ga želite baš tako kao što i on želi vas. Ako ćete samo ležati kao klada, želja će mu brzo proći. A proći će i erekcija.

…ne mazi i ljubi naše tijelo

Vjerojatno bi svaka žena priznala da joj se sviđaju poljupci po cijelom tijelu. Isto je i s muškarcima, pa čak i ako neki to neće priznati. Lagano milovanje, mokri poljupci, topao jezik koji nježno klizi po našem tijelu…ništa nas ne može jače zapaliti. Ne zaboravite da su i naše bradavice osjetljive te da nam se sviđa ako nas čvrsto uhvatite za stražnjicu.


…nikada ne preuzme kontrolu

Neke staromodne žene još uvijek misle da u seksu muškarac mora imati sve uzde u svojim rukama. Pogreška! Morate naučiti preuzeti nadzor nad događajima, pokažite mu što želite, recite mu kako da vas zadovolji i same postavljajte pravila. Možete nam vjerovati da će vaš partner biti oduševljen ovom promjenom. Poput poslušnog psa ispunit će vam radosno svaku vašu zapovijed.

http://www.intimatemedicine.com/typo3temp/pics/0_fcbc6c3fa9.jpg (http://www.intimatemedicine.com/index.php?eID=tx_cms_showpic&file=fileadmin%2FRetna%2F02_519_016_RetnaUK.jpg&width=500m&height=500&bodyTag=%3Cbody%20bgColor%3D%22%23ffffff%22%3E&wrap=%3Ca%20href%3D%22javascript%3Aclose%28%29%3B% 22%3E%20%7C%20%3C%2Fa%3E&md5=a3bd1cdc86b9d890f5aac1056e831cfe)
Ne bojte se uzeti uzde u svoje ruke. (jlp)
…ne pokazuje svoje osjećaje

Ne zbunjujte svojega partnera. Ukoliko ne ćete jasno i glavno pokazati svoje osjećaje, muškarci neće nikada znati jesu li na pravom putu ili su se izgubili na prvom raskršću. Ne stidite se krikova užitka i uzdaha zadovoljstva… Učinite i pokažite nešto što će muškarcu predočiti kako se u tom trenutku osjećate.


…nije spremna na eksperimentiranje

Osjetite li da je vašem seksualnom životu potrebna promjena i svježi vjetar, preuzmite inicijativu, učinite nešto prije no što bude prekasno. Ne držite se starih trikova kao pijanac plota. Iznenadite svojega partnera novom seksi haljinicom, erotskom igračkom, zaplešite striptiz i ponovo mu zavrtite glavom. Nikada ne odbacujte njegov prijedlog samo zato jer se bojite pokušati nešto novo. Pokušati nešto nije grijeh.


…nikada ne daje inicijativu za seks

Muškarcima se ne sviđa ako žena nikada nije ona koja će napraviti prvi korak. Ne budite previše sramežljive i staromodne – ako želite seks, to mu jasno recite. Malo je onih koji će odbiti nemoralnu ponudu, čak je vrlo vjerojatno da će ga vaša jasno izražena želja još više uzbuditi. Tako ćete oboje profitirati – vi ćete dobiti što hoćete, a on će znati da ga želite i da se ne ljubite s njim samo zato jer ste se smilovale njegovoj molbi.

http://www.intimatemedicine.com/typo3temp/pics/0_7dbcec3d75.jpg (http://www.intimatemedicine.com/index.php?eID=tx_cms_showpic&file=fileadmin%2FRetna%2F03_753_080_RetnaUK.jpg&width=500m&height=500&bodyTag=%3Cbody%20bgColor%3D%22%23ffffff%22%3E&wrap=%3Ca%20href%3D%22javascript%3Aclose%28%29%3B% 22%3E%20%7C%20%3C%2Fa%3E&md5=7ed7a83a5f8238878a6e1d60986900f6)
Milujte njegovo tijelo, pokušajte nešto novo. (jlp)
…ne prestaje govoriti

Svi znamo da žene rado mnogo govore, ali u krevetu radije šutite i ne govorite o vremenu i prijateljičinim novim cipelama. I ono što ste zaboravile kupiti u trgovini ne želimo slušati za vrijeme seksa. Zaboravite svakodnevne poslove i prepustite se trenutku. Naravno, možete mu šapnuti i pokoju škakljivu željicu ili pohvaliti njegovu alatku. S ovim posljednjim uopće ne možete pogriješiti.
… previše brinu nevažne stvari

Pomirite se s time da je seks strastan, životinjski i prljav čin. Neka vas ne smetaju stvari koje bi se mogle razbiti, susjedi koji su naćulili uši, nove plahte koje se mogu uprljati i slično. Neke se žene iz pohotne konkubine odmah nakon seksa opet pretvore u suprugu i domaćicu. Počinju se prati, spremati razbacane stvari, mijenjati plahte…Time muškarcu daju osjećaj kao da je seks nekako poremetio vašu dnevnu rutinu i oskvrnuo vaše mjesto za spavanje. Nemojte uništavati erotičnu atmosferu, radije se stisnite uz partnera i pustite da vas još malo pomazi.

superbaka
30-04-2009, 00:38
Da ne bi ispalo da samo muškarci griješe u krevetu, ni žene nisu ništa bolje. Dok su muške greške više tehničke prirode, žene su po tom pitanju malo komplikovanije. No dobro, najbolje krenuti redom.

Muškarci ne čitaju misli. Sve što imaš reći, reci naglas.

Muškarci vam ne čitaju misli i nemate se pravo ljutiti što nije uradio to-i-to, a da mu niste rekle. Oni su rijetko sebični u krevetu i skoro sve što mu kažete, on će i uraditi. Možda vas ne sluša kada pričate o prekrasnim balerinkama koje savršeno idu uz torbu koju ste kupile neki dan, ali će sigurno čuti kada kažete: "Tako želim da vidim tvoju glavu između mojih nogu".

Neprestano se žaliti

Ne vrijedi se žaliti prijateljicama i zamjerati mu zbog kratke predigre. Tu se vraćamo na prvu stavku. Ako ide prebrzo, usporite ga. Inače će vam biti čitavo vrijeme loše, a postoji šansa da ne dođete do orgazma ili još gore, da ga odglumite. Zapamtite! Seks treba biti obostrano zadovoljstvo i objema stranama užitak partnera treba biti na prvom mjestu.

Sramiti se svoga tijela

Ženama je možda teško za povjerovati, ali muškarci ne gledaju kritički na ženska tijela kao što to žene čine. Ako počnete skrivati svoje tijelo ili odbijati neke seksualne položaje jer vam zadnjica izgleda preveliko ili vam je stomak ogroman, od kvalitetnog seksa nema ništa. Muškarci u seksualnom zanosu neće pomisliti: "Čovječe vidi joj stomaka", to samo žene rade.

Inicijativa

Zbog čega muškarci najčešće iniciraju seks? Jedan od razloga je jer to žene ne čine. Ne prepuštajte sve njemu.

Kritiziranje njegove izvedbe

Ako vas ne zadovoljava, ako ide prebrzo, pregrubo ili tako nešto, nećete mu pomoći ako iznervirano trpite do tačke kada vam iz usta izleti: "Šta to radiš, majke ti?!" Ovaj vid kritike je kao da ga polijete hladnom vodom. Budite navigator. Progovorite šta vam odgovara u krevetu, a šta ne.

Penis nije klitoris

Iako vi ne želite da vam partner "drlja i trlja" po klitorisu, tako muškarac želi da mu se "drlja i trlja" penis. Ispočetka krenete lagano. No kako stvari odmiču pojačavajte intenzitet stiska ruke i tempa. Muškarci masturbiraju od rane mladosti, navikli su oni na svašta Smile

Frizura

Održavajte vaše međunožje frizirano. Ne morate depilirati sve, možda vas brijanje nadražuje, no slobodno podšišajte taj dio svako malo.

Odbijanje oralnog seksa

Zar to treba posebno naglasiti?! Muškarci vole oralni seks. A zašto ne bi?! Muškarac vas neće smatrati droljom ako mu pružite oralni seks. Smatraće to bitnim činom za vezu. Pružanje oralnog seksa ne znači direktno ejakulaciju u usta ili gutanje. To je na vama da mu kažete i ne trebate se sramiti toga. Na vama je i kada ćete mu pružiti to zadovoljstvo (ne samo jednom godišnje za njegov rođendan), ali ne gledajte na oralni seks kao na nešto prljavo i ružno, jer jednostavno nije.

Odgovornost za orgazam

Nije samo muškarac odgovoran za vaš orgazam. Znate šta vas uzbuđuje i gdje treba da dodiruje. Ako ne znate, onda se jednu večer primite metode "sam svoj majstor" i nađite šta vam godi.

Prokletstvo misionarskog položaja

To što prakticirate misionarski položaj, ne znači da se ne trebate pomjerati. Zavrtite guzom, dignite se malo, obuhvatite ga nogama - slobodno.

Ne želite biti gore

To nas vraća na tjelesne komplekse. Muškarci su vizualna bića i po prirodi vole gledati "akciju". Dakle, prestanite razmišljati o asimetriji svojih grudi, stomaku i sl. U njegovoj glavi sigurno nisu vaše masne naslage, već "zajahala me - aaah - božanstveno".

Muške erogene zone

Jeste. Penis je najveća i osnovna erogena zona. Ipak, uživaju oni i kad im se bradavice i grudi ljube, uši, slobodno mu stisnite guzu s vremena na vrijeme.

Testisi

Mada se o ovome moglo napisati nešto iznad, odlučili smo da posvetimo jedan pasus samo testisima. Oni su bitna erogena zona i nemojte ih zapostavljati. Ljubite ih, ližite i cuclajte. Obožavat će to.

Vrisnite

Dobro, ne morate vrištati, ali slobodno se opustite i pustite da zvukovi sami izlaze. Vjerujte da ćete se i same bolje osjećati, a za njega će to biti poseban užitak.

Glumljenje orgazma

Za boga miloga ne činite to. U toj priči niko nije na dobitku. Vi ste nezadovoljne, on misli da jeste i uvjeren je da sve radi ispravno. Slobodno mu recite da niste doživjele klimaks, pa da bi vam godilo oralno zadovoljenje. Komunicirajte, komunicirajte, komunicirajte. I još jednom da ponovimo: Ne glumite orgazam!

domen1
30-04-2009, 18:04
Da ne bi ispalo da samo muškarci griješe u krevetu, ni žene nisu ništa bolje. Dok su muške greške više tehničke prirode, žene su po tom pitanju malo komplikovanije. No dobro, najbolje krenuti redom.

Muškarci ne čitaju misli. Sve što imaš reći, reci naglas.

Muškarci vam ne čitaju misli i nemate se pravo ljutiti što nije uradio to-i-to, a da mu niste rekle. Oni su rijetko sebični u krevetu i skoro sve što mu kažete, on će i uraditi. Možda vas ne sluša kada pričate o prekrasnim balerinkama koje savršeno idu uz torbu koju ste kupile neki dan, ali će sigurno čuti kada kažete: "Tako želim da vidim tvoju glavu između mojih nogu".

Neprestano se žaliti

Ne vrijedi se žaliti prijateljicama i zamjerati mu zbog kratke predigre. Tu se vraćamo na prvu stavku. Ako ide prebrzo, usporite ga. Inače će vam biti čitavo vrijeme loše, a postoji šansa da ne dođete do orgazma ili još gore, da ga odglumite. Zapamtite! Seks treba biti obostrano zadovoljstvo i objema stranama užitak partnera treba biti na prvom mjestu.

Sramiti se svoga tijela

Ženama je možda teško za povjerovati, ali muškarci ne gledaju kritički na ženska tijela kao što to žene čine. Ako počnete skrivati svoje tijelo ili odbijati neke seksualne položaje jer vam zadnjica izgleda preveliko ili vam je stomak ogroman, od kvalitetnog seksa nema ništa. Muškarci u seksualnom zanosu neće pomisliti: "Čovječe vidi joj stomaka", to samo žene rade.

Inicijativa

Zbog čega muškarci najčešće iniciraju seks? Jedan od razloga je jer to žene ne čine. Ne prepuštajte sve njemu.

Kritiziranje njegove izvedbe

Ako vas ne zadovoljava, ako ide prebrzo, pregrubo ili tako nešto, nećete mu pomoći ako iznervirano trpite do tačke kada vam iz usta izleti: "Šta to radiš, majke ti?!" Ovaj vid kritike je kao da ga polijete hladnom vodom. Budite navigator. Progovorite šta vam odgovara u krevetu, a šta ne.

Penis nije klitoris

Iako vi ne želite da vam partner "drlja i trlja" po klitorisu, tako muškarac želi da mu se "drlja i trlja" penis. Ispočetka krenete lagano. No kako stvari odmiču pojačavajte intenzitet stiska ruke i tempa. Muškarci masturbiraju od rane mladosti, navikli su oni na svašta Smile

Frizura

Održavajte vaše međunožje frizirano. Ne morate depilirati sve, možda vas brijanje nadražuje, no slobodno podšišajte taj dio svako malo.

Odbijanje oralnog seksa

Zar to treba posebno naglasiti?! Muškarci vole oralni seks. A zašto ne bi?! Muškarac vas neće smatrati droljom ako mu pružite oralni seks. Smatraće to bitnim činom za vezu. Pružanje oralnog seksa ne znači direktno ejakulaciju u usta ili gutanje. To je na vama da mu kažete i ne trebate se sramiti toga. Na vama je i kada ćete mu pružiti to zadovoljstvo (ne samo jednom godišnje za njegov rođendan), ali ne gledajte na oralni seks kao na nešto prljavo i ružno, jer jednostavno nije.

Odgovornost za orgazam

Nije samo muškarac odgovoran za vaš orgazam. Znate šta vas uzbuđuje i gdje treba da dodiruje. Ako ne znate, onda se jednu večer primite metode "sam svoj majstor" i nađite šta vam godi.

Prokletstvo misionarskog položaja

To što prakticirate misionarski položaj, ne znači da se ne trebate pomjerati. Zavrtite guzom, dignite se malo, obuhvatite ga nogama - slobodno.

Ne želite biti gore

To nas vraća na tjelesne komplekse. Muškarci su vizualna bića i po prirodi vole gledati "akciju". Dakle, prestanite razmišljati o asimetriji svojih grudi, stomaku i sl. U njegovoj glavi sigurno nisu vaše masne naslage, već "zajahala me - aaah - božanstveno".

Muške erogene zone

Jeste. Penis je najveća i osnovna erogena zona. Ipak, uživaju oni i kad im se bradavice i grudi ljube, uši, slobodno mu stisnite guzu s vremena na vrijeme.

Testisi

Mada se o ovome moglo napisati nešto iznad, odlučili smo da posvetimo jedan pasus samo testisima. Oni su bitna erogena zona i nemojte ih zapostavljati. Ljubite ih, ližite i cuclajte. Obožavat će to.

Vrisnite

Dobro, ne morate vrištati, ali slobodno se opustite i pustite da zvukovi sami izlaze. Vjerujte da ćete se i same bolje osjećati, a za njega će to biti poseban užitak.

Glumljenje orgazma

Za boga miloga ne činite to. U toj priči niko nije na dobitku. Vi ste nezadovoljne, on misli da jeste i uvjeren je da sve radi ispravno. Slobodno mu recite da niste doživjele klimaks, pa da bi vam godilo oralno zadovoljenje. Komunicirajte, komunicirajte, komunicirajte. I još jednom da ponovimo: Ne glumite orgazam!

Evo ga da nebih ispalo,da sam uvjek kontra tebe......
ovo gori nije loš clanak i slažem se u vecem djelu,žene bi trebale procitati i svatko za sebe osobno izvući pouku. Odnosno,csam za sebe zakljuciti, što cini ili ne cini sa svojim partnerom na zadovoljstvo obe strane i trajnost veze.............

Bery_babe
01-05-2009, 15:31
Kada bi muškarac doživeo orgazam kakav doživljavaju žene, pao bi mrtav.
I to bukvalno. Naime, tokom orgazma u seksualnom odnosu je moguce izmeriti takozvane teta talase.
Ovi talasi prouzrokuju osecaj „trkacke groznice”, to jest euforiju koju su iskusili pojedini maratonci.

Ceo ženski mozak tokom orgazma emituje 10 puta jace teta talase nego tokom muškog vrhunca.
Dakle, ako su teta talasi indikator jacine orgazma, onda žene doživljavaju vrhunac koji muški mozak
nikako ne bi mogao da izdrži.

Možda je pomalo surovo reci, ali je istina da ukoliko bi jacina ženskog orgazma bila puštena kroz
muški mozak, postojala bi velika šansa da ih ovaj šok ubije.

kaze jedan strani casopis...

eto, ukoliko zelite nesto lose da pozelite nekom muskarcu samo mu pozelite to da dozivi "zenski orgazam"... :) nije bas u skladu sa temom ali je zanimljivo...

STRANAC
01-05-2009, 17:42
sinoc sam prvi put nasao ovu temu i cudi me kako sam je promasio...
sto se tice svega napisanog moze samo da se stavi potpis,jer napisano je sve realno i istinito...
malo me zbunila ova Bery-na informacija,ali prihvatam je cisto iz razloga da drage dame imaju takav uzitak...

superbaka
01-05-2009, 20:37
Stvari koje žene rade, a nerviraju muškarce


Bez obzira koliko muškarci vole žene, bez obzira koliko su zaljubljeni, uvijek postoje određene stvari koje žene rade, a koje ih iritiraju.

Prave se čedne – mnoge žene se prikazuju kao svetice. Ne žele priznati ranija iskustva i partnere. Samim tim pokazuju da nisu zadovoljne sobom, glume, želeći prezentirati sebe u što boljem svjetlu i zadržati muškarca pored sebe u stilu „Neko ovako nevin i naivan je kao stvoren za tebe“. Muškarci to znaju prepoznati i to ih jako nervira.

Kritiziraju druge žene – muškarci se uvijek pitaju zašto je ženama tako teško dati kompliment drugoj ženi. Radije ih posmatraju pod mikroskopom, mjerkaju i uvijek nađu neku zamjerku. Nervira ih upoređivanje sa drugim ženama, odnosno poruka koja slijedi iz tog “Zar ne vidiš koliko sam ja bolja”. Ma šta žene rekle i ma kako pokušavale skrenuti pažnju sa konkurencije, muškarci će uvijek primijetiti lijepu ženu.

Ljubomora – neosnovana ljubomora izluđuje muškarce. To što vi na pomen svakog ženskog imena pravite dramu lako može otjerati muškarca od vas ma koliko vas volio. Ukoliko to radite često, on će jednostavno početi o vama misliti kao o kraljici scena i drame, a ne kao o ženi koju voli.

Potreba za pažnjom i pretjerana emotivnost – neke žene imaju potrebu stalno biti mažene, da im se tepa, grli i ljubi, govori da su najbolje što im se desilo u životu. Ista stvar je i sa pretjeranim emocijama. Suze na romantičan film, slomljen nokat i slično. Muškarci ne znaju šta reći i to s razlogom. Ovo može biti interesantno neko vrijeme, ali na duge staze muškarac stiče dojam da je žena nesamostalna i slaba, a svi oni pored sebe žele jake žene.

Seks kao oružje – kako bi pokazale nadmoć, žene često koriste seks kao oružje za sve. Greška je misliti da se muškarca pod stresom može utješiti seksom. Iz toga može proizaći još jedan problem. Kada muškarci odbiju seks u stresnim situacijama, žene misle da više nisu privlačne i to naravno prebacuju. Umjesto toga, trebaju shvatiti da se problemi ne rješavaju seksom, već razumijevanjem, a ponekad i šutnjom.

Bitno je prihvatiti partnera sa svim vrlinama i manama. Niko nije savršen, pa stvari koje nerviraju i jedne i druge zarad sreće i ljubavi treba prilagoditi potrebama i željama onog drugog. Druge žene komentirajte pred prijateljicama, slomljen nokat se uvijek može popraviti, seks neka vam bude zadovoljstvo, a ne rješenje problema. Nikada se ne možemo u potpunosti promijeniti, ali bar možemo kontrolisati nepotrebne svađe.