PDA

View Full Version : BMW__x-6


STRANAC
01-03-2009, 11:58
Bmw X6 cilja ka objedinjavanju mogućnosti vožnje jednog 4x4 terenca, sa sportskim dizajnom kupea i performansama sportskog automobila. Rezultat ovoga je auto koji pruža vozaču veoma dobru preglednost puta i performanse koje omogućuju kolima da prelaze kilometre veoma brzo i lako. Evidentno je da na putu zauzima manje prostora od X5, na osnovu koga je i nastao, ali daleko od toga da na putu nije dominantan. U vožnji se ponaša identično svom izgledu, moćno i brzo. Možda će vas iznenaditi i to što kabina nije toliko prostrana, a to je posledica spuštene sportske linije krova. X6 stiže sa pogonom na sva četiri točka i sistemom koji osigurava da se snaga ravnomerno raspoređuje na točkove prilikom skretanja. Bmw ovaj sistem zove Dynamic Perfomance Control. X6 nudi četiri agregata, dva dizel i dva benzinska, svi sa turobpunjačima.

http://img228.imageshack.us/img228/3683/bmwx61.jpghttp://img24.imageshack.us/img24/4333/bmwx62.jpg

Performanse: X6 dolazi sa ponudom od 4 agregata: 3.0L dizel sa jednim turbo-punjačem, 3.0L dizel sa dva turbo-punjača, i dva benzinska 3.5L i 4.4L. Sa najslabijim agregatom X6 do "stotke" ubrzava za samo 8s. Najpopularniji izbor je svakako dvostruki-turbo dizel agregat oznake 35d sa 286KS i ogromnom količinom vučne snage, i sa kojim X6 ubrzava do iste brzine za svega 6.9s - odličan rezultat za auto koji teži preko dve tone. Motor blista i na malom i na velikom broju obrtaja, pa je prestizanje u velikoj meri lako. Druga dva motora su benzinca: 35i i 50i - oba dvostruko turbopunjena sa sjajnim ubrzanjem. Jači motor je zapremine 4.4L i proizvodi ukupno 480KS, a Bmw mu je dodelio oznaku 50i jer drugi turbopunjač povećava izlaznu snagu na nivou petolitarskog motora. Svi motori dolaze sa šestostepenim automatskim menjačem (manuelni nije dostupan), i kojim se može upravljati pomoću džojstika montiranog na centralnu konzolu.

http://img228.imageshack.us/img228/627/bmwx63.jpghttp://img24.imageshack.us/img24/9503/bmwx64.jpg

Komfor: Ovo je veliki, luksuzan automobil, koji nudi mnogo komfora, ali predviđen je za najviše četiri osobe. Prostor za vozača i suvozača je ogroman. Sedišta se mogu elektronski nameštati u svim pravcima, imaju odličnu lumbalnu potporu i kožna su samo kod modela 50i. Zadnja klupa je podeljena na dva sedišta sa centralnom konzolom između, i koja sadrži držače čaša i praktičnu pregradu. Osobe više od 180cm, mogu se naći u situaciji da na zadnjem sedištu, glavom dodiruju plafon, a sve zbog već pomenute sportske linije krova. Kapacitet prtljažnika je 570L što je više od konkurenta Porsche Cayenne - 540L.

Sigurnost: U standardnoj opremi auto je veoma dobro opremljen sa sigurnosnim rešenjima, kao što su kompletni vazdušni jastuci, veliki broj sistema, dizajniranih da se predupredi svaka nezgoda. Oni uključuju kontrolu stabilnosti, pomoć prilikom kočenja, a Bmw Assist omogućuje manuelni ili automatski poziv pomoći ukoliko dođe do nezgode. Auto nije testiran na Euro NCAP testu, ali pretpostavka je da bi se pokazao izuzetno dobro.

http://img24.imageshack.us/img24/7087/bmwx65.jpghttp://img228.imageshack.us/img228/4008/bmwx66.jpg

Pouzdanost: Bmw uživa dobru reputaciju kad je u pitanju pouzdanost vozila, tako da nemamo razloga da mislimo da će se X6 loše pokazati. Dolazi sa jako puno tehnologije, koja se već dokazala u drugim automobilima ovog cenovnog ranga, pa ni sa tog aspekta ne bi trebalo da imate briga.

Pozitivne osobine:
Performanse, prisustvo na putu, exkluzivniji od X5.

Negativne osobine:
Linija spuštenog krova smanjuje upotrebljiv prostor u kabini.

Tahirovce
01-03-2009, 12:46
Prelijep ali nedostupan za 98% naroda u Srbiji....
Imal nesto pristupacno da postavis....

STRANAC
01-03-2009, 18:01
nedostupan i za vecu polovinu evropljana a kamo li za srbiju...
prezentacije su krenule od Audija i BMW-a,kad sa njima zavrsim dolaze drugi brendovi na red,pa mozda bude nesto i simpaticno...