PDA

View Full Version : VolksWagen_Golf_6


STRANAC
23-03-2009, 21:33
Golf 6

Kao što stara izreka kaže „ ne treba ga menjati, dok dobro radi“ je ista i filozofija koju primenjuje Volkswagen na seriji vozila Golf. Nova, šesta serija je potpuno novi model sa aspekta tehnologije koju koristi, ali ipak je zadržao neke karakteristike prethodnih modela. Novi Golf je po pitanju unutrašnjosti samog vozila isped svih ostalih na tržištu automobila, impresivnog izgleda i mnogo efikasnijih mootra koji ostvaruju uštede sa aspekta potrošnje goriva, ali i smanjenja emisije štetnih gasova. Što se tiče ponašanja na putu dosta je udoban za vožnju, praktičan, ne toliko tih kao Ford Focus, ali mnogo više sofisticiran. Kao dodatna opcija postoji mogućnost za kontrolisanje trenja pneumatika po podlozi, pa tako vozač može da izabere kakvu vožnju želi – komfornu, normalnu ili sportsku, brzu (Adaptive Chassis Control). Nikada ne gubi svoju stabilnost, čak ni u uslovima naglog kočenja. Takođe, postoji sistem za praćenje udaljenosti vozila koje se kreće ispred, i na taj način kontroliše brzinu kretanja vozila (Automatic Distance Control). Parking asistent je takođe deo opreme Golf-a 6 koji sam parkira vozilo, uz prethodno zadate instrukcije za parkiranje.

http://img25.imageshack.us/img25/444/volkswagengolf62.jpghttp://img25.imageshack.us/img25/7173/volkswagengolf63.jpg

Performanse: Kao standardni motori na novom Golf-u u ponudi su zapremine 1.4 litara sa 80KS i 1.6 litara sa 102KS, oba benzinska. Oba ova motora su preneta sa prethodnih verzija Golf-a, s tim da su nešto ekonomičniji. Ali ipak ono što je inovacija koju donosi Golf 6 jeste motor zapremine 1.4 litara koji obezbeđuje turbo i super snagu, pa je tako ovaj motor snage 160 konja i dostiže brzinu od 100 km/h za 8 sekundi. Takođe, postoji i slabija verzija ovog motora od 120KS koji postiže "stotku" za 9.5 sekundi. Što se tiče ponude dizel motora, prva opcija je zapremine 2.0 litara TDI sa 110 KS, mada postoji i verzija sa 160 konja. Ono što je novina jeste i ekološki tip motora koji smanjuje zagađenje vazduha, uz emisiju samo 99 g/km ugljen-diskosida. To je motor zapremine 1.6 litara TDI Bluemotion. Standardni menjač je sa pet ili šest prenosnika, dok postoji i model poluatomatskog prenosa, sa 6 ili 7 brzina.

http://img25.imageshack.us/img25/9687/volkswagengolf64.jpghttp://img21.imageshack.us/img21/7614/volkswagengolf68.jpg

Komfor: Zahvaljujući novim vratima i staklima Golf 6 je mnogo više izolovan od buke tokom vožnje, mada je vidljiva buka izazvana vetrom kod prednih vrata prilikom većih brzina. Ipak, automobil je zaista tih i pruža osećaj ugodnosti prilikom vožnje. Sedišta su takođe komforna, sa dosta prostora za noge, kako napred tako i pozadi. Volkswagen je želeo da novi Golf bude inicijator nekih novih karakteristika po pitanju izgleda unutrašnjosti vozila, tako da je ugradio materijale koji su se do sada korsitili na vozilima visoke klase. Pozicija vozača je odlična, sa mogućnošću prilagođavanja njegovim potrebama. U standardnu opremu spadaju klima, stereo sistem sa ekranom na dodir, elektronski podizači stakala, centralna brava i još mnogo toga. Zapremina prtljažnika iznosi 350 litara.

Sigurnost: Sa sedam airbag-ova kao standardni deo opreme (uključuje airbag za kolena na poziciji vozača) Golf 6 je opravdano zaslužio 5 zvezdica za izdržljivost prilikom sudara i 4 zvezdice za bezbednost deteta. Golf 6 je jedan od najbezbednijih vozila u svojoj klasi i nudi ESP sistem za kontrolu stabilnosti vozila, pomoć kod kočenja, brže senzore za aktivaciju airbag-ova i zatezanje pojaseva za vezivanje, ABS, jaču konstrukciju vozila nego ikada. Senzori na zadnjim sedištima omogućavaju vozaču da utvrdi da li putnici imaju vezane pojaseve.

http://img25.imageshack.us/img25/7009/volkswagengolf66.jpghttp://img21.imageshack.us/img21/3442/volkswagengolf67.jpg

Pouzdanost: Volkswagen se u prošlosti pokazao kao izuzetno pouzdan proizvođač, pa ništa manje nemojte očekivati od novog Golfa. Pogotovo sa tradicijom familije Golf vozila koja je više nego impresivna.

Pozitivne osobine:
Redizajniran, ispred tržišta po pitanju unutrašnjosti vozila, efikasni motori, ekološki prihvatljiv.

Negativne osobine:
Skup u odnosu na slično opremljene konkurentske automobile.

STRANAC
23-03-2009, 21:36
dobar auto...