PDA

View Full Version : Audi_a6


STRANAC
21-02-2009, 13:51
Audi A6 iz 2004.godine, je prvi model ove kompanije na kojem je usvojena nova, sada već prepoznatljiva prednja maska. Pruživši više prostora u kabini, od svojih rivala, i sa velikom paletom odličnih, i efikasnih dizel agregata, Audi je dobar izbor ukoliko želite prostran, ali ipak ekonomičan "direktorski" auto. Finalizacija enterijera je blizu savršenstva, i kupcima je ostavljen izbor između velikog broja hi-tech opreme. Međutim, kao i kod većine Audija, vožnja u A6-ici je poprilično kruta, što vazdušni jastuci (umesto klasičnih amortizera), uspevaju samo delimično da ublaže. Upravljanje je veoma lagano, i prenosi samo mali deo uticaja sa puta.

http://img12.imageshack.us/img12/5837/37089911.jpghttp://img299.imageshack.us/img299/4315/audi61.jpg

Performanse: A6 je lansiran sa 2 V6 i V8 benzinska agregata, i V6 dizel motorom. 2.4L V6, nudi 177KS i ubrzanje do brzine od 100km/h za 8.9s, sa šestostepenim menjačem. Ipak, kupci moža više cene 2.0T agregat sa 170KS, koji malo brže prima komande od prethodnika. Jači motori uključuju 2.8 FSI V6 (dostupan od 2007.godine) sa 210KS, i 3.2.FSI koji razvija 256KS i veoma je tih i dosta usavršen. Vrh ponude je sa 4.2 V8 koji dolazi samo sa quattro pogonom na sva četiri točka i automatskom transmisijom. Nudi 350KS i stiže do "stotke" za svega 5.9s. Dizel ponuda izgleda ovako: 3.0 TDI (dostupan samo u quattro verziji) sa 233KS, koji dovoljno dobar da u verziji sa šestostepenim manuelnim menjačem, ubrzava do 100km/h, za izuztenih 6.9s.

http://img299.imageshack.us/img299/4274/audirs6avant128001.jpghttp://img299.imageshack.us/img299/2715/audirs6avant03.jpg

Komfor: A6 ima veoma prostranu unutrašnjost, u koju se lako može smestiti 5 odraslih osoba. Klima, i elektronski podesivi prozori dolaze u standardnoj opremi. Takođe postoji i elektronska parking kočnica koja se aktivira sa centralne konzole i time štedi prostor. Svi agregati su usavršeni i prave minimalnu buku u kabini, iako je na primer buka od puta problematična kod modela sa većim gumama. Za putnike na zadnjoj klupi, obezbeđen je pristojan prostor za noge i glavu, a sedišta predstavalju odličnu ravnotežu udobnosti i potpore za leđa. Kapacitet prtljažnika je 546L.

http://img12.imageshack.us/img12/6831/audia62.jpghttp://img3.imageshack.us/img3/8089/audia63.jpg

Sigurnost: A6 je dobio maximalnih 5 zvezdica u crash testu, i dolazi sa dosta sigurnosih uređaja već u standardnoj opremi. Elektronska kontrola stabilnosti (koja pruža pomoć vozaču da povrati kontrolu nad vozilom u slučaju proklizavanja) je takođe dostupna na istom nivou opreme. Svaki auto ima 6 jastuka (dva napred, bočna, i zavese).

http://img299.imageshack.us/img299/5685/audia65.jpghttp://img3.imageshack.us/img3/7803/audia66.jpg

Pouzdanostt: Audi A6 je pouzdan iznad proseka, a i dileri Audi vozila nude odličan servis u slučaju nekih problema.

http://img3.imageshack.us/img3/5291/audia67.jpg

Pozitivne osobine:
Odličan dizajn, finalizacija enterijera odlična, jedan od boljih u klasi po prostoru u kabini.

Negativne osobine:
Neosetljivo upravljanje, dosta kruta vožnja.

STRANAC
21-02-2009, 13:54
i jos da dodam da sam skoro citao,da i pored svetske ekomsle krize u kojoj su svi proizvodjaci automobila stagnirali,
audi i dalje radi bez gubitaka i to sve zahvaljujuci modelu A6...

u planu je bio da vec ove godine izadje novi model 6-ce,
ali se zbog velike potraznje i dobre prodavanosti odustalo i ostavilo za pocetak 2010.
a,nova 6-a bi trebala da izgleda ovako...

http://img12.imageshack.us/img12/9271/audinova.jpg

iSelektor
21-02-2009, 14:05
E ova nova verzija vec komunicira sa mnom... a one slike gore nista... ne svidja mi se nimalo!

Pozzz 8)

Haks
16-03-2009, 18:34
Posto sam ja Audijev fan,sta da kazem drugo vec da je auto napravljeno do savrsenstva.
Trenutno vozim onu seruju ispred ove i jedino bih je zamenio zbog toga sto je vozim vec tri godine pa mi je malo dosadila.Uskoro cu je promeniti i to bas za ovo novu.

adnan
17-03-2009, 07:40
Audi je dosta izgradio svoj imidz zadnjih godina. Poboljsali su kvalitet kao i dizajn tako da se priblizavaju premium autima kao BMW i MB. Samo poboljsanje imidza kosta, tako da se Audi i sa cijenom primakao BMW-u i MB-u, a za skoro iste pare cu radije da vozim BMW ili MB. Jer iako su se priblizi kvalitet, udobnost i vozne karakteristike nisu kao kod BMW serije 5 ili MB E klase koji su otprilike iste velicine. Naravno govorim o poslednjim modelima sva tri proizvodjaca.

Sa ovim dimenzijama, tezinom i rasporedom tezine je prednja vuca pogresno resenje po mome misljenju.

Crni Gruja
17-03-2009, 15:08
Sa ovim dimenzijama, tezinom i rasporedom tezine je prednja vuca pogresno resenje po mome misljenju.
Ne moze se biti vise u pravu

STRANAC
17-03-2009, 15:37
Audi je dosta izgradio svoj imidz zadnjih godina. Poboljsali su kvalitet kao i dizajn tako da se priblizavaju premium autima kao BMW i MB. Samo poboljsanje imidza kosta, tako da se Audi i sa cijenom primakao BMW-u i MB-u, a za skoro iste pare cu radije da vozim BMW ili MB. Jer iako su se priblizi kvalitet, udobnost i vozne karakteristike nisu kao kod BMW serije 5 ili MB E klase koji su otprilike iste velicine. Naravno govorim o poslednjim modelima sva tri proizvodjaca.

Sa ovim dimenzijama, tezinom i rasporedom tezine je prednja vuca pogresno resenje po mome misljenju.

OK,ovde se slazem sa ovom pricom do u par segmenata...
Da odmah decidiramo,BMW serije 5 je bolji od Audija A6 u svemu...
U priliog tome i govore statistike tako da ne trosimo reci...
Ali, mercedesova E klasa je mnogo gora nego Audi A6,i opet u prilog imamo statistiku koja u svedskoj E klasu usvrstava na 7. mestu a audi je na A6 je na 6. dok je ubedljivo prvi BMW serija 5.
S´ toga mi je nelogicno neko zapazanje,ali...

I,jos treba napomenuti i to,da i pored trenutne svetske ekonomske krize,koja je mozda i najjace udarila proizvodjace automobila,imamo situaciju da BMW i Mercedes imaju gubitke i do 40 %,i da se trend cak i nastavlja,a za sve to vreme Audi ima porast prodaje od 8% u odnosu na proslu godinu,te je proteklog meseca(februar) cak podelio i takozvani "regres" svojim radnicima...

I,hajde jos ovo da dodam,da je Audi A6 jako rasprostranjen na istocnjackom trzistu,te da je auto koje je spasilo brend Audi od posledica s.e.krize...

Haks
17-03-2009, 18:48
Ja cu na ovu temu sto se tice ko je od koga bolji navesti samo jedan podatak iz Nemacke.
Zapravo se radi o podacima koje je izdao "TIF"(to je drzavna institucija koja je zaduzena da proverava ispravnost auta) za 2008 god.U tim izvestajima je Audi A6 na prvom mestu od svih ispitanih i od svih kategorija.BMW je na trecem mestu ali ne sa BMW-5 vec sa BMW-3.Mercedes se nije plasirao cak ni na petom mestu.Ovim podacima mora svako da veruje i da ima prestavu, ko se gde nalazi sto se tice kvaliteta i ostalih zajebancija.

I jos jedan podatak koi je izdao ADAC(Najpoznatija osiguravajuca firma u Nemacku).
Oni imaju preko 16.miliona svoih clanova.
Za proslu godinu je takodje Audi A6 izabran od strane njihovih clanova, kao auto koje je zabilezilo najmanje kvarova.

E sad malo o tome sto rekoste da statistika govori da je BMW-5 bolji od Audija A6.Neka mi neko napise tu statistiku i ko je tu statistiku dokazivao i testirao.Ja imam video snimak zadnjeg testiranja od strane Nemackih auto-test novina, koje imaju i svoje televiziske emisije za testiranje auta.U duelu izmedju A6,BMW5 i MB-E,svako je za sebe izvukao po neki kapitel, ali u ukopnom bodovanju na kraju apsolutni pobednik ja Audi A6.

STRANAC
17-03-2009, 19:07
@haks

statistiku u svedskoj sprovela je takodje jedna drzavna institucija slicna onoj kakva je TÜV...
inace,uzorak je radjen na 3.000 ispitanika,koji su kupili novo auto i koje nije starije od 3 godine...

a,ja opet da ti kazem,da sam feliki fan audija,
ali BMW 5-je bolji u svemu i za sve,jedina prednost Audija je,po meni,mnogo bolji intereijer,prtljazni prostor i komfor...

adnan
17-03-2009, 20:32
Koji su modeli testirani u tim novinama haks? Neznam o kakvome se testu radi ali tu cijena donosi poene a Audi sa motorom iste snage i istom opremom kao BMW ili MB je jeftiniji i tu mi je jasno da je Audi pobedio u toj kategoriji. Onda ima veci gepek i prostor na zadnjem sedistu je mozda veci pa i to donosi poene.

Za mene su vozne karakteristike i ponasanje na putu vazne a tu Audi ne moze sa BMW-om.

A sto se tice tih testova ima ih koliko hoces. Od 9 testova istih auta u 3 pobedi Audi u 3 MB a u 3 BMW. Sve zavisi ko testira. Ja da sam u test timu BMW bi stalno pobedjivao jer ja vise pridajem znacaja voznim karakteristikama a da je haks u test timu Audi bi pobedjivao tako da su testovi dosta subjektivni i ja im ne pridajem puno znacaja.

36310
17-03-2009, 20:39
Za mene su vozne karakteristike i ponasanje na putu vazne a tu Audi ne moze sa BMW-om.


Tacno tako,ali samo pod povoljnim vremenskim uslovima(dakle bez padavina) i ako je put strogo prav ili bez vecih krivina...inace??! :icon_cheesygrin: :zvizdi:

adnan
17-03-2009, 20:42
Sve je kako kazes samo obrnuto.

Haks
17-03-2009, 22:35
Za mene su vozne karakteristike i ponasanje na putu vazne a tu Audi ne moze sa BMW-om.


E onda ako te to samo interesuje onda bi trebao da vozis Audija.Zasto, pitaces me.Pa zato sto putevi znaju biti nekad neravni,kvasni a bogami i krivudavi pa ces se plasim se naci nekad pored puta heheh:)

Ja sam to licno doziveo. Jednom prilikom kada je moj rodjak vozio zamnom sa Mercedesom E klase,bio je krivudav put a padala je kisa.Posto smo vozili malo brze nego sto dozvoljavaju uslovi on me je pratio tik uz mene.Normalno ja sam bio radoznao da vidim koliko me moze pratit pod tim uslovima i dodao gas jos vise.On je pokusao da me prati ali u jednom trenutku ja sam pogledao u srednji retrovizor i nisam ga vise video iza mene.Odmah sam usporio i zaustavio se u tom trenutku je zavonio moj mobitel.On me je nazvao i rekao da se vratim nazad jer je on sleteo sa puta jer je auto proklizalo.

E zato moj prijatelju na suho i pravo BMW ili MB a Audi i na suho i na pravo i na kisu i na vetar i u krivine.

Pominjes da je Audi jeftiniji a ne pominjes koliko.Ja mislim da ja kada dam za auto 41.hiljadu eura, pa sigurno imam jos te dve ili tri da dodam i kupim tog "skupog" BMW ili MB.
Jos nesto cu reci u vezi te cene.BMW gubi vrednos kao polovno auto jako puno, cak je na prvom mestu od ova tri konkurenta.

Evo malo i cena:

RS 6 Avant (109.650 €),Mercedes-Benz E 63 AMG T(100.972 €),BMW M5 Touring (95.000 €)

Pogledaj ovo i vidi sta je brzina(Ovo je trenutno najbrzi seriski kombi na svijetu):)
http://www.speedfanshop.com/blog/automobile/sportkombis-im-vergleich-mercedes-e63-amg-t-vs-audi-rs6-avant-vs-bmw-m5-touring/

adnan
18-03-2009, 08:18
Ne zameri ali ovo sto si napisao o tvom rodjaku mogu jedino da protumacim da covek nezna da vozi.

Ja Audije preskacem i po suhom i po kvasnom a narocito po krivinima i neravnim putevima. U zivotu me Audi nije pretekao kad da sam znao da se trkamo.:icon_cheesygrin: Eto akobogda kad na ljeto doteras tu tvoju azdahu u Sjenicu mozemo da sacekema kisu pa da odemo da se malo trkamo po krivinama na nekom putu po tvom izboru.

Da ne pametujem ja mnogo evo ti je zakacio ranije tvoj drugar iz Audi tabora:



Ipak, ono što je prednju vuču učinilo omiljenom kod velike većine vozača, jeste lakše i predvidljivije upravljanje, posebno na klizavim podlogama. Kako je za upravljanje vozilom sa pogonom na zadnje točkove potrebno nesumnjivo veće umeće, mnogi od nas nisu ovladali ovom veštinom.


Ovo gore naglaseno vazi za tvog MB rodjaka.



Kontrola putanje

Iako zvuči paradoksalno, zadnja vuča ima svoje prednosti i na terenu upravljivosti. Naime, kada automobil sa pogonom na prednje točkove klizi preko nosa, dodatno zakretanje volana samo će vozilo udaljiti od željenog stavljanja pod kontrolu. Zapravo, tada je potrebno «oduzeti» volan i smanjiti gas sve dok se ne uspostavi kontakt sa podlogom. Tek kada se to desi vozilom je moguće upravljati, a kritičnim situacijama za takvo nešto jednostavno nema vremena.

Kod zadnje vuče je zanošenje zadnjeg dela moguće iskontrirati, odnosno, smanjiti preuravljanje i tako doći u željenu putanju. Nažalost, ovo je proces koji se dešava sa malim vremenskim kašnjenjem, što kod početnika dovodi do preteranog zakretanja volana i odlaska vozila u opasno zanošenje na suprotnu stranu. Ipak, ukoliko je vozač dovoljno uvežban da obuzda nagone, vraćanje vozila na željanu putanju često je izvodljivo i u toku zanošenja doziranim oduzimanje gasa. Isto tako, poželjno zanošenje može se inicirati dodavanjem gasa u krivini (nemojte to raditi pre sredine krivine).





Do proklizavanja takođe dolazi u krivinama u kojima bočna sila prevazilazi mogućnosti preumatika da drži podlogu, pa je odlika prednje vuče «klizanje preko nosa», odnosno, podupravljanje. U takvim situacijama, kod prednje vuče vozilo se manje zakrene od onoga što očekujemo pri određenom zakretanju volana. Tako dolazimo i do još jedne zablude oličene u vidu rečenice «prednje vuča je bolja jer kod nje točkovi čupaju automobil iz krivine.» Upravo suprotno, ukoliko dodajete gas u krivini, sva je prilika da ćete pre završiti pored puta. Oduzimanje gasa omogućava realizaciju veće bočne sile na pneumatiku, te bolje držanje u krivinama.

adnan
18-03-2009, 08:56
Pogledaj ovo i vidi sta je brzina(Ovo je trenutno najbrzi seriski kombi na svijetu):)
http://www.speedfanshop.com/blog/automobile/sportkombis-im-vergleich-mercedes-e63-amg-t-vs-audi-rs6-avant-vs-bmw-m5-touring/

Ovo je najnoviji model Audija RS6 koji postoji tek oko godinu dana a BMW i MB su stari modeli. U pitanju je V10 motor sa dva turbo punjaca (zato je i skuplji) dok BMW ima V10 motor koji radi pod atmosferskim pritiskom (bez turba). Ovaj Audijev motor ima 580 KS dok BMW ima 507 a MB 514.

Audi i MB imaju iste performanse pa ne znam kako kazes da je Audi najbrzi. ovako pise u videu koji si poslao:

Automobil___Snaga____0 - 100 km/h___80 - 120 km/h
================================================
Audi RS6______580________4,4_________2,7
MB AMG_______514________4,4_________2,7
BMW M5_______507________4,9_________2,5


Pre pola godine sam citao da BMW radi na novom M5 koji ce takodje da ima dva turbo punjaca i imace preko 600 KS, ako se dobro secam 640 ili 670.

Pozzz

Haks
18-03-2009, 09:16
Moguce je da moj rodjak nije znao da se snadje,ali zasto se ja nisam uopste ni poklizao?
On je vozac koi nikada nije imao auto sa prednjum vucom,pa mislim da je dosta vest sto se tice zadnje vuce.Sto se tice proklizavanja na kvasnom, zadnja vuca je mnogo losija od prednje jer prije pocinje auto da gubi kontrolu na zadnjim tockovima.Na suvom je bolja od prednje jer je manje opterecenje na volanu pa samim tim i lakse upravljanje.Ali sve ovo ipak najvise znaci od guma i vozaca kako ce se ponasati i kada dodje do proklizavanja.
No ja sam vozio cetiri godine auto sa zadnjom vucom i veruj mi nisam uopste bio zadovoljan.Imao sam prilika da se dvaput okrecem po potu i znam kako to izgleda i kakav je osecaj.Veruj mi nemas ti vremena a ni sanse da razmisljas u koju stranu da okreces volan.Jedina prednost zadnje vuce ja ranije bila veca udobnost jer je manje opterecenje na prednjem delu auta,ali danas to vise nije slucaj jer je to sve reseno(bar kod Audija)i svi prenosi i opterecenja su pomerena naprijed i vise skoro da i ne osecas da je auto sa prednjom vucom.
No bilo kako bilo, kada dodje do proklizavanja svaki vozac oseti strah, neko veci a neko manji.U tom strahu i pomalo panici mnogo ti je lakse da "kocis" i pokusas da smiris aoto kako bi opet uspostavio kontrolu sa podlogom nego li da razmisljas u tom trenutku na koju starnu sad da motam da bih se ispravio.
Nego ja bih ti predlozio da se mnogo ne zaletavas i izazivas trke jer moze da bude i opasno.Moje je autu S-line i namenjeno je za brzu voznju jer sam mu i pored s-line opreme ja jos dodao nekih zajebancija kao na primer, prosirio spuru bas zbog toga da budem jos stabilniji u krivinama.
:)

adnan
18-03-2009, 10:26
Sto se tice proklizavanja na kvasnom, zadnja vuca je mnogo losija od prednje jer prije pocinje auto da gubi kontrolu na zadnjim tockovima.

Zakoni fizike vaze za obe vuce i kad je bocna sila dovoljno velika tockovi proklizavaju bez obzira koja je vuca (ako Isaac Newton pocne da vozi bila mu je rabota). Zadnja vuca ne proklizava ranije vec na drugaciji nacin i na nacin koji je manje opasan i koji dobar vozac moze da kontrolise.




No ja sam vozio cetiri godine auto sa zadnjom vucom i veruj mi nisam uopste bio zadovoljan.Imao sam prilika da se dvaput okrecem po potu i znam kako to izgleda i kakav je osecaj.Veruj mi nemas ti vremena a ni sanse da razmisljas u koju stranu da okreces volan.


Ja vozim zadnju vucu vise od 20 godina i nikada nisam imao ni najmanji problem. Doduse napravio sam prekid u zadnjoj vuci kada sam 2 godine imao A6 i brzo sam se vratio na zadnju vucu. Da budem iskren nisam imao problema ni sa Audijem jedini sto mi je nerviralo sto nastavlja da ide pravo ako se prebrzo udje u krivinu iako je volan okrenut u pravcu krivine, tek kad se oduzme gas pocinje da skrece. Ta mi se kareakteristika ne svidja zimi.



Moje je autu S-line i namenjeno je za brzu voznju jer sam mu i pored s-line opreme ja jos dodao nekih zajebancija kao na primer, prosirio spuru bas zbog toga da budem jos stabilniji u krivinama.


Eto vidis da Audi sam priznaje da je standardno auto nestabilan u krivinama cim su naknadno izmislili paket za sportsku voznju. Kao sto znas S-line je sportska sasija sa tvrdjim federima i amortizerima i spusten je za 10 mm i to treba da se posebno placa. Sa S-Line paketom auto je dosta tvrdji i to je kompromis jer smanjuje udobnost kojom sa hvalis.

Za BMW ti sportski paketi nemaju, jer je svaki model, u skladu sa snagom motora, u startu idealno balansiran za sportsku i brzu voznju po svim vremenskim uslovima (sad ako neko nezna da vozi to je druga stvar).

A ponuda jos stoji neka ti je S-line.

adnan
18-03-2009, 10:34
Samo da pojasnim. Sve sto sam napisao vazi za brzu voznju na granicama mogucnosti auta i u extremnim situacijama. Ako se vozi normalno i postuju saobracajni propisi nema nikakve bitne razlike u stabilnosti auta.

Haks
18-03-2009, 16:38
Adnane
U svemu ovome dole napisanom od tvoje strane ima dosta tacnog.No samim tim sto naglasavas da je potrebno biti dobar vozac da nebi imao problema sa zadnjom vucom ide u prilog prednjoj vuci.
Jesili pogledao onaj test izmedju RS 6 Avant,BMW M5 i AMG E-klase?
Tamo ti lepo pise da je audi imao najbrze runde od njih troice.Testirani su krugovi a ne prava voznja.U krugovima ja Audi Mercedesu pobegao vise nego dve sekunde, a BMW-u nisto manje od tri sekunde.To je mala vremenska razlika alio zatu velika duzinska.
Na pravom putu je takodje pobednik,sto dokazuju rezultati:
Audi> 0–50 km/h - 1,7 s , BMW>0–50 km/h - 2,4 s , MB> 0-50 km/h - 1,9 s.
Audi> 0-100 km/h - 4,4 s , BWM>0-100 km/h - 4.9 s , MB> 0-100 km/h - 4,4 s.
Audi> 0–200 km/h -14,3 s , BMW>0–200 km/h - 14,7 s , MB> 0–200 km/h -15,1 s

Nemoj mi reci da je audi jaci za 75 ks, jer cu ti reci da je pri tome tezi celih 200 kg.
Neznam kako si dosao do zakljucka da nije najbrzi? Od tri merenja, on ima dva prva i jedno nereseno mesto.Matematika pokazuje ko je broj 1. :)
A to u vezi trkanja nije problem, samo ja sam samo nekoliko puta u zivotu bio u Senicu i nisam video mesto gde bi se mogli poterati a da pritom razvijemo bar 200km/h.Neznam gde zivis ako si slucajno negde u inostranstvo onda bi se mogli dogovorit gde da se nadjemo i pri tom snimamo tu trku i pokazemo je ovde na sajtu.

36310
18-03-2009, 16:45
Vracamo se opet na pocetak...ja sam bio tad veoma jasan a to je da moj izbor uvijek ide na Audi Quattro zbog premanentnog pogona na sva cetiri tocka i ja izmedju Audi 6 Qattro 3L TDI i BMW 530d ne bih razmisljao ni trenutak jedan cak kada bih morao i da doturim koju milju eura vise...

adnan
18-03-2009, 19:10
Vracamo se opet na pocetak...ja sam bio tad veoma jasan a to je da moj izbor uvijek ide na Audi Quattro zbog premanentnog pogona na sva cetiri tocka i ja izmedju Audi 6 Qattro 3L TDI i BMW 530d ne bih razmisljao ni trenutak jedan cak kada bih morao i da doturim koju milju eura vise...

Svako radi sa svojim parama sta hoce.

adnan
18-03-2009, 20:05
A to u vezi trkanja nije problem, samo ja sam samo nekoliko puta u zivotu bio u Senicu i nisam video mesto gde bi se mogli poterati a da pritom razvijemo bar 200km/h.Neznam gde zivis ako si slucajno negde u inostranstvo onda bi se mogli dogovorit gde da se nadjemo i pri tom snimamo tu trku i pokazemo je ovde na sajtu.

Neznam sta ce ti 200 km/h, to na autobanu nije trkanje to moze svako, samo legni na gas i eto ti. Ja sam moj auto vozio 250 km/h dok elektronska blokada ne prekine dovod goriva, ako tvoj ide brze od od toga pobedices sigurno ja tu ne mogu nista.

Ti si cini mi se pominjao krivine i neravan put a toga oko Sjenice koliko hoces e tu se pokazuju vozne karakteristike auta. Tu snaga motora i maximalna brzina nije presudna.

Ja sam reagovao na tvoju izjavu da tvoj rodjak nije mogao da te prati u Mercedesu po krivudavom putu i kisi jer je zadnja vuca. Niste valjda 200 vozili? Neznam koji ti je Audi ali pracenje po krivinama nije problem. Pise ti pored mog imena gde zivim pa bujrum.

Sto se tice RS6 preskocio si ubrzanje od 80 do 120 km/h ;), nema veze opet je RS6 najbrzi ali sminkas podatke, sto ti se ne svidja ne vidis ;)

75 KS je dosta bez obzira na tezinu. RS6 ima vise konjskih snaga po kilogramu i to se vidi u rezultatima.

suad
18-03-2009, 20:12
Dobar audi samo ima jednu mahanu:

NEMA ZNAĆKU!!!

Haks
18-03-2009, 22:42
[QUOTE=adnan;110030]Neznam sta ce ti 200 km/h, to na autobanu nije trkanje to moze svako, samo legni na gas i eto ti. Ja sam moj auto vozio 250 km/h dok elektronska blokada ne prekine dovod goriva, ako tvoj ide brze od od toga pobedices sigurno ja tu ne mogu nista.

Nisam ni ja mislio samo na pravo,rekao sam bar 200km/h.Ja mislim takodje na krivine a posle krivine dolazi uvek pravo pa ako ti pobegnem u krivinu da me bar stignes na pravo i obrnuto:)
Ovde kod mene ima jedan deo puta koi je izuzetno dobar za te stvari jer nisu puno ostre krivine a ima i dosta pravog puta a pomalo je uzbrdica,prosto milina.Po tim krivinama moze se voziti i preko 140km/h a na pravom delu i do 200km/h.Bas na doj deonici je moj cenjeni rodjo sleteo sa puta. Nadam se da ti nebi:).Nego nebi bilo fer da te izazivam na moj teren,nego izaberi ti, ali rekoh ja hocu da bude i pravog dela puta gde se moze dodati gas.
Pozdrav iz Nemacke.
P.S. Da ne poznajes slucajno Rimada Smrkovica iz Brodareva u Svedskoj je.

adnan
19-03-2009, 07:21
Ne rece mi koji ti je Audi?

Haks
19-03-2009, 21:18
Audi A6 3.0 TDi V6 24v Quattro S line.

adnan
20-03-2009, 10:29
Vracamo se opet na pocetak...ja sam bio tad veoma jasan a to je da moj izbor uvijek ide na Audi Quattro zbog premanentnog pogona na sva cetiri tocka i ja izmedju Audi 6 Qattro 3L TDI i BMW 530d ne bih razmisljao ni trenutak jedan cak kada bih morao i da doturim koju milju eura vise...

Evo ti pa vidi:

Audi A6 3.0 TDi Quattro, BMW 530 d, Mercedes E320 cdi (http://video.google.com/videoplay?docid=3661183071972573807)

Kupovinom Audija bi ustedeo 4250 eura. Dobio bi auto koji najvise trosi, najsporije ubrzava (iako je kvatro !!!) i koji je najmanje komfortan od ove trojke. Doduse dobio bi prostran auto ciji je plus niska cijena.

Kupovinom BMW-a dobio bi auto cija je jedina losa osobina cijena, ali kvalitet kosta tako ti je u zivotu.

Jos da napomenem da ima i BMW 530 xd sa permanentnim pogonom na sva 4 tocka ali tu treba da spremis jos 2500 - 3000 eura za to.

Pominjes da je Audi jeftiniji a ne pominjes koliko.Ja mislim da ja kada dam za auto 41.hiljadu eura, pa sigurno imam jos te dve ili tri da dodam i kupim tog "skupog" BMW ili MB.


Nisam ti odgovorio na ovo. BMW 530 xd je skuplji za oko 7000 eura od Audi A6 3.0 TDi Quattro sto nije bas malo.

adnan
20-03-2009, 10:39
Audi A6 3.0 TDi V6 24v Quattro S line.

Dobar auto, nek te zdravo sluzi.

36310
20-03-2009, 15:44
Nisam ti odgovorio na ovo. BMW 530 xd je skuplji za oko 7000 eura od Audi A6 3.0 TDi Quattro sto nije bas malo.


Nemam ti ja buraz para ni za jedan ni za drugi :sad:...

Interesantan je ovaj video koji si postavio ali me uopste nije razuverio kada su u pitanju kvalitet i postojanost Audi-a...Znas i sam da su ovakvi i slicni komparativni testovi obicno subjektivni,ako nista a ono bar za nijansu...a na ovom videu se ocigledno radi o nijansama.Osim mozda kada je cijena u pitanju,ali cijena ne mora uvijek da bude proporcionalna kvalitetu,ona cesto puta moze da bude rezultat neke greske(ili propusta) u procesu proizvodnje,tako da neki kupci samoobmanjuju sebe principom skuplje-kvalitetnije pa iz tog razloga cesto u cijeni(i to ne samo u auto industriji) finalnog proizvoda plate i neke uzgredne fakture koje se nagomilaju tokom izrade auta a da toga ni sami nisu svesni... :smile:

adnan
20-03-2009, 16:20
Nemam ti ja buraz para ni za jedan ni za drugi :sad:...

Interesantan je ovaj video koji si postavio ali me uopste nije razuverio kada su u pitanju kvalitet i postojanost Audi-a...Znas i sam da su ovakvi i slicni komparativni testovi obicno subjektivni,ako nista a ono bar za nijansu...a na ovom videu se ocigledno radi o nijansama.Osim mozda kada je cijena u pitanju,ali cijena ne mora uvijek da bude proporcionalna kvalitetu,ona cesto puta moze da bude rezultat neke greske(ili propusta) u procesu proizvodnje,tako da neki kupci samoobmanjuju sebe principom skuplje-kvalitetnije pa iz tog razloga cesto u cijeni(i to ne samo u auto industriji) finalnog proizvoda plate i neke uzgredne fakture koje se nagomilaju tokom izrade auta a da toga ni sami nisu svesni... :smile:

Sad si me razocarao, odoh da kupim trabanta, tu niko nece ucariti na meni. ;)

Haks
20-03-2009, 16:46
Adnane ti ili nevidis ili neces da vodis.Kako je to Audi najspori?
Jedan stoti deo sekunde je BMW ispred Audia sto je uopste neznacno.A nisi pomenuo trag kocenja gde je Audi najbolji.Za cenu koju das za BMW mozes Audija da napucas da imas auto dvaput bolje, us to i komotnije od BMW.To sto je skuplji ne znace da je bolji veruj mi.
No u statistici koju nemci vode Audi A6 u svojoj klasi je trenutno najbolje auto.Unutrasnji materijali su bolji samo jos kod Porschea.Ipak ukus je nesto drugo.

36310
20-03-2009, 18:10
Sad si me razocarao, odoh da kupim trabanta, tu niko nece ucariti na meni. ;)


Heheheee...pa nemoj da idemo u krajnosti a i znas da treba ponekad poslusat nase stare kad kazu:"Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari"...dakle resenje je u kompromisu, a Audi je i vise od kompromisa!

Nego,postavio bih ti jedno pitanje na koje bih voleo da mi sto iskrenije odgovoris:

Imas dva sincica(da ti ih Allah sacuva),danas-sutra docice vrijeme da i oni polazu za voznju i da kupe neko auto,e sad pitanje je sledece:

-Sta bi im ti savetovao da kupe,dakle kao savestan i odgovoran roditelj koji je svestan da ce deca morati da voze i da se snalaze sama(znajuci da ce najverovatnije ziveti zivotom barem pribliznim tvojem zivotu,sto znaci da ce auto koristiti skoro svakodnevno zbog odlaska na posao,kupovine,odlaska na odmore u Svedkoj pa zatim duga putovanja do Sjenice...):

-Auto sa prednjom vucom?
-Auto sa zadnjom vucom?
-Auto sa pogonom na sva cetiri tocka?

adnan
20-03-2009, 19:34
Adnane ti ili nevidis ili neces da vodis.Kako je to Audi najspori?
Jedan stoti deo sekunde je BMW ispred Audia sto je uopste neznacno.A nisi pomenuo trag kocenja gde je Audi najbolji.Za cenu koju das za BMW mozes Audija da napucas da imas auto dvaput bolje, us to i komotnije od BMW.To sto je skuplji ne znace da je bolji veruj mi.
No u statistici koju nemci vode Audi A6 u svojoj klasi je trenutno najbolje auto.Unutrasnji materijali su bolji samo jos kod Porschea.Ipak ukus je nesto drugo.

Pa i ti si se kacio za delice sekunde za RS6 ako se ne varam. ;) BMW 530 xd sa pogonom na sva 4 tocka ubrzava od 0 - 100 za 6,6 sekundi, ovaj u ovome testu je samo zadnja vuca. Za koliko ubrzava A6 3.0 TDi sa samo prednjom vucom?

Dao sam cijene auta u osnovnoj varijanti, mozes i Audija i BMW da napucas za po 10.000 eura bez iakvih problema. Ako napucas BMW za isto para koliko i Audija imaces mnogo bolje auto nego Audi.

Ako pogledas potrosnju goriva BMW trosi vise od litra manje i razliku od 4250 eura (auta u standardnoj opremi) ces da ustedis na gorivu za 40.000 km sto je oko 2 godine voznje posle toga je cista zarada. Plus sto BMW daje besplatan servis prve 3 godine ili 80.000 km sta prvo bude.

A to najbolje auto je mnogo sirok pojam, odgovorio sam ti opsirno u drugoj temi

adnan
21-03-2009, 08:07
Heheheee...pa nemoj da idemo u krajnosti a i znas da treba ponekad poslusat nase stare kad kazu:"Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari"...dakle resenje je u kompromisu, a Audi je i vise od kompromisa!

Nego,postavio bih ti jedno pitanje na koje bih voleo da mi sto iskrenije odgovoris:

Imas dva sincica(da ti ih Allah sacuva),danas-sutra docice vrijeme da i oni polazu za voznju i da kupe neko auto,e sad pitanje je sledece:

-Sta bi im ti savetovao da kupe,dakle kao savestan i odgovoran roditelj koji je svestan da ce deca morati da voze i da se snalaze sama(znajuci da ce najverovatnije ziveti zivotom barem pribliznim tvojem zivotu,sto znaci da ce auto koristiti skoro svakodnevno zbog odlaska na posao,kupovine,odlaska na odmore u Svedkoj pa zatim duga putovanja do Sjenice...):

-Auto sa prednjom vucom?
-Auto sa zadnjom vucom?
-Auto sa pogonom na sva cetiri tocka?

Rado bih ti odgovorio i razmisljao sam o tome ali stvarno ne znam, zato ti i nisam odmah odgovorio. Ima jos 11 godina dok mi stariji sin ne stase za polaganje. Sa obzirom na energetsku krizu ko zna kakva ce auta biti tada.

Vec vise puta sam rekao da nema neke bitne razlike izmedju prednje i zadnje vuce kad se normalno vozi. U uslovima u kojima ja vozim 4WD je nepotrebna. Kad bih ziveo negde van grada gde se putevi slabo ciste zimi i gde ima velikih uzbrdica siguro bih razmisljao da nabavim 4WD.

Npr da zivim u Sjenici i da dosta putujem zimi sigurno bih kupio 4WD, naravno iz BMW-ovog proizvodnog programa.

Haks
21-03-2009, 13:28
http://www.bild.de/BTO/auto/2007/05/automarken-adac/ranking.html

http://www.auto-motor-und-sport.de/autokauf/die-besten-autos-2009-die-sieger-in-der-oberen-mittelklasse-953784.html

http://www.auto-motor-und-sport.de/news/leserwahl-die-besten-autos-2008-716077.html

http://tv.audi.de/fla/player.aspx?tar=de&lan=de&vid=0&q=0&trailer=0

adnan
21-03-2009, 19:19
Ja neznam nemacki a koliko sam razumeo ovo je izbor citalaca Auto Motor und Sport i oni su glasali da je Audi najbolji auto 2008 i 2009. Ja mogu da te zatrpam linkovima gde su citaoci drugih novina glasali da najbolji BMW.

http://www.vibilagare.se/zino.aspx?articleID=12307
http://www.bavaria.no/Portals/40/Doc/VB_Str%C3%A5lande-BMW_maj08.pdf

Ovo je gore na svedskom, evo i na nemackom:

http://www.sportauto-online.de/aktuell_U_sport/on-line/hxcms_article_513023_14550.hbs

Ako treba jos reci mogu da nadjem linkova koliko hoces. Znam da i ti mozes da nadjes jos glasanja gde je pobedio Audi, a sigurno je i Mercedes pobedjivao.

Meni ta glasanja uopste nisu merodavna. Znas li koji je auto godine 2009? Opel Insignia, a prosle godine godine bio Fiat 500, a godinu pre njega Ford S Max. Ja moje auto ne bi dao za sva tri zajedno.

Evo link pa vidi koja su sve auta osvajala pobede: http://www.caroftheyear.org/

Ja ti opet kazem da cijena igra veliku ulogu u testovima. I ne uporedjuju ista auta. Ovaj test sto sam ja stavio testirali su dizele od 3 litra radne zapremine. Izabrali su A6 3.0 TDi Quattro a BMW je zadnja vuca i 530 d. Zasto nisu izabrali BMW 535 xd koji je isto 3 litra ali sa 286 KS i pogonom na sva cetiri tocka?

Ovu temu cini mi se samo ti i ja citamo jer ljude ovakva natezanja obicno zamaraju i obicno ne citaju sto se pise u temama gde se preteruje. Zato predlazem da ovde zavrsimi diskusiju jer ne postoji nacin da me ubedis da je Audi bolji. Uzivaj ti u tvom Audiju a ja cu u mom BMW-u a ako se negde sretnemo mozemo da "odmerimo snage". ;)

Pozzzz

Haks
21-03-2009, 21:10
Meni ni nije bio cilj da te uverim da je Audi bolji.Samo sam ti hteo pokazat da nije audi sto je bio vec da je jako napredovao.Toliko je napredovao da ga sad uzimaju sve jace marke za protivnika, sto slozit ces se nije bilo u proslosti.Pre deset godina bilo je smesno uporedjivati Audi sa BMW a kamoli sa Mercedesom,a danas su to tri najveca protivnika.
Nisi razumeo ono u vezi auta godine.Naime radi se o toma da je A6 najbolje aoto 2008 bilo u svojoj klasi,dakle u "visokoj klasi" kako to nemci kazu.Opel insigna nije u klasu sa A6 vec A4 a to je"srednja klasa".A treci put za redom je Audi kao auto marka prvo mesto kod ADAC-a,ADAC ima 16.miliona clanova,sto slozices se samnom nije malo i da znaci puno.
Ne rece mi kako ti se dopada AUDI TV? :)

Neznam kako cu te poznat ako se sretnemo? Meni je svaki BMW kojeg sretnem na put protivnok i svakog doteram do momenta da se skloni sa brze trake. Pa ako te nekad neki Audi A6 sa WI-tablicama iz Nemacke, koi nema nikakvih oznaka na njemu pa cak ni Audijev znak, semo S-lina natpis, natera da se sklonis to sam ja :)

adnan
21-03-2009, 21:16
OK............

suad
21-03-2009, 22:38
Meni je svaki BMW kojeg sretnem na put protivnok i svakog doteram do momenta da se skloni sa brze trake.:)

lako ti je sa BMW-om.

STRANAC
21-03-2009, 22:54
lako ti je sa BMW-om.
:grin::grin::grin:
Suki,legendo...
Nego,hajte tamo dje ima neki mercedes,ili sacekajte da vam sutra postavim S klasu-pa udrite... :-)

Haks
22-03-2009, 11:25
:grin::grin::grin:
Suki,legendo...
Nego,hajte tamo dje ima neki mercedes,ili sacekajte da vam sutra postavim S klasu-pa udrite... :-)


S-klasa nije inteesantna za trkanje po putevima jer je spora a uz to je voze pretezno starci koima nije do teranja po putevima.Najbolji vozaci za igranje i koi vole da se teraju po putevima su Audi,VW i BMW.

suad
22-03-2009, 11:58
Moram da ti odam priznajne.Tek sad vidim da si strucnjak na polju automobilizma.
Interesuje me koje si auto imao pre audi-a(verovetno VW)pa zato i ne znas za bolje od audi-a.

Ps. S-klasu voze oni koji mogu

Haks
22-03-2009, 13:32
Moram da ti odam priznajne.Tek sad vidim da si strucnjak na polju automobilizma.
Interesuje me koje si auto imao pre audi-a(verovetno VW)pa zato i ne znas za bolje od audi-a.

Ps. S-klasu voze oni koji mogu


hahahah.Pa posto je tako kako mislis onda bi ja trebao da vozi s-klasu.

P.S. Znao bih za bolje sigurno da ima boje od Audija nego nema.:)

adnan
22-03-2009, 13:36
P.S. Znao bih za bolje sigurno da ima boje od Audija nego nema.:)

Hahahahah promasio si temu, ovo treba u viceve da stavis.

Haks
22-03-2009, 15:31
[QUOTE=adnan;

Meni ta glasanja uopste nisu merodavna. Znas li koji je auto godine 2009? Opel Insignia, a prosle godine godine bio Fiat 500, a godinu pre njega Ford S Max. Ja moje auto ne bi dao za sva tri zajedno.
Pozzzz[/QUOTE]


Evo ovome sam se ja vicu bas dobro nasmejao.Imas smisla i ti za humor:)

suad
22-03-2009, 15:49
Kako kazu pazarci svojoj deci kad ne slusaju:

"Kupicu ti audi-a pa nek ti se cijo pazar smije"

Haks
22-03-2009, 16:09
Kako kazu pazarci svojoj deci kad ne slusaju:

"Kupicu ti audi-a pa nek ti se cijo pazar smije"

Kupi ti meni jedan A6 od 55.000 € ili R8 od 140.000 €,pa neka se meni svi smeju.
Znas koi je san snakog ciganina?
Da vozi Mercedesa pa makar bio i 20.god.star.
Ja ne patim od dokazivanja pa da vozim ono sto se drugima svidja, ali sta ces nasi ljudi nisu u toku i neznaju sta se desava u auto industriji.Znaju samo da je nekad postojao Mercedes koi je bio priznajem jako dobar,ali nije vise.Ugrozili su mu poziciju druge auto marke koje su zadnjih godina na vrhu kvaliteta i dizajna.Koje su to marke pogledaj malo i informisi se da nebi pisao ovakve viceve koi su smesni samo onom ko nema pojma o auto industriji.:)

Crni Gruja
22-03-2009, 17:20
Haks, jedina marka koja moze da parira mercedesu je BMW trenutno. Audi je u usponu ,ali veruj ti meni da imaju oni jos da kaskaju dok dodju na nivo ova dva proizvodjaca

adnan
22-03-2009, 17:25
Znas onu narodnu:"Od jeftinog mesa corba za plot". Ne bi BMW i Mercedes bili skuplji da nisu bolji. Kad se toliko razumumijes u auto industriju objasni mi zasto je Audi jeftiniji od BMW i Mercedesa?

Crni Gruja
22-03-2009, 17:29
Sto to haks, sta je ovde smijesno. Ja se u ovome sa njim potpuno slazem.

Ja vozim Mercedesa, ali ne znci da ga sad branim ovde i da cu da pricam da je najbolji. Ja cu recimo uvijek reci da je M3 uvijek bolji od c klase AMG-a (osim ako je black series). Ali za audija SIGURNO znam da nema sta da trazi jos uvijek medju ova dva giganta.

suad
22-03-2009, 18:45
@haks

ja ti rekoh kad budes vozio (imao) malo bolje auto onda ces drugu pricat,a do tad vozi se zdravo i veselo u tvom audiju i mastaj o BMW ili cak o Mercedesu

Haks
22-03-2009, 22:53
@haks

ja ti rekoh kad budes vozio (imao) malo bolje auto onda ces drugu pricat,a do tad vozi se zdravo i veselo u tvom audiju i mastaj o BMW ili cak o Mercedesu


hahahaahahhhah.Sto da mastam kad sam Mercedesa vozio cetiri pune godine i zakljucio da je samo ime i nista vise.Voze ga pretezno oni koi imaju kompleks nize vrednosti ili ono koi smatraju da je samo ono sto je skupo dobro a ko su takvi valjda ti je jasno.Mogu sto se tice finansiske situacije sebi da priustim svako auto.A i neznam koliko su to skuplji BMW ili Mercedes?
Onaj koi ima da izdvoi za auto 40.000€ ima sigorno jos 1000 ili 2000€ za ta auta o koima mastaju neki.:)

adnan
23-03-2009, 07:52
A i neznam koliko su to skuplji BMW ili Mercedes?
Onaj koi ima da izdvoi za auto 40.000€ ima sigorno jos 1000 ili 2000€ za ta auta o koima mastaju neki.:)

A6 3.0 TDi Quattro kosta oko 43.000 eura, BMW 530 xd kosta oko 50.000 a i MB E 320 4Matic je tu negde i to nije samo 1000 ili 2000 nego malo vise.

To da su BMW i MB skuplji od Audija ne mozes da pobijes a i ne radi o maloj razlici.

Postavio sam ti pitanje gore na koje nisi odgovorio. Zasto je Audi jeftiniji. Svi vole pare pa i Audi, nisu valjda blesavi da bacaju pare, mora da ima razlog za to. Budi siguran da bi uzeli za A6 isto para koliko BMW za seriju 5 ili MB za E klasu samo da mogu. Zivis u kapitalizmu i toliko ti valjda jasno.

Mogu da postavim jos retorickih pitanja na koja ne treba da odgovoris jer je odgovor jasan:

- Zasto je skuplja prsuta od sudzuka?
- Zasto je skoplja teletina od govedine?
- Zasto je skupli masni sir nego posni?

Google
23-03-2009, 08:16
Moram da ti odam priznajne.Tek sad vidim da si strucnjak na polju automobilizma.
Interesuje me koje si auto imao pre audi-a(verovetno VW)pa zato i ne znas za bolje od audi-a.

Ps. S-klasu voze oni koji mogu

hahahahah suade kralju... nisi u pravu nije imao VW prije audija vidis da je vozio konjska kola po Pesteri pa posle otiso za nemacku hahahahahaah ....pretico volovska kola kad bi silazio cetvrtkom na pijac hahahaha

Haks
23-03-2009, 18:23
Zavisi Adnane koja je oprema u pitanju.Npr.ja kada sam uzimao moj izasao je negde oko 54.975 €.E sad ti ako uzmes BMW sa normalnom opremom on je oko 45.000 €.Mislim da sam ti dao odgovor.I opet ti kazem da je razlika samo u 1000 da 2000€.
Ovo sto si mi pisao o ovom namirnicama mislim da nisi trebao jer sam smatrao da si ozbiljniji sagovornik.:)

Haks
23-03-2009, 18:36
hahahahah suade kralju... nisi u pravu nije imao VW prije audija vidis da je vozio konjska kola po Pesteri pa posle otiso za nemacku hahahahahaah ....pretico volovska kola kad bi silazio cetvrtkom na pijac hahahaha


Bravo bate,bas si duhovit.No neznam dali si ti ikada i konjska kola video.Po ovome sto pises i kako sebi dozvoljavas da nekome kazes ovakvo nesto a ustvari uopste neznas ko je i odakle je,govori o tebi ko si i sta si.I nemoj vise nikad da si napisao nesto sto se odnosi na mene.

STRANAC
23-03-2009, 18:41
Bravo bate,bas si duhovit.No neznam dali si ti ikada i konjska kola video.Po ovome sto pises i kako sebi dozvoljavas da nekome kazes ovakvo nesto a ustvari uopste neznas ko je i odakle je,govori o tebi ko si i sta si.I nemoj vise nikad da si napisao nesto sto se odnosi na mene.
Od samog pocetka sam video da dobro poznajes automobile...
u 90% tvog pisanja se slazem...
ali,draze mi je da znas da i ljude ocenis,pa tako ovog bednika pod imenom "google" nisi uzeo za ravnopravnog sagovornika,vec kao nepismenu budalu koja je zalutala,ne smao ovde-nego sigurno i u zivotu...
@haks,svaka cast,i drago nam je da si na ovom forumu...

Haks
23-03-2009, 18:49
Od samog pocetka sam video da dobro poznajes automobile...
u 90% tvog pisanja se slazem...
ali,draze mi je da znas da i ljude ocenis,pa tako ovog bednika pod imenom "google" nisi uzeo za ravnopravnog sagovornika,vec kao nepismenu budalu koja je zalutala,ne smao ovde-nego sigurno i u zivotu...
@haks,svaka cast,i drago nam je da si na ovom forumu...



Veliko hvala na podrsci !!!
Nego ljudi neznaju da vode mirne polemike sa argumentima vec odma pocinju sa vredjanjem.
Eto ja i Adnan vodimo vec duze vreme polemiku ali bez uvreda vec pokusavamo da odbranimo svoja misljenja i stavove u granicama normale.:)

STRANAC
23-03-2009, 19:02
Veliko hvala na podrsci !!!
Nego ljudi neznaju da vode mirne polemike sa argumentima vec odma pocinju sa vredjanjem.
Eto ja i Adnan vodimo vec duze vreme polemiku ali bez uvreda vec pokusavamo da odbranimo svoja misljenja i stavove u granicama normale.:)

Adnan je neko ko zna,i nije mu potrebno da se nadvikuje da bi to dokazo,
jer to je lako zakljuiti posle provog posta...
Dobar je sagovornik,citam vase postove i drago mi je da imate zdravu konverzaciju...
Ja sam po strani,jer argumenete imate obojica,jedino sto vas razlikuje je stvar subjektivnosti,a ja sam resio da svoju sacuvam po strani te vam zato ne pravim drustvo...
Pozz za obojicu,i drago mi je da citma od ljudi koji poznaju stvari...

Haks
23-03-2009, 19:19
Adnan je neko ko zna,i nije mu potrebno da se nadvikuje da bi to dokazo,
jer to je lako zakljuiti posle provog posta...
Dobar je sagovornik,citam vase postove i drago mi je da imate zdravu konverzaciju...
Ja sam po strani,jer argumenete imate obojica,jedino sto vas razlikuje je stvar subjektivnosti,a ja sam resio da svoju sacuvam po strani te vam zato ne pravim drustvo...
Pozz za obojicu,i drago mi je da citma od ljudi koji poznaju stvari...

Korisno je polemisati sa nekim ko je stalozen i poznaje ono o cemu govori.A normalno je da ima razlicitih ukusa i misljenja.Kada bi svi mislili kao ja i imali moj ukus to bi bilo katastrofalno za auto industriju,jer bi se samo prodavao Audi heheheh.Ili obrnuto, kada bi svi mislili i imali ukus kao Adnan :) Malo sale nije na odmet pored ovolikog stresa.

STRANAC
23-03-2009, 19:22
Kada bi svi mislili kao ja i imali moj ukus to bi bilo katastrofalno za auto industriju,jer bi se samo prodavao Audi heheheh.
hehehe,bravo legendo...

Ili obrnuto, kada bi svi mislili i imali ukus kao Adnan :) Malo sale nije na odmet pored ovolikog stresa.
naravno...
treba da se slozimo da SAMO razliciti,
i da SE slazemo i ako SMO razliciti....

Dzigal
23-03-2009, 20:55
hehehe,bravo legendo...


naravno...
treba da se slozimo da SAMO razliciti,
i da SE slazemo i ako SMO razliciti....
Jeste treba da se slozimo i razlozimo i da svi kupimo po jedno auto razlicite marke pa makar i Audija ili BMW a zasto nebi uzeli i Pazarca (Mercedesa). Malo sale nije na odmet ja se slazem sa Adnanom a Haks i sa tobom samo nemoj da se puno mimoilazite .A to je za mene svako dobro koje je novo pa makar bijo i ovaj novi Fico samo nek se kotrlja.Naprimer za mene Audi je momacki auto bas ono za momka do jedno 30 godina . Od 30 do 35 BMW malo onako sporski i mala je porodica vec od 35 Mercedec jer je to malo ozbiljni auto po meni.Kad bi bijo u mogucnosti kupijo bi bas sva tri pa menjo po danima . Arecicu i za onok Googla sto se pojavi po nekad i konjska ili volujska kola su nekad koristili kao prevozno srestvo . Prije par dana gledo sam preko TVda jedna takva kola su prodana kao unikat za 265 000E znaci da nisu za ponizenje.
Dzigal

adnan
23-03-2009, 22:38
Zavisi Adnane koja je oprema u pitanju.Npr.ja kada sam uzimao moj izasao je negde oko 54.975 €.E sad ti ako uzmes BMW sa normalnom opremom on je oko 45.000 €.Mislim da sam ti dao odgovor.I opet ti kazem da je razlika samo u 1000 da 2000€.
Ovo sto si mi pisao o ovom namirnicama mislim da nisi trebao jer sam smatrao da si ozbiljniji sagovornik.:)

Evo ti cijene novih auta u standardnoj opremi u Svedkoj:

Audi A6 3.0 TDi Quattro - 398.400 SEK Cenovnik Audi (http://www.audisverige.com/pdfarchive/archivedfiles/Audi%20A6%20November%202007.pdf)
BMW 530 xd - 446.000 SEK Cenovnik BMW (javascript:download(buildValidServerRelativeUrl('/se/sv/_teaserpool/download/newvehicles/pdf/E60-Grundpris_och_extrautrustning.pdf')))


Razlika je 47.600 SEK ili skoro 5.000 Eura

Hajde ti nadji koliko kostaju ova auta u standardnoj opremi u Nemackoj bez ikakve extra opreme. Pa mi posle objasni zasto je BMW skuplji od Audija za 5000 Eura u ovom slucaju.

Za namirnice sam pisao jer je teletina skuplja od govedine jer je bolja, prsuta skuplja od sudzuka jer je bolja a masni sir skuplji od posnog jer je bolji. Isto vazi i za aute BMW je skuplji od Audija jer je bolji.

Haks
23-03-2009, 23:05
Evo ti cijene novih auta u standardnoj opremi u Svedkoj:

Audi A6 3.0 TDi Quattro - 398.400 SEK Cenovnik Audi (http://www.audisverige.com/pdfarchive/archivedfiles/Audi%20A6%20November%202007.pdf)
BMW 530 xd - 446.000 SEK Cenovnik BMW (javascript:download(buildValidServerRelativeUrl('/se/sv/_teaserpool/download/newvehicles/pdf/E60-Grundpris_och_extrautrustning.pdf')))


Razlika je 47.600 SEK ili skoro 5.000 Eura

Hajde ti nadji koliko kostaju ova auta u standardnoj opremi u Nemackoj bez ikakve extra opreme. Pa mi posle objasni zasto je BMW skuplji od Audija za 5000 Eura u ovom slucaju.

Za namirnice sam pisao jer je teletina skuplja od govedine jer je bolja, prsuta skuplja od sudzuka jer je bolja a masni sir skuplji od posnog jer je bolji. Isto vazi i za aute BMW je skuplji od Audija jer je bolji.it

Adnane kralju ti polako polako pa ces sic na istu cenu:).Prvo si govorio da je skuplji 7000€ pa sad 5000€ sutra ce bit da je skuplji 3000€.
Rekao sam ti vec jednom da to sto je za nijansu skuplji ne znaci da je bolji.Mnogo faktora utice na cenu auta, ali necu sad da se zamaram sa tim.Samo ime odgovarajuce auto marke mora da se plati.BMW je pre deset godina bio dvaput vise poznat i popularan u odnosu na Audi.Danas ga je Audi dostigao sto se tice imena i kvaliteta cak i prestigao jos samo da mu preozme musterije a to ce da uradi bas zahvaljujuci tome sto je "jeftiniji".Mislim da znas da je Audi sto se tice moci na svetskoj auto industrije ispred BMW.Znas da je pod njegovim krovom Bentlej,Lamburdzini,Bogati,Seat,Skoda.Znas takodje verujem da je Audi sa VW-om najveci proizvodjac putnickih automobila u Evropi i da mogu sebi da priuste taj luksus da im auta budu za nijansu jeftinija od konkuranata a da pri tom ne osete gubitak a ponude isti ako ne i bolji kvalitet od konkurenata.
Ono u vezi Namirmica sto si uporedjivao opet sam se nasmijao.Uporedjujes babe i zabe.
Siguran sam po ovome sto smo do sad polemisali da ne verujes u tezu da sve sto je skupo to je i dobro.Ja ti mogu navesti primera koliko hoces da ista stvar kosta negde jeftinije negde skuplje, zavisi ko koliko zeli da zaradi na prodaji.

adnan
23-03-2009, 23:23
7000 je razlika na osnovu onog nemackog testa. 5000 je razlika zasnovana na zvanicnom cenovnicima u Svedskoj - pogledaj linkove. Nadji mi ti cenovnike u Nemackoj pa zakaci ovde linkove kao sto sam ja.

BMW je skuplji jer je bolji. Ti kralju ako imas bolje objasnjenje napisi.

Bentley je bio u vlasnistvu Rollse Royce kao jeftinija i losija varijanta tog luksuznog automobila. Bentley-ija je kupio Volkswagen AG 1998 a ne Audi. Iste godine je BMW kupio Rollce Royce (i tu se vidi razlika u klasi). BMW je takodje vlasnik Rovera i Minija. Kante kao Seat i Skoda ih nisu interesovale jer bi pokvarile imidz BMW-u.

Crni Gruja
24-03-2009, 00:08
U svemu ovome ja i Suad najvise uzivamo, gledajuci kako se vas dvojica vborite za drugo mesto. Jel tako komso? :D

adnan
24-03-2009, 07:10
E komsija nije bas tako. Ja nisam siguran koji je bolji, BMW ili Mercedes ali vise volim BMW. Audi je jos uvek daleko iza, mada se priblizava. Tu je negde sa Volvom.

Crni Gruja
24-03-2009, 12:41
Tako i ja uvijek kazem. Znam samo da AMG sa C klasom nije mogo da pridje 3, sve dok nije izasla Black Series AMG auta. Sad je prica sasvim druga. Ja mislim da CSL ne moze da pridje C 63AMG Black Series. Potrazicu ako bude imalo uporednih testova pa da vidim. Audi se ovde ne vidi nidje na mapi, trka je u potpunosti izmedju ova dva auta.

E sad stvar je ukusa ko ce sta vise falit. Meni je jedan od razloga sto BMW manje volim je njegov enterijer. Nikako mi ne leze ostre ivice instrument table. Inace razlika je veoma mala...u korist mercedesa, naravno :mrgreen:

suad
24-03-2009, 15:13
@crni gruja
to komso samo ostro i na prvu

Haks
24-03-2009, 15:27
Evo malo podataka i video dokaza.


http://www.autobild.de/artikel/vergleich-bmw-m3-dkg_audi-rs4_mercedes-clk-63-amg_719783.html#

http://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/audi-rs-4-gegen-mercedes-c-55-amg-stern-ringer-765116.html

http://www.myvideo.de/watch/2231298/Audi_Rs4_vs_Mercedes_C55_AMG

adnan
24-03-2009, 20:25
Haks ne rece mi razliku u cijeni novog A6 3.0 TDi i BMW 530 xd. Znaci prihvatas da je BMW 5000 eura skuplji. Hairli bilo da to rascistimo. :)

Haks
24-03-2009, 20:47
Haks ne rece mi razliku u cijeni novog A6 3.0 TDi i BMW 530 xd. Znaci prihvatas da je BMW 5000 eura skuplji. Hairli bilo da to rascistimo. :)

Adnane iskreno nisam gledao a nije to toliko bitno, jer meni cena nije merilo dali je nesto dobro ili nije kao sto je tebi.
Ali ako te to cini srecnim i zadovoljnim neka bude kako ti kazes.Mislim da cemo sa moim priznanjem prekinuti ovaj rat:).A da bi se postigao mir neko mora da popusti.U ovom slucaju sam ja Alija Izetbegovichehehe.
Nego pogleda li ti kako Audi RS4 jede onog AMG-a.Sta kazes na to?

adnan
24-03-2009, 21:29
Istina me cini srecnim, a ne da kao fol priznas nesto da bi meni udovoljio. Ja sam bio spustio loptu jos davno i prekinuo diskusiju ali ti nastavi sa ubedjivanjem.

Cijena je uglavnom merilo kvaliteta. Zato veruj onoj narodnoj:"Ako neznas sta je dobro znas sta je skupo". ;)

Haks
24-03-2009, 21:53
Seriska pocetna cena starih serija:
http://auto.freenet.de/tests/vergleichstests/doppeltest-audi-a6-25-tdi-gegen-bmw-530d_28728_61454.html

seriska pocetna cena novih serija:
38.500€ Audi A6 41.500€ BMW 5

Haks
24-03-2009, 22:00
Cijena je uglavnom merilo kvaliteta. Zato veruj onoj narodnoj:"Ako neznas sta je dobro znas sta je skupo". ;)


Bolje bi bilo za tebe da znas sta je dobro, nego da se upravljas po toj narodnoj.:):):)

Crni Gruja
24-03-2009, 22:50
E ja tek sad razumijem Adnana. Haks, u onom testu uporedjujes najjacu a4 sa C55 AMG. Kad jhe vec uzet najjaci audi, zasto ne uporediti ga sa odgovarajucim, to jest najjacim mercedesom?

Haks
24-03-2009, 23:16
E ja tek sad razumijem Adnana. Haks, u onom testu uporedjujes najjacu a4 sa C55 AMG. Kad jhe vec uzet najjaci audi, zasto ne uporediti ga sa odgovarajucim, to jest najjacim mercedesom?


Pa video se da su na testu iste snage i jedan i drugi.U momentu kada je radjen ovaj test ovaj AMG 55 je bio najaci kojeg je mercedes imao do tada!!!
Nemoze se uporedjivat jaci sa slabijim jer bi se ishod znao unapred:) Ako tako hoces da uporedjujes najace onda ti eno RS6 ili R8 pa izvoli.

Crni Gruja
25-03-2009, 00:16
Na ovu tvoju izjavu imam samo da ti kazem SL Black Series, cisto kolko da ti olaksam i u igru ne uvodim SLR ;)

adnan
25-03-2009, 08:10
seriska pocetna cena novih serija:
38.500€ Audi A6 41.500€ BMW 5

Otkud ti ovo? Stavi izvor.

Ako je Audi Quattro moras da dodas koliko kosta BMW X-Drive, tj 2400 Eura.
Po tome je cijena:

38.500 Audi A6 43.900 BMW - razlika je 5.400 eura.

adnan
25-03-2009, 08:15
Bolje bi bilo za tebe da znas sta je dobro, nego da se upravljas po toj narodnoj.:):):)

Ja znam sta je dobro i zato vozim BMW, a narodna mi jos potvrdjuje da sam u pravu. ;)

Crni Gruja
25-03-2009, 13:45
Evo jedini uporedni test Black Series sto sam nasao, CLK uporedjen sa M6. Test protiv audija jos nema, kad bude bice i toga
http://www.youtube.com/watch?v=okgw6ixN2o4

Haks
25-03-2009, 16:48
Otkud ti ovo? Stavi izvor.

Ako je Audi Quattro moras da dodas koliko kosta BMW X-Drive, tj 2400 Eura.
Po tome je cijena:

38.500 Audi A6 43.900 BMW - razlika je 5.400 eura.



:):):):):):)

Haks
25-03-2009, 17:30
Ja znam sta je dobro i zato vozim BMW, a narodna mi jos potvrdjuje da sam u pravu. ;)


Evo da ti ispricam nesto ako te ne mrzi da citas.Mozda si ovo gledao negde na TV-u, mozda nisi.
Na pesackoj zoni u Minhenu su postavljena tri auta razlicitih marki.Audi RS4, Mercedes C-55 AMG i Porsche carera.Tako su sakrivena da ih niko od ispitanih nemoze videti, samo moze slusati njihov rad motora i zvuk koi izlazi iz auspufa kada se pritegne gas pedala.
Ljudi koje su pitali trebali su raci koi auto ima njlepsi tj.sportski zvuk.Ispitano je mnostvo ljudi.Ljudi su isli od jednog do drugog i pazljivo slusali naginjali se prema motoru i sa uzivanjem slusali kako bruje ove mocne masine.Na kraju je rezultat bio ubedljivo na stranu Audija RS4.Vecina se slozila da je najmocni zvuk dolazio sa mesta gde je bio Audi RS4.
To isto su uradili sledeceg dana ali sa otkrivenim autima.Ali su ovaj put ljudi pod uticajem poznate sportske marke kao sto je Porsche ogroman broj glasova dali Porscheu.
Isto to su radili sa tekstilom.Skidali su poznate i manje poznate marke sa tekstilnih modela.Pitali su ljude sta je po njima bolje i kvalitetnije i uvek je pobedjivao onaj koi je manje poznat.A kada bi ih pitali kad se vidi marka onda je bili obrnuto.
Tako su strucnjaci dokazali da veliki uticaj na ljude ima ime tj.marka i cena onoga sto kupuju i ako to nemora da je bolje od onog sto je manje poznato ili popularno.Zato ja ne vozim Audi sto se zove Audi vec sto sam u potpunosti zadovoljan sa kvalitetom i ono sto nudi za svoju cenu.Sta imam ja od toga sto cu da vozim Mercedesa i da idem svaki mesec u vekstat i da mi truhnji oko vrati , oko brava i oko tockova kao npr.Serija E-klase cini mi se od 96-2001.Ili da mi ode automatik menjac na 150 000km.Sto je poznat problem kod mercedesa,a da pritom kad me neko pita sta vozim sa ponosom kazem MERCEDESA.Nekada se mercedes izdvajaó od ostalih bas zbog tog kvaliteta,a danas je po statistici auto marka koja ima najvisi pad kvaliteta.Ovim novim modelima od 2008 pa na ovamo obecavaju da ce se vratiti na stari kvalitet ali to ostaje da vidimo.E zbog ovakvih stvari ja ne gledam sta je skuplje jer to nije merilo da je bolje.Mislim na cene koje su priblizno jednake a ne na cenu Trabanta i Audija.

adnan
25-03-2009, 20:01
Verjem ja tebi Haks ali ovo za zvuk motora i tekstil mi deluje kao mit. Verovatno si to negde procitao a neko izmislio.

Da i ja tebi ispricam kako sam kupio poslednje auto. Vozio sam BMW 525i Touring 2002 i kada je doslo vrijeme da se mijenja otisao sam prvo u BMW i probao 530i jer mi je 525 bio malo slab za moj ukus.

Posle toga sam otisao u Mercedesov servis. Tamo su me super docekali ponudili kafom a deci su cak dali i igracke na poklon. Probao sam E320 na istom putu gde sam probao BMW-a. Sa oba sam bio zadovoljan, E320 je isao otprilike isto dobro i nisam video razliku u performansama, i moram da priznam da je udobniji od 530i, ali je auto bez karaktera. Sedista meka upadnes kao u fotelju, instrument tabla dosadno jednostavna i osecao sam se kao penzioner dok sam vozio.

BMW je ostavio dobar utisak jer je pravljen za vozaca koji voli dinamicnu voznju. Sasija je malo tvrdja i zato je auto malo neudobniji od Mercedesa (mada uopste nije neudoban), sedista su sportski tvrda sa podizenim ivicama i tacno osecas kad se auto priblizava maksimumu u krivini. BMW je bio malo skuplji od Mercedesa ali su mi vise dali za moje staro auto tako da sam doplatio isto koliko bi doplatio za E320.

Pre nego sto sam se odlucio uzeo sam Volvo S80 da probam. Hteo sam da vozim na istoj deonici puta gde sam probao 530i i E320, medjutim okrenuo sam se na prvom kruznom toku i vratio ga u servis.

A6 sam imao pre 525i a i dosta sam vozio A6 od mog drugara i znao sam da ne odgovara mom nacinu voznje i ukusu. Iako je prednja vuca slican je Mercedesu po ponasanju na putu, imas osecaj da se vozis a ne kao da ti vozis. Ipak sam otisao u VW Audi servis i hteo da probam 3.2 motor jer mi ovaj drugar ima 2.4 a ja sam imao 2.5 TDi. Tamo sam sa decom isao skoro pola sata od auta do auta i razgledao. Ulazio sam i probao prednje i zadnje sediste otvarao i zatvarao gepek ali niko se od prodavaca nije odustojio da pridje i pita me sta zelim Odatle sam otisao i narucio BMW-a.

Valjda ti je sad jasno da ne vozim BMW slucajno i da cena nije igrala ulogu u izboru. Da naglasim na kraju da su i Mercedes i Audi odlicna auta samo da ne odgovaraju meni kao vozacu i mom temperamentu. I kada sledeci put budem menjao auto probacu sva tri pa odluciti jer se ne radi o malim parama i zelim da dobijem najvise auta za pare.

Haks
25-03-2009, 20:19
Ovo sto kazes da je neko izmislio varas se. Pokusacu da nadjem taj snimak te emisije koja je bila na RTL2 i cini mi se prosle godine.Znaci nisam cuo od nikog vec licno gledao.Ovo u vezi odabiranja auta si super ispricao i slazem se skoro u svemu samo ne u delu da si zbog toga sto te niko nije primetio u Audija odes da kupis BMW.Znas da su auto kuce pretezno privatne bar ovde u Nemacku i da se razlikuju.Meni se recimo desilo isto u Mercedesu u Mainzu.Ali kad sam otisao u drugu kucu od Mercedesa docekan sam izvanredno.I reci cu ti jos da je BMW-ova usluga ove godina bila na prvom mestu u Nemacku.I ja sam kada sam kupovao moje auto radio skoro istu stvar kao ti ali meni se kod BMW jedino ne dopada unutrasnji enterijer nekako je previsi kockast i iseckan i nije za moj ukus.Mercedes mi je nekako previse jednostavan i elegantan.Audi mi sad za sad deja nesto izmedju sporta i elegancije i naravno vozim ono auto u koje se fino osecam i kad vizim i kad sedim u njega.

Crni Gruja
25-03-2009, 20:43
Hehehe, evo da se i ja nadovezem, imam slicno iskustvo.

Kada sam hteo da kupim auto, isao sam da probam, i probao novu A4. Nije bila losa, jedino sto je bila dizel, a mene onaj zvuk i klakcanje nervira. I ona nova rucka, dok sam je ofercio, bruka. Al dobro, to su sitnice, auto je bilo sasvim ok. Odatle zaputim se u BMW, reko da probam trojku kupe, bese tek izasla. Udjem ja tamo, gledam auta onuda, zagledam. Ne svidja mi se enterijer, mos me pucat al tako je (evo Hax slozismo se ja i ti :)). Al hajde reko da vidim da probam tu novu trojku, da vidim kakav je to osecaj. Ona parkirana ispred, spremna za probnu voznju. Odem ja kod prodavca i ispricam mu sta zelim. On meni, mrtav hladan, kaze da nije auto za test voznju tu. Zbog cega, to neznam. valjda sam mu delovao neozbiljno, kao neko ko ne moze sebi takvo auto da priusti. Tako se ne smije u tom poslu, jer je tu izgubio 20-30 hiljada eura.

Posle sam probao i Hondu Accord, jer mi se auto na izgled svidja daleko vise od bilo kojeg drugog, ali ne dihtuje dobro pa sam od nje, razocaran, odustao odmah.

Na kraju sam otisao u Mercedesov servis, docekan ko gospodin, stvarno. Tu sam video onu C klasku koju sam kasnije i kupio.

Ne kazem da to ima veze sa markama automobila, jednostavno to je od coveka do coveka (mislim na one prodavce). Ali ipak je to posao u ozbiljnim firmama, i ne radi se o malim parama, i tu nebi terbalo da ima mesta za stereotipe. Nikad se ne zna, svako ko udje mora da se gleda kao potencijalni kupac, bez obzira kolko on mlad bio ili izgledao neozbiljno.

Haks
25-03-2009, 21:39
Potpuno si u pravu kada kazes da nisu male pare i da treba svakog uzeti kao potencijalnog kupca.Sala na stranu ali stvarno je doslo vrame da se izmedju ova tri proizvodjaca vodi toliki rat koi nikad nije bio jaci.Prate jedan drugog i sto god jedan novo izbaci ovaj drugi gleda kako da ga preskoci i ponudi nesto bolje.E sad je jos tu stvar reklama i prezentacije.Znajuci dobro da su ukusi razliciti oni svesno prave i razlicita auta namenjena svoim obozavateljima.Tako BMW ima naglasen sportski enterijer,Mercedes naglasenu eleganciju a Audi nesto izmedju te dve stvari sto i nije tako los nacin da se ukradu i ovi i oni kupci.

STRANAC
18-10-2009, 16:42
ovih dana,ako vec do sada niste imali priliku, susrescete Audi A6 sa malo drugacijim izgledom...
naime,audi A6 je dobio u modelu 2009. malo dogradjen eksterijer koji se naziva "facelifting"...
sto se prednjeg dela tice ja ne vidim neke velike razliek od modela 2004.
jedina vidna razlika je led diode u donjem delu farova...
medjutim,straznji deo automobila je bas dobio bolji izgled...
nemam podataka oko ostali promena,osim ovih vidnih,pa s toga mislim da su motori i ostale kompenente zadrzane od modela 2004.

i na kraju evo par sliak da vidimo kako to sve izgleda...

http://img200.imageshack.us/img200/7452/audia6109.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/8717/audia6409.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/4301/audia6309.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/5605/audia6209.jpg

Tahirovce
18-10-2009, 18:38
sad dosta lici na A5 ...

STRANAC
18-10-2009, 19:28
sad dosta lici na A5 ...
jeste,
ali je brooka uzivo...
sad pre 5 minuta sam vozio iza jednog,
led diode i pozadi,mocan izgled do bola...

36310
18-10-2009, 19:40
Stvarno mocno izgleda,narocito ova maska od hladnjaka koja mu daje neki agresivan izgled dok mu,u isto vrijeme,farovi nekako kao da ublazuju tu agresivnost.Veoma interesantna kombinacija....svidja mi se!

ps
Doduse ljubav je slijepa tako da ne znam koliko sam objektivan. :)

adnan
19-10-2009, 20:31
Haks ima ovakvog, kupio je prvog koji je izasao preko veze u fabrici. :)

STRANAC
19-10-2009, 20:59
Haks ima ovakvog, kupio je prvog koji je izasao preko veze u fabrici. :)
:smeh2::smeh2::smeh2:
a ja ga zaboravio bio...

Crni Gruja
21-10-2009, 18:48
Joj Atko, moram ti priznati da mi nedostaje belaj. Kako sam uzivao u ono prepucavanju sa njim. A na kraju mi ga bi zao :)