PDA

View Full Version : VolksWagen_Fox


STRANAC
18-03-2009, 17:58
Ovo je jedan od najeftinijih VW vozila u skorašnjoj prošlosti: to je udoban, zabavan za vožnju, gradski automobil koji bi trebalo da bude pristupačan širokom spektru vozača. Zamenio je Volkswagen-ov model Lupo, ali je jeftiniji i dosta veći. Možda mu nedostaje šarm i identitet kao što imaju neki konkurentski modeli kao što su Fiat Panda ili Toyota Aygo, ali im dostojno parira u udobnosti koju pruža u toku vožnje i dobrom konstrukcijom koju poseduje. Fox se odlično ponaša na putu, iako bi neki pretposatvili da zbog niske cene nije tako agilan, Volkswagen nije štedeo po tom pitanju i napravio je dobar automobil za gradsku vožnju. Na zahtevnijim putevima, vozači bi morali da se pomuče da stignu do željene destinacije.

http://img25.imageshack.us/img25/993/volkswagenfox1.jpghttp://img23.imageshack.us/img23/110/volkswagenfox3.jpg

Performanse: Postoje dve verzije benzinskih agregata, zapremine 1.2 litara sa 55KS i 1.4 litara snage 75 konja. Motor 1.2 je najbolji najmanji motor koji je ponudio Volkswagen i idealan je za tipičnu vožnju po gradu. Ne troši puno, pa je vrlo ekonomičan, jedini nedostatak jeste što nije dovoljno živahan kada se zahteva veće ubrzanje. Motor 1.4 je jači, ali ne toliko koristan u gradskoj vožnji.

Komfor: Fox ima iznenađujuće mnogo prostora na zadnjoj klupi, iako je to gradski automobil ima dovoljno mesta, kako za noge tako i za glavu, pa se lako mogu smestiti dve odrasle osobe na zadnja sedišta. Buka motora je evidentana, naročito kada se razvija veća brzina. Svaki automobil poseduje CD/radio, iPod je dodatna oprema, zatim mogućnost podešavanja vozačevog sedišta, podešavanje volana, senzor koji je osetljiv na promenu brzine. Preglednost ispred vozila je dobra, dok preglednost iza vozila može biti problem kada dve osobe sede pozadi. Instrumenti su pregledni i laki za upotrebu. Sama unutrašnjost vozila je dosta sterilna, puna fabričkih boja i materijala, što je i odraz za cenu po kojoj se nudi ovaj automobil. Sve u svemu ovo je udoban automobil za vožnju na kraćim distancama, dosta je veći u odnosu na model Lupo, a nešto kraći u odnosu na Polo.

http://img25.imageshack.us/img25/6963/volkswagenfox2.jpghttp://img22.imageshack.us/img22/1958/volkswagenfox5.jpg

Sigurnost: Četiri zvezdice na testu za izdržljivost prilikom sudara Euro NCAP je standard za vozila koja se koriste za vožnju po gradu, pa tako i Fox ima četiri zvezdice od mogućih pet. Poseduje standardni par prednjih airbag-ova, ABS, Isofix dečju stolicu. Bočni par airbag-ova i sistem za elektronsku stabilnost vozila mogu se dodatno ugraditi na zahtev kupca, i nisu deo standardne opreme.

Pouzdanost: Većina komponenti je preuzeta sa modela Polo, a i sa drugih već dokazano pouzdanih Volkswagen modela, pa verujemo da nas Fox neće razočarati.

http://img19.imageshack.us/img19/1755/volkswagenfox7.jpghttp://img16.imageshack.us/img16/1465/volkswagenfox8.jpg

Pozitivne osobine:
Jeftin u odnosu na druge Volkswagen-ove automobile.

Negativne osobine:
Jeftina unutrašnjost vozila, srednji nivo opremljenosti vozila.

Tahirovce
18-03-2009, 18:28
Eh to nesto i za nas obicne smrtnike :) ...