PDA

View Full Version : Mercedes_Klasa_C


STRANAC
15-03-2009, 17:21
Stil je ključan za automobile najvišeg cenovnog ranga, to kupci vole i to im prija. Ne čudi činjenica da je nova C klasa u svakom pogledu savršena - sa možda malim uticajima Bmw serije 3. Mercedes je novu klasu namenio više mlađim kupcima, što se može videti na jedinstvenom i detaljno odrađenom enterijeru. Dobro se ponaša u toku vožnje, izuzetno udoban i najsigurniji automobil koji je Mercedes izbacio na tržište. Ako tome dodate i veoma dobar imidž same kompanije i njenu reputaciju, odličan izbor benzinskih i dizel motora, shvatićete da će ovaj auto zadovoljiti sve zahteve istinskih ljubitelja četvorotočkaša. Možda najveći konkurent nove C klase je svakako novi Audi A4.

http://img13.imageshack.us/img13/2743/mercedescklasa1.jpghttp://img6.imageshack.us/img6/2661/mercedescklasa2.jpg

Performanse: Najslabiji motori su C180 i C200 Kompressors. Oba sa super-punjačima nude dobre performanse i do "stotke" stižu za 9.5s i 8.6s respektivno. Odziv pri malom broju obrtajaje odličan, čak i sa petostepenim automatskim menjačem. C230 i C280 su motori srednje jačine, i nijedan od njih nije mnogo brži od C200K. Sa druge strane C350 ima odlično ubrzanje i do brzine od 100km/h stiže za svega 6.4s. Ovaj agregat je odličan izbor ukoliko mnogo vremena provodite u vožnji na otvorenim putevima. Prvi dizel u ponudi je C200 CDI sličnih performansi kao i benzinski - vreme postizanja magične brzine je 8.4s s tim što je potrošnja znatno manja. Za one vozače koji su malo više sportski orijentisani, namenjen je veoma jaki C320 CDI - odlična vučna snaga pri malom broju obrtaja, pa je preticanje veoma lako. Po svim standardima, vreme koje mu je potrebno da dovede ovu limuzinu do "stotke", je odlično - 6.9s. Svi automobili imaju šestostepeni menjač dok C280, C350 i C320 CDI imaju sedmostepeni poluautomatski menjač (7G-Tronic). Na manjim motorima, dostupan je i petostepeni automatski prenos.

http://img6.imageshack.us/img6/995/mercedescklasa4.jpghttp://img14.imageshack.us/img14/184/mercedescklasa3.jpg

Komfor: O komforu je u novoj C klasi zaista izlišno bilo šta pričati. Velika zadnja sedišta, mnogo prostora za noge, dovoljni su da se mogu izuzetno komforno smestiti dve odrasle osobe, za veoma duga putovanja. Ipak zbog linije krova, visoki putnici mogu imati manjih problema. Srednje sedište ima pojas sa tri-tačke, i zgodno je samo za povremenu upotrebu - nije iste širine kao i druga dva, a i mesta za noge ima manje. Putnici na zadnjoj klupi mogu zasebno kontrolisati temperaturu zadnjeg dela vozila, dok je "Mečka" na putu veoma tiha. Kapacitet prtljažnika je jedan od boljih u klasi, 475L, što je više od Lexus IS - 378L, Bmw serije 3 - 450L, a manje od Audi A4 - 480L.

http://img6.imageshack.us/img6/5589/mercedescklasa6.jpghttp://img6.imageshack.us/img6/4078/mercedescklasa7.jpg

Sigurnost: Mercedes predstavlja pravog pionirA među proizvođačima kada je u pitanju sigurnost putnika u slučaju nezgoda. Broj sigurnosnih novotarija je veoma veliki, i uključuje sedam vazdušnih jastuka, a sistem Pre-Safe se dokupljuje posebno i predstavlja odličnu dodatnu zaštitu - priprema auto za sudar povezujući pomoć pri kočenju i elektronsku kontrolu stabilnosti, automatski zateže pojaseve putnika, prilagođava poziciju vozača i zatvara stakleni krov. Zbog svega ovog nabrojanog, ne čudi osvojeni maksimalni rezultat na crash testu organizacije Euro NCAP.

http://img6.imageshack.us/img6/372/mercedescklasa5.jpghttp://img6.imageshack.us/img6/2927/mercedescklasa8.jpg

Pouzdanost: Sam Marcedes Benz je priznao da su im standardi kvaliteta opali u poslednjih nekoliko godina, pa pouzdanost skorašnjih modela ne odgovara reputaciji koja prati ime Mercedes. C Klasa je dizajnirana posebno i detaljno, baš da bi se doskorašnja situacija promenila. Ono što je sigurno, kvalitet izrade je jako visokog kvaliteta i mnogo proizvođača bi volelo da imaju ovakav automobil u svojoj ponudi.

Pozitivne osobine:
Odličan izbor motora, prostrana kabina, udoban i odličan osećaj u toku vožnje.

Negativne osobine:
Standardni enterijer ne odaje utisak vrhunskog kvaliteta, zastarela ručna kočnica.

STRANAC
15-03-2009, 17:25
mnogo dobar auto...

Haks
16-03-2009, 17:42
Vozio sam ovu novu C-klasu.Auto je dobro ali ne i savrseno.Iskreno ja sam ocekivao od Mercedesa vise.Pri samom ulasku u auto primeticete da je auto tesan i da unutrasnji enterier daje utisak kao da sedite u opela koi je nakacio Mercedesov znak na volanu.Nekako puno crne plastike i nekih sitnih dugmica daje vam utisak jeftinog auta.
Sto se tice ostalih karakteristika koje su navedene u tvom tekstu mogu se sloziti sa vecim delom.Ja licno nisam ljubitel Mercedesa ali oni koi to jesu, ovaj auto ce im doneti dosta zadovoljstva sto se tice brzine i udobnosti ali ne i kvaliteta.

Crni Gruja
16-03-2009, 19:49
Pa dobro, ipak je ovo C klasa. Nije bas prostrana, i normalno je da si stekao taj utisak kad iz A6 sednes u njega. Meni se licno ovaj auto svidja ko slabo koji drugi.

Haks
16-03-2009, 20:14
Potpuno te razumem i drago mi je da ti se svidja.Daleko je lepsi od prethodnika.
O ukusima se ne raspravlja ali ipak cu reci moje misljenje o njegovom najacem konkurentu Audiju A4.
Daleko je za moje oci lepsi Audi A4 od C-klase kada je iza tebe i pogledas ga u srednji retrovizor.Sa LED svetlima i sirokim grilom koji paraju oci,nadmasuje mercedesa..Nekako mi C-klasa deluje staromodno kada je uperedim sa Audijem A4.Ali opet kazem to je stvar ukusa.

Crni Gruja
17-03-2009, 06:13
Upravo tako. Cijenim to sto naglasavas za ukuse. I meni se svidja audijeva nova linija, kome nebi. Nego Mercedes i Audi teze dvijema razlicitim linijama izgleda. Audi je razvio ovu novu, dok se mercedes izgledom vraca korijenima, novi modeli izgledom podsecaju na stare.

adnan
17-03-2009, 07:26
Lijep nema sta samo sto je mali za moje potrebe, samo mi se ne svidja sto je Mercedes presao sa rednih na V motore. Mislim da su poceli i ono da prave kompromise kao i ostali proizvodjaci, sve za lovu.

Crni Gruja
17-03-2009, 15:09
Mislis na AMG modele? Ne verujem da se MB tu pita puno