PDA

View Full Version : 10 znakova da je partner spreman za ozbiljnu vezu


Tahirovce
07-03-2009, 16:50
Spremni ste za ozbiljnu vezu i brak, ali ne znate šta možete da očekujete od trenutnog partnera? Sada je pravo vreme da jednom za svagda rešite njen/njegov strah od ozbiljne veze i budete sa nekim ko će vam zauvek pokloniti srce… a možda i prsten. Otkrivamo kako se takva osoba može prepoznati i pre veridbe …

1. Ima prijatelje koji su većinom u braku ili ozbiljnoj vezi

Ukoliko vas zanima koliko je vaš partner ozbiljan na polju ljubavi i veze, pogledajte pažljivije da li njegovi/njeni prijatelji nose burme i pažljivije slušajte razgovore koje vodi sa prijateljima, ne biste li doznali koliko njih je u ozbiljnoj ljubavnoj vezi. Na taj način ćete saznati koliko prijatelja je u svojim vezama ozbiljnom, a koliko ih poput pčele još uvek leti sa cveta na cvet. Studije pokazuju da oni koji su u braku, pozitivno utiču i na svoje prijatelje, pa tako imate i veću šansu da ćete sa njim/njom ostati u ozbiljnoj vezi ili ući u bračne vode.

2. Finansijska nezavisnost i situiranost

Istraživanja pokazuju i da su ljudi koji sami zarađuju za sebe i imaju stalan posao – bolje pripremljeni na brak. Ako se osoba navikla da organizuje svoje vreme i rešila većinu osnovnih problema u životu, pre svega zaposlenje, brak je naredni logičan korak.

3. Želi da što više vremena provodi sa vama

Osoba koja je spremna na ozbiljnu vezu želeće da sa vama provede što više vremena. Ukoliko često šaljete sms-ove na njegov/njen mobilni da vidite gde je i šta radi, ukoliko ne odgovara na vaše telefonske pozive i nikada ne znate šta radi tokom dana – gubite svoje vreme i energiju na nekoga ko nije ni blizu spreman na ozbiljno vezivanje.

4. Nije mu teško da sačeka na intimnost

Da, i naučna istraživanja potvrđuju ono što već znamo: ukoliko želi da vas upozna pre nego postanete intimni, najverovatnije je spreman na ozbiljnu vezu.

5. Brine o vama kada se razbolite

Ukoliko vam, dok ležite bolesni, rado kuva čaj i ide u video ili dvd-teku po filmove, i to je znak da nije raspoložen samo za žurke, lud provod i seks, nego je spreman da sa vama bude u dobru i zlu.

6. Želi da upozna vaše prijatelje i roditelje

Čovek koji na vezu sa vama gleda kao na nešto “na duge staze” će ozbiljno želeti da vas upozna – uključujući i vaše prijatelje i roditelje. Vaš odnos prema roditeljima i njihov odnos prema vama, dosta će mu/joj toga otkriti. Naravno, važi i obrnuto – da li je spreman/spremna da vas predstavi svojoj porodici i prijateljima? Osoba koja od vas skriva ljude koji su joj važni u životu, nema ozbiljne namere. šteta.

7. Govori “mi” umesto “ja”

Kada pređe sa zamenice “ja” na zamenicu “mi” – to je dobar znak. Kada se ovo dogodi, obično znači da je osoba prešla na jedan ozbiljniji nivo u vezi. Ako, posle dužeg vremena u vezi on/ona i dalje insistira na “ja” i samo retko koristi zamenicu “mi” – to znači da je negde u dubini svog bića i dalje fokusiran/fokusirana na samački život.

8. Spreman/spremna je na kompromise

Osoba spremna na ozbiljnu vezu uvek će vas pitati za mišljenje i biti spremna na kompromis. Tvrdoglavo insistiranje na sopstvenoj tački gledišta i stavovima znači da osobi treba još dosta kako bi bila u stanju za ozbiljnu vezu.

9. Ne traži izvinjenja, jer mu/joj ne trebaju

Osobe koje se plaše veza stalno traže neka opravdanja kako bi izbegle da svoje vreme provedu sa vama. Uvek imaju neko opravdanje zbog čega vas nisu pozvali i zbog čega nisu spremni na vezu. Takva osoba je čisto gubljenje vremena. Osoba koja želi da bude sa vama – će i biti sa vama.

10. Ona/on voli da bude u ozbiljnoj vezi

Neke osobe više vole monogamiju, a neke ne. što pre vidite u koju grupu spada vaš partner – tim bolje za vas. Ukoliko se stalno žali da mu/joj treba više prostora i vremena i tretira vas kao teret za svoju slobodu, onda je sigurno da još nije spreman/spremna na ozbiljnu vezu. Sa druge strane, ukoliko mu/joj više nije do izlazaka i žurki, a ako i jeste – insistira da idete zajedno, onda ste pronašli osobu koja je spremna da bude, i da ostane sa vama....

Crni Gruja
07-03-2009, 20:49
Bezi Jale od ove teme ko djavo od krsta :D

ursuljanka
08-03-2009, 13:08
Ne bih ja rekla cim si je jedini dosad komentariso:zvizdi::smile:

Tahirovce
08-03-2009, 14:16
bravo Ursuljanka, to su mu zadnji trzaji...

Rarica
08-03-2009, 18:38
Vas dvoje ne dirajte mi komsiju:evilwait:malo ce mu biti sto ga ceka srijeda:zvizdi::biggrin:

***suza***
10-03-2009, 12:20
kako li ovo radi?

Zijadina
10-03-2009, 15:02
Hehe...Suza, bash tako .....
Dobro nam doshla :p

***suza***
10-03-2009, 21:30
Hvala i bolje vas nasla.