PDA

View Full Version : Skrivene ženske fantazije


Tahirovce
13-02-2009, 22:20
Seksualne fantazije su donedavno bile isključivo privilegija muškaraca, ili je bar bio takav utisak. Ipak, istraživanja su pokazala da i nežniji pol ne samo da razmišlja na ovu temu, već i da ima veoma razvijenu maštu.

Različite maštarije koje bude erotski naboj i zbog kojih trnci prolaze telom, nekima samo nadograđuju bogat seksualni život, dok je za manje aktivne osobe fantazija često jedini izvor seksualnog zadovoljstva.

Iako se ova intrigantna tema oduvek povezuje s muškarcima, mnoga istraživanja pokazuju da žene imaju bogatiju seksualnu maštu od svojih partnera, ali su, nažalost, i više sputane vladajućim stereotipima.

Tokom vremena i seksualna emancipacija koja se odvijala paralelno s oslobađanjem u drugim sferama ponašanja žene menjala je i poznate stereotipe.
Razlike između muške i ženske mašte

"Smatra se da većina muškaraca izvor fantazija traži u seksualno eksplicitnim sadržajima, za razliku od žena koje su više okrenute romantičnim detaljima ili mekšim oblicima erotike. Ipak, neke dame se ne bi složile s ovom tezom, svrstavajući je među predrasude koje vladaju o ženskoj seksualnosti", tvrdi seksolog Gordan Popović.

Sadržaji fantazija značajno se razlikuju kod žena i muškaraca. Ženska mašta je složenija, zanimljivija i više nepredvidljiva od muške. U odnosu na muške, ženske erotske maštarije obeležene su zanimljivim zapletom, izluđujućom neizvesnošću i neočekivanim obrtima.

Zakonima logike podleže i činjenica da muškarci češće maštaju o svojim devojkama (ali i tuđim), dok žene pre zamišljaju seks s nepoznatim muškarcem. Devojke su definisane kao ”romantičnija bića”, a romantika je dobrim delom odnos prema nedostupnom, još nepoznatom. Muške fantazije su eksplicitne u vizuelnom i sadržajnom smislu i veoma konkretne. Popović ističe da se skoro uvek radi o određenoj osobi, dakle, jasno definisanog izgleda, kao i precizno definisanom scenariju fantazije.

”Nasuprot njima, žene se utapaju u vizuelno često amorfnu scenu koja zrači atributima povezanim sa duboko skrivenim psihološkim potrebama konkretne žene, ali i šire, ženskog pola uopšte. U takvoj fantaziji ženi je najvažnije da oseti snagu odabrane psihološke atmosfere, a potpuno joj je nevažno kakav je konkretan lik osobe angažovane u scenariju”, otkriva ovaj seksolog.

Dakle, potpuno je jasno zašto je nepoznati ljubavnik iz mašte obično glavni protagonista ženskih fantazija, dok mušku imaginaciju okupira komšinica iz susednog ulaza.
Romantika kao povod

Među najradikalnijim fantazijama kod žena ističe se zamišljanje seksa s drugom ženom, želja za kontrolom, dočaravanje neobičnih i novih situacija i odabir različitih uloga. Seks sa drugom ženom privlačan je zato što pre svega obuhvata aspekt seksa za kojim pripadnice lepšeg pola čeznu - nežnost. Ključ ove fantazije je u sporom zavođenju. Doktor Popović pak smatra da ova fanatazija nije toliko česta.

”To je taman toliko česta fantazija koliko su česte i homoseksualne sklonosti kod žena. Žena koja nema lezbijskih sklonosti neće ni maštati o takvom odnosu” ističe Popović.

Žene češće maštaju o kompletnijem odnosu, susretu iz kojeg se naziru elementi romantike, tvrdi psihijatar Danijela Korać.

”One se duže zadržavaju na razmeni nežnosti, dok su muškarci konkretniji u tome, te se fokusiraju na genitalnu realizaciju. No to, ipak, zavisi od senzibiliteta i faze života muškarca i žene, njihovih crta ličnosti, kao i količine nakupljene seksualne napetosti”, kaže Danijela.

Koraćeva takođe tvrdi da su najčešće ”normalne” fantazije, koje se tiču odnosa sa heteroseksualnom osobom odgovarajućeg uzrasta.

”Najčešće je u fantazmima reč o scenama s partnerom koji je poznata osoba – javna ličnost, odnosno realno nedostupna. Postoje i istraživanja na anglosaksonskom govornom području koja govore o tome da su žene u svojim maštanjima imale seksualnu igru s raznosačima mleka, peračima prozora i poštarima. Koliko su im isti bili na raspolaganju, ostalo je nepoznanica. Ređe su sadomazohističke, voajerističke i homoseksualne aktivnosti. Iako su seksualni odnosi s istim polom u najrazvijenijim zemljama prihvaćeni kao produkt nove civilizacije, pa je u nekim zajednicama dozvoljena i bračna veza, na našem podneblju ovakav odnos smatra se još neprikladnim, tako da su i maštanja mnogo ređa”, ističe psiholog.
Strast za avanturom

Žene maštaju i da probaju nešto novo i neobično, kao što su upuštanje u zabranjenu vezu, seks na javnom mestu i sve drugo što sadrži dozu avanturizma. Dok su mnoge žene beskrajno podložne eksperimentima i neobuzdanostima u svojim imaginacijama, u stvarnosti se boje da tako nešto predlože svojim ljubavnicima. Za žene otvorenog uma, ovakvo maštanje je oblik pronalaženja novih mogućnosti koje se u dogledno vreme mogu isprobati u stvarnosti.

Dok muškarci uglavnom izbegavaju suviše eksplicitne fantazije tokom samog odnosa, žene su često sklone da uživaju u tome tokom cele ljubavne igre. Dilema da li bi trebalo svoje erotske fantazije da se predoče partneru ostaje bez jasnog odgovora. Doktor Popović savetuje taktičnost:

”Dosta će zavisiti i od partnera, neće svi imati odgovarajuće kapacitete za razlikovanje stvarnosti od fantazije. Na kraju, kako ubediti partnera da zaista ne želimo da ostvarimo neku seksualnu fantaziju? Nekome može biti teško da shvati da partner u mašti vodi ljubav s drugom osobom, a da u stvarnosti tako nešto ne bi uradio i da može”.
Fantazija kao podstrek

Seksolozi smatraju da seksualne fantazije nisu štetne, već da mogu pozitivno da utiču na seksualnost osobe, pojačaju želju i pospešuju vezu. Koraćeva tvrdi da ako se u toku seksualne igre zamišljaju druge osobe, to predstavlja kognitivnu reakciju izbegavanja i ”ubija” razvijanje bliskosti s aktuelnim partnerom. Zbog toga, ona uvek savetuje iskrenost u komunikaciji s partnerom.

”Pogađanje misli i želja je više svojstveno filmovima nego realnosti. To se, naravno, odnosi na uobičajene, ”normalne” fantazije. Na vama je da procenite reakciju vašeg partnera na sadržaj vaše fantazije. Ako je fantazija neuobičajene prirode, ili otvoreno bizarna, bolje je da se obratite terapeutu”, kaže Koraćeva.

Da li se ovakve misli skrivene od partnera smatraju nekom vrstom prevare? Ukoliko je žena zadovoljna svojim partnerom i želi da ima seksualne odnose sa njim, onda prećutna fantazija nije nikakva prevara. Međutim, ako žena koristi fantaziju da bi mogla da ima odnos s partnerom koga ne želi, onda je to prevara.

Fantazije su često ničim neizazvane - osim našim seksualnim impulsima koji nisu uvek pristojni, niti možemo uvek da ih kontrolišemo kako bismo želeli. Osećaj griže savesti tu ne pomaže. Kada je reč o maštarijama, seksualna zrelost znači sledeće: prestati se smatrati odgovornim za neuglađene i nepristojne, ali i preuzeti punu odgovornost za one koje nastojimo da ostvarimo. Većinu njih - čak kada bismo i imali priliku da ostvarimo - ne želimo učiniti stvarnima. Možda i zato jer čarolija mašte, zapravo, počiva u neostvarljivosti.
Najčešće maštarije kod žena

Maštanje o partneru s kojim trenutno jeste Ovo je maštanje broj jedan u svetu seksualnih fantazija žena: stvari koje su činile ili bi želele da učine sa svojim partnerom.

Seks s nekim drugim muškarcem Najčešće je to bivši, prethodni ljubavnik. Neke žene osećaju se krivim što su napustile posebno vruće razdoblje u prošlosti.

Romantični seks To je seks s jakim emocionalnim nabojem: predivan muškarac, nesposoban da voli više od jedne žene, upozna nju, biva oboren njenim izgledom i snažnom ličnošću, pa je, naravno, odvodi na peščanu plažu gde zalazak sunca traje koliko je potrebno.

Seks sa strancem To je seks radi seksa, a nagrada je čisto zadovoljstvo. Žena može da ostvari sve svoje želje, pošto ga nikada više neće videti.

Nepoznati ljubavnik iz mašte obično je glavni lik ženskih fantazija, dok mušku imaginaciju okupira komšinica iz susednog ulaza...

STRANAC
13-02-2009, 22:54
[I]

Seks sa strancem To je seks radi seksa, a nagrada je čisto zadovoljstvo. Žena može da ostvari sve svoje želje, pošto ga nikada više neće videti.

Nepoznati ljubavnik iz mašte obično je glavni lik ženskih fantazija, dok mušku imaginaciju okupira komšinica iz susednog ulaza...
buraz,sve ti ovo dobro,ali ova ti je prava...

Tahirovce
13-02-2009, 23:14
hahaha dok sam postavljao pao si mi napamet :) ...

STRANAC
13-02-2009, 23:18
pao si mi napamet :) ...
zar i tebi... :uhhhh::uhhhh:
:smeh2::smeh2::smeh2:

Tahirovce
13-02-2009, 23:32
:4_13_3[1]::bootyshake:

supergirl
13-02-2009, 23:50
aaaaaaaaaaaaaaaahahhahha

Bery_babe
30-04-2009, 21:34
4 najcesce fantazije zena...

1. Seks sa poznatim licnostima
Vise od polovine zena zamislja da vodi ljubav sa nekom poznatom osobom. Ovo je uglavnom fantazija zena koje su u dugoj i stabilnoj vezi i koje time na "siguran nacin" kanalisu svoju potrebu i zelju da budu neverne.

2. Grupni seks
Ovo je najcesce protivotrov osecanju da smo neprimetni u stvarnom zivotu, kao sto su fantazije da nas neko posmatra ili da vodimo ljubav na javnom mestu. Ovakve misli uzbudjuju one koji bi zeleli da su u centru paznje.

3. Seks sa zenom
Trecina zena priznaje da zamislja da je intimna sa drugom zenom. Ovakva fantazija ne predstavlja latentnu homoseksualnost vec otkriva da osoba koja tako zamislja seks ima potrebu za neznoscu.

4. Seks na silu
Istrazivanja pokazuju da vecina zena masta o tome da je neko primora na seks, mada u sustini ne zele da se to dogodi. s˝ene koje osecaju krivicu zbog toga sto uzivaju u seksu, na ovaj nacin se oslobadjaju od svojih inhibicija u krevetu.

Tahirovce
30-04-2009, 21:53
Moj meil je u profilu, neka mi se jave dame koju su ispitivali pri ovom istrazivanju :p ...

Bery_babe
30-04-2009, 21:56
Moj meil je u profilu, neka mi se jave dame koju su ispitivali pri ovom istrazivanju :p ...

xexexex skoro sve su takve samo sto zele da ostanu anonimne LOL

superbaka
01-05-2009, 14:10
U svakoj zeni imaju dvije zene, jedna logicna druga emocionalna. Mnogi ljudi, kad sretnu zenu, oni srtenu logicnu zenu. "ovo smijem, ovo ne". tako to sranje. Ako pricas prema njenim emocionama, onda radis tacno. Jer ako znate "muski gad" uvek dobija devojke jer ona prica s emocijama. Znaci ako ti zena kaze "gad" onda radis tacno.

Bery_babe
01-05-2009, 15:59
http://www.go-mrav.com/bedastoce/testpodsvijest.htm

superbaka
05-05-2009, 04:19
Šta bi se desilo sa talentom bez mašte? Da li bi Leonardo Da Vinči usavršio svoju Mona Lizu bez malo mašte? Ili Mocart svoje simfonije,zar nije i on maštao o svojim notama?
Svi koji kažu da ne maštaju,lažu.Naš um mora stalno da razmišlja,radi i bavi se nečem.
Za mene je maštanje relaksacija za mozag,zna se kad treba da se mašta,a o čemu neko mašta to je već druga priča.

halilce
05-05-2009, 11:15
Za mene je maštanje relaksacija za mozag,zna se kad treba da se mašta,a o čemu neko mašta to je već druga priča.

Bako,šta se to tačno krije u muškom mozgu?
Znaš li...?:4_2_204:

Ps.Aman,što si citirana....:D

superbaka
05-05-2009, 19:09
Bako,šta se to tačno krije u muškom mozgu?
Znaš li...?:4_2_204:

Ps.Aman,što si citirana....:D

Hallilce pogledaj ovaj link i sve cje ti biti jasnije shta se nalazi u mushkom mozgu....????http://3.bp.blogspot.com/_txWMP2xfBdQ/Seni2ohlnyI/AAAAAAAAABY/11rhnWrPSpA/s1600-h/MuskiMozak.gif

domen1
05-05-2009, 19:56
Hallilce pogledaj ovaj link i sve cje ti biti jasnije shta se nalazi u mushkom mozgu....????http://3.bp.blogspot.com/_txWMP2xfBdQ/Seni2ohlnyI/AAAAAAAAABY/11rhnWrPSpA/s1600-h/MuskiMozak.gif


Ma,ne mogu ovo prešutjeti,naprosto nije točno ovo što je "superbaka" dala da samo to i isključivo to muškarci misle i fantaziraju....kao (masu golih mladi komada).
Pa,ne bih nas trebalo svoditi na to......zaboga pa nismo toliko "plitki" kako hoće lipa dama pod nickom "superbaka" da nas predstvai.
E sad kad bi ja isto učinio sa ženskom maštom i fantazijom,bilo bi jadno.
Najvažnije je i najbitnije da mi kao muškarci ne mislim na "plitak" način o ženama.
Draga "superbako" vrijeme bi bilo da svoje mišljenje o muškarcima KORIGIRAŠ...........

halilce
05-05-2009, 22:24
Hallilce pogledaj ovaj link i sve cje ti biti jasnije shta se nalazi u mushkom mozgu....????http://3.bp.blogspot.com/_txWMP2xfBdQ/Seni2ohlnyI/AAAAAAAAABY/11rhnWrPSpA/s1600-h/MuskiMozak.gif


Izvini,Bako,ali ja link ne vidim..:ne ne:
Neznam Domen 1,šta si komentarisao,rado bih to pogledao...:ruka:
Ali,ima vremena,gospođica pod nickom Superbaka,je dobila dva dostojna protivnika,veruj mi...:hmmmm::p

superbaka
05-05-2009, 22:35
Ma,ne mogu ovo prešutjeti,naprosto nije točno ovo što je "superbaka" dala da samo to i isključivo to muškarci misle i fantaziraju....kao (masu golih mladi komada).
Pa,ne bih nas trebalo svoditi na to......zaboga pa nismo toliko "plitki" kako hoće lipa dama pod nickom "superbaka" da nas predstvai.
E sad kad bi ja isto učinio sa ženskom maštom i fantazijom,bilo bi jadno.
Najvažnije je i najbitnije da mi kao muškarci ne mislim na "plitak" način o ženama.
Draga "superbako" vrijeme bi bilo da svoje mišljenje o muškarcima KORIGIRAŠ...........
domen1 ajde da se dogovorimo o ovoj temi da napravimo anketu o ovom linku na forum i sigurna sam da cje me podrzat 99% ljudi da sam alpsolutno u pravi veruj mi,ajde da pokushami i videcjesh,A za zensku mashtu uchini da vidimo koliko je jadno bash me zanima,evo dobio si josh jednog istomishljenika Halliceta,sad cje ti biti malo lakshe,ja vas izazivam da napishete shta mislite ovo je moje mishljenje i stojim iza toga,ako treba i dokazacju vam,budite mi pozdravljeni...

superbaka
05-05-2009, 22:39
Izvini,Bako,ali ja link ne vidim..:ne ne:
Neznam Domen 1,šta si komentarisao,rado bih to pogledao...:ruka:
Ali,ima vremena,gospođica pod nickom Superbaka,je dobila dva dostojna protivnika,veruj mi...:hmmmm::p
Hallilce znash zbog chega ne vidish link jer ti ne odgovara,zao mi je ali je zaista tako ja ovo nisam sama objavila nego je tu uchinio tim eksperta shta se nalazi u mushkom mozgu,zao mi je ako ti se ne dopadfa.Imash istomishljenika pa mozete se udruzit i oticji do nekog instituta da vam napreve sliku kako izgleda mozak kod zene,za sada toliko od mene a predlozila sam tvom frugaru domenu1 za anketu,bash je koool.....

halilce
05-05-2009, 22:42
Života mi ga ne vidim,baš ću da probam sa mozile sad....:EvilKiss:

Tahirovce
05-05-2009, 22:46
Halilce upali svetlo :)

halilce
05-05-2009, 22:47
Ja ga stvarno ne vidim....:predaja:
neka me neko demantira...:)

Bery_babe
05-05-2009, 22:49
lol ni ja....osim ako baka nije mislila na link koji sam ja postavila :)

superbaka
05-05-2009, 22:55
Bery,link se odlichno vidi kako vidi Reshko i domen1...

Hallice je pricha za sebe,kako da ne josh cju ti poverovat.....

halilce
05-05-2009, 22:56
kopiraj link,ne vidim ga života mi...

Bery_babe
05-05-2009, 23:04
Bery,link se odlichno vidi kako vidi Reshko i domen1...

Hallice je pricha za sebe,kako da ne josh cju ti poverovat.....


bakooo ozb ni ja ga ne vidim.... :)

superbaka
06-05-2009, 02:36
Vidite li sada....
http://3.bp.blogspot.com/_txWMP2xfBdQ/Seni2ohlnyI/AAAAAAAAABY/11rhnWrPSpA/s1600-h/MuskiMozak.gif

Tahirovce
06-05-2009, 15:37
http://bakinkolach.blogspot.com/

domen1
06-05-2009, 20:01
Hallilce znash zbog chega ne vidish link jer ti ne odgovara,zao mi je ali je zaista tako ja ovo nisam sama objavila nego je tu uchinio tim eksperta shta se nalazi u mushkom mozgu,zao mi je ako ti se ne dopadfa.Imash istomishljenika pa mozete se udruzit i oticji do nekog instituta da vam napreve sliku kako izgleda mozak kod zene,za sada toliko od mene a predlozila sam tvom frugaru domenu1 za anketu,bash je koool.....

Ma, nisam imao nakanu dalje komentirati,
ali kad se generalno na tako prizeman način napada cijeli muški rod,pa moram reagirati.
Pozivati se na neke kvazi - eksperte kao nešto što je argumenat,je besmisleno na isti način možemo učiniti i za ženski rod,gdje neki luđaci po internetu pod imenom "eksperti" na isti način ponižavaju ženski rod.
Čuj "superbaka" bi radila na nama nekakvu svoju anketu,vjerojatno sa sugestivnim pitanjima na način da ona dobije odgovore koje ona želi.......a mi bi trebali biti njezini "pokusni kunići",da izvjesna dama dokaže što nije mogućno dokazati.
Osobno se nebih nikada usudio da o ženskom mozgu i ženama uopće tako plitko i prizemno govoriti.
Da postoje osobe,sad ću biti osoban, koje nikad više nebi želio vidjeti u životu,ženskog su roda,ali isto tako postoje prekrasne žene.No nikad mi nije palo napamet da tako generalno govorim o svim ženama da su ovakve ili onakve.
Ali zato se "superbaka" usuđuje na tako prizeman i primitivan način ocjenjivati cijeli muški rod.
Draga "superbako", ovo po ovim postovima šta pišeš nije loše,dapače i zanimljivo je jer se radi o relacijama muško-ženskih odnosa,no ovoga puta si pretjerala u svojim plitkim konstrukcijama i zaključcima.
Nadam se da ćeš se uspjeti korigirati i znati kazati......je,izgleda da sam malko pretjerala....
ili da ti nisi od oni......KOJI NIKAD NE GRIJEŠE.......I KOJI SU UVJEK U PRAVU.......e ako je tako onda nema smisla stobom raspravljati na FORUMU..............

Bery_babe
06-05-2009, 20:38
http://bakinkolach.blogspot.com/

sad daaa.... :)

halilce
06-05-2009, 21:16
Čuj "superbaka" bi radila na nama nekakvu svoju anketu,vjerojatno sa sugestivnim pitanjima na način da ona dobije odgovore koje ona želi.......a mi bi trebali biti njezini "pokusni kunići",da izvjesna dama dokaže što nije mogućno dokazati.
Osobno se nebih nikada usudio da o ženskom mozgu i ženama uopće tako plitko i prizemno govoriti.
.
Slažem se Domen sa tobom,da je o bilo čijem mozgu loše govoriti generalno,a stvar je individue,kakvo poimanje ima o nečijem mozgu i dali je to realno!
No,o tome je diskutabilno govoriti..
Ja pristajem na Superbakinu anketu,jer znam,da će od mene dobiti odgovore,kakve ne želi da čuje!:ne ne:
A od tebe?;)

superbaka
07-05-2009, 02:28
Ma, nisam imao nakanu dalje komentirati,
ali kad se generalno na tako prizeman način napada cijeli muški rod,pa moram reagirati.
Pozivati se na neke kvazi - eksperte kao nešto što je argumenat,je besmisleno na isti način možemo učiniti i za ženski rod,gdje neki luđaci po internetu pod imenom "eksperti" na isti način ponižavaju ženski rod.
Čuj "superbaka" bi radila na nama nekakvu svoju anketu,vjerojatno sa sugestivnim pitanjima na način da ona dobije odgovore koje ona želi.......a mi bi trebali biti njezini "pokusni kunići",da izvjesna dama dokaže što nije mogućno dokazati.
Osobno se nebih nikada usudio da o ženskom mozgu i ženama uopće tako plitko i prizemno govoriti.
Da postoje osobe,sad ću biti osoban, koje nikad više nebi želio vidjeti u životu,ženskog su roda,ali isto tako postoje prekrasne žene.No nikad mi nije palo napamet da tako generalno govorim o svim ženama da su ovakve ili onakve.
Ali zato se "superbaka" usuđuje na tako prizeman i primitivan način ocjenjivati cijeli muški rod.
Draga "superbako", ovo po ovim postovima šta pišeš nije loše,dapače i zanimljivo je jer se radi o relacijama muško-ženskih odnosa,no ovoga puta si pretjerala u svojim plitkim konstrukcijama i zaključcima.
Nadam se da ćeš se uspjeti korigirati i znati kazati......je,izgleda da sam malko pretjerala....
ili da ti nisi od oni......KOJI NIKAD NE GRIJEŠE.......I KOJI SU UVJEK U PRAVU.......e ako je tako onda nema smisla stobom raspravljati na FORUMU..............
Muški i ženski mozak potpuno različito funkcionišu (http://devojka.blogspot.com/2009/04/muski-i-zenski-mozak-potpuno-razlicito.html)

Istina o ljudskom mozgu je još uvek u velikoj meri zagonetna. U prošlom veku je otkriveno da je ženski mozak oko 10 posto manji od muškog, pa su neki čak zaključili da su žene zato manje inteligentne. To, naravno, nije istina, jer veličina mozga nema veze s inteligencijom. Muškarci i žene imaju podjednak koeficijent inteligencije, a najviši ikad zabeležen IQ pripada jednoj ženi.

http://lh3.ggpht.com/_eNM8Q-RWwVc/SedbyZLaKvI/AAAAAAAAAe0/QXyG70B1vhc/%5BUNSET%5D.jpg?imgmax=800Činjenicu da se žene i muškarci razlikuju po sposobnostima je u tome što se muški i ženski mozak razlikuju na više načina. U muškom se mozgu informacije brže kreću unutar svake strane mozga, što im daje bolju prostornu orijentaciju. Oni se bolje snalaze u prostoru i brže reaguju na objekte i okolinu oko sebe. U ženskom mozgu područje moždane kore, tj. centra za govor, prosuđivanje i memoriju ima više nervnih ćelija nego kod muškog mozga.Zato one mogu bolje upijati informacije i biti skoncentrisane na više stvari odjednom, dok je muškarcima to problematično.

U jednom istraživanju naučnici su proučavali merenjem protoka krvi i električnih impulsa u mozgu kako muški i ženski mozak reaguje na različite verbalne i prostorne zadatke. U svim se slučajevima muški mozak aktivirao na nekoliko određenih područja, dok je ženski mozak pokazivao aktivnost na mnogim područjima, kako za verbalne, tako i za prostorne zadatke.

Muški se mozak potpuno fokusirao, dok se aktivnost ženskog mozga raspršila po raznim delovima mozga. Isto tako, muškarci koriste samo jednu (levu) polovinu mozga za verbalne aktivnosti, dok žene za to uglavnom koriste obe strane mozga i brže razmenjuju informacije između leve i desne polutke. Zato su žene obično veštije u govoru i lakše se izražavaju. To je i razlog zašto muškarci nakon moždanog udara često ostaju nemi, dok se žene nakon takvih zdravstvenih tegoba ipak mogu oporaviti i govoriti.

superbaka
21-05-2009, 04:24
Evo slikom cju da vam pokazemm kakva je razlika izmedju zenskof i mushkog mozga a vi procenite jesam li u pravu......

http://bp3.blogger.com/_cstQjgwJK0o/Rz8LSimYymI/AAAAAAAAB2Q/pMZDFVdHcRU/s320/MU%C5%A0KI+MOZAK.jpg

superbaka
21-05-2009, 04:27
http://bp2.blogger.com/_cstQjgwJK0o/Rz8LLSmYylI/AAAAAAAAB2I/-DMEch39e3E/s320/%C5%BDENSKI+MOZAK2.jpg
zenski mozak....))))

STRANAC
21-05-2009, 19:25
bravo Bako, legendo....

Skorpija
21-05-2009, 22:17
MA BAKO ti si nenadmasiva. KRALJICE!!!!:ruka:

Bery_babe
21-05-2009, 23:16
Ako je ovo ovako kao na slici ja sam tranvestit!!! :)

STRANAC
13-06-2009, 20:10
Lepšem polu ideja o grupnom seksu zvuči jednako primamljivo kao i muškarcima, a jedno australijsko istraživanje pokazalo je da ga dame takođe iniciraju jednako često kao i pripadnici jačeg pola.

Gotovo 40 odsto od 8.700 ispitanika izjavilo je da je u grupnjacima učestvovao podjednak broj pripadnika oba pola. Većina onih koji su skloni grupnom seksu je u vezama, a veliki broj parova učestvuje zajedno, piše list "Press".
Najčešća vrsta grupnog seksa je seks utroje, iako je trećina ispitanika rekla da je je najveći grupnjak u kome su učestvovali uključivao pet ili više osoba. Grupnjake, kažu, isprobavaju najčešće zbog uzbuđenja, raznovrsnosti, ali i da bi začinili dugogodišnje veze i brakove.

Osobe koje su učestvovale u grupnom seksu kažu da takvu vrstu seksa ne praktikuju redovno, 40 odsto njih je to probalo jednom, dok jedna od deset osoba to radi jednom nedeljno ili mesečno.
Oko 80 odsto ispitanika tvrdi da im je to samo zabava i da se tokom grupne "akcije" poštuju svačija prava i želje.
Međutim, ima i onih koji su zažalili zbog tog iskustva jer su to uradili pod uticajem alkohola, zbog pritiska partnera ili ljubomore.

superbaka
14-06-2009, 15:55
Samo da se nadovezem na ovo Stranchevo izlaganje.....))))


Najtajnovitije seksualne maštarije žena

Svaka žena, htjela ona priznati ili ne, prepušta se mašti. Bilo u snu ili na javi, maštarije su ponekad i skrivene želje o kojima većina žena uglavnom ne želi govoriti. Dapače, one ih se srame




I dok jedne ne pričaju o maštarijama, druge će, uglavnom razglabajući uz kavu s prijateljicama, iz rukava nabrojiti barem onih pet, najsočnijih snova koji su kolali njihovim mislima. Hvata vas jeza? Prisjećate se njenog zamišljenog lica za vrijeme odnosa? Ne budite sumnjičavi, no tko zna….

Sljedeći put kada je uhvatite, nagovorite ju da vam otkrije svoje skrivene tajne, to će možda biti vaš novi put ka ludom i razuzdanom seksu. Fantazije su normalna i zdrava pojava. Neke su povezane s već proživljenim iskustvima, dok su neke čisti plod mašte. Ponekad su fantazije tabu tema ili su pak društveno neprihvatljive, no na kraju krajeva – potpuno su neopasne.

Razotkrijmo, o čemu to žene maštaju…

Seks sa strancem
Velik broj žena mašta o susretu s tajanstvenim muškarcem koji će ih odvesti u motel i priuštiti im nezaboravnu noć. Nije stvar u tajanstvenom muškarcu, već u tome što žene misle da se jedino s nepoznatom, a ujedno i čarobnom osobom, mogu potpuno opustiti. Zašto? Jer ih ta ista osoba ne može osuditi ni prosuditi. A na kraju krajeva, nakon toga ga više neće ni vidjeti.

Grupni seks
Jedan od društvu neprihvatljivih seksualnih činova izuzetno je popularan u mašti mnogih žena. Najviše ih pali pojam golišavosti pred hrpom ljudi koji su baš kao i one – razotkriveni. Dodatni osjećaj erotike upotpunjavaju dodiri i odnos sa svim tim ljudima.

Dominacija
Ništa ne pali žene više od preuzimanja kontrole u seksu. U ovom bi se slučaju moglo reći da sve, pa čak i one najsramežljivije, maštaju o dominaciji nad muškarcem. Na pamet im padaju svakojake aktivnosti – one bičuju svog partnera, tjeraju ga da ih moli za seks, tjeraju ga da im čini sve što one požele…

Seksualno ropstvo
Čista suprotnost dominaciji je ropstvo, jedna od također čestih ženskih maštarija. Najviše od svega pali ih njegova zapovijed kako da mu što uradi ili odradi. No tu je i maštarija u kojoj one odbiju svaku njegovu zapovijed i opiru se njegovoj moći.


Seks na javnom mjestu jedna je od najprimamljivijih fantazija

Tako se neke prepuštaju partnerovim zapovijedima i uz poslušnost nazivaju ga gospodarom, dok su druge totalno neposlušne i neukrotive, sve dok ih on ne priveže i nježnostima umiri.

Lezbijski seks
O da. Mnoge sanjaju dodire istoga spola, a ovi se snovi najčešće ne javljaju na javi. One koje svjesno sanjaju lezbijski seks, zamišljaju svog partnera koji uživa gledajući ih.

Ideja dodirivanja nečijeg mekog tijela ženama se čini erotičnijom od bilo čega drugog. Partner u kutu, voajer, šlag je ovom seksualnom kolaču.

Striptizeta, prostitutka
Nije važno, samo da je ilegalno. Napojnica na kraju ili početku čina dodatni je stimulans za maštarije kojima, nakon ove, neće biti kraja. Sljedeći put kada dođete po nju automobilom pokušajte otkriti je li spremna na akciju.

Naravno, trebate dobro poznavati partnericu prije no što se okušate u ovakvim igricama. Pazite da ju ne uvrijedite. Čim sjedne u auto nabacite joj, kroz šalu, ali zavodljivo, da vas zanima koliko bi koštala njena usluga. Njena reakcija neka vam bude znakom njene (ne)odlučnosti.

Biti muškarcem samo na jednu noć
Najmanje ostvariva, no najveća maštarija od svih jest biti muškarcem, barem na jednu noć. Žene bi se voljele odijevati, ponašati pa čak i nositi 'oružje' muškarca, barem na pet minuta.

Na taj način žene ne žele osjetiti dominaciju muškarčeve uloge, već žele muškarca učiniti ranjivim, podređenim i to tako da one budu te koje vode glavnu riječ.

Neka vas ovaj tekst ne ohrabruje… Maštarije su samo maštarije – većina ih se nikada neće ostvariti. Ipak, tko zna, možda baš vi uspijete osloboditi dušu (muškarca u svojoj) partnerici…

STRANAC
14-06-2009, 19:29
[B]Seks sa strancem
Velik broj žena mašta o susretu s tajanstvenim muškarcem koji će ih odvesti u motel i priuštiti im nezaboravnu noć. Nije stvar u tajanstvenom muškarcu, već u tome što žene misle da se jedino s nepoznatom, a ujedno i čarobnom osobom, mogu potpuno opustiti. Zašto? Jer ih ta ista osoba ne može osuditi ni prosuditi. [I]A na kraju krajeva, nakon toga ga više neće ni vidjeti.

e,Bakooooo,legendo,´alal ti bilo kad ovako sve znas... :D:D

Zijadina
14-06-2009, 19:51
heheh...Ensare....ja sam sad to htela da citiram :lmao: :lmao:

Elvis-Eko
22-06-2009, 21:42
Cake-sex: Uzbuđenje bez granica!

Ponedeljak | 22.06.2009


Od žena za žene: Testiraj proverene trikove za ultimativni erotski doživljaj - sa partnerom ili bez njega! Faktor zadovoljstva: 100%...

Početak nove seksualne ere
Znaš sve o svom telu, dragog umeš da uzbudiš do ludila... Bez problema dovodiš sebe i njega do ekstaze... To se podrazumeva, kao i hodanje na štiklama od 12 centimetara, uspešno obavljanje poslovnih zadataka, savršeno pripremanje hrane. I, naravno, fantastičan izgled koji bi oborio žiri na svakom izboru za kraljicu lepote. Jer - ti si uspešna, moderna mlada žena!

http://novo.lepotaizdravlje.rs/img/cake-sex.jpg

Ali, ako ćemo pravo, stvarnost je totalno drugačija. Stopala, sveže sređena kod pedikira, bole te već posle nekoliko koraka na štiklama, šef i kolege ti kidaju živce, a umesto zdrave hrane, krišom jedeš fastfud. A seks? Budi iskrena: koliko puta si pomislila da bi svoj seksualni život trebalo da menjaš iz korena? Bez brige, nisi jedina koja želi bolji i intenzivniji seks. Rezultati jedne velike nedavno završene studije pokazuju da 71 posto žena, uprkos emancipaciji, nemaju dovoljno hrabrosti da preuzmu inicijativu u krevetu, te i dalje prepuštaju muškarcu da on vodi igru.
Dve drugarice iz Njujorka, Melinda Galager (36) i Emili Kramer (30) nisu mogle tek tako da se pomire sa ovom tužnom činjenicom. Pozvale su žene da na internetu otkriju svoje "prljave fantazije" i doživljaje, a njihove priče obradile su u svojoj knjizi "Seks - ovako to rade žene", manifest nove ženske svesti - Cake-sex. Engleska reć "cake" znaći kolač, ali u američkom slengu koristi se kao izraz za vaginu. Po Melindinom i Emilinom mišljenju, ženski polni organ treba da bude u centru pažnje svih ljubavnih zbivanja.

Cake-sex: O čemu se tu radi?
Sasvim jednostavno, radi se o tebi, tačnije o tvom orgazmu - jer definitivno imaš pravo da doživiš potpuno zadovoljstvo. Svaka žena je posebna i zbog tog nema jasnih pravila kakav seks treba da upražnjava. Ovde je reć o tome kako da razviješ stav o seksu i svojim željama, a zatim da postaviš pravila da bi mogla da se potpuno predaš uživanju.

Vruć solo program
"Rock your body!", tako Galager i Kramer nazivaju prvo i osnovno pravilo cake-sexa. Dobro upoznaj svoje telo i saznaj šta mu prija. Nemoj da se opterećuješ činjenicom da tvoje telo ne odgovara idealu lepote koji propagaraju reklame.
*Ispruži se u kadi i pusti da te voda miluje. Zatvori oči i rukama istražuj telo, prstima polako prelazi preko mišića i intimnog predela.
*Vrhovima prstiju dodiruj grudi, a zatim pređi na stomak, pa preko pupka do intimnih delova.
Posle uživanja u kadi nežno se osuši mekanim peškirom, zatim nanesi kremu za telo i posmatraj svoj odraz u ogledalu. Lepa si, zar ne? Lepa, seksi i divna!

Uzbudljive maštarije
Pravilo broj dva cake-sexa: pusti mašti na volju! Sve je dozvoljeno! Možeš da zamišljaš sebe u krevetu sa ružnim i debelim muškarcem, sa kojim u stvarnom životu nemaš nikakve veze ili da vodiš ljubav sa dvojicom muškarca istovremeno... Tvoje misli su samo tvoje i niko ne mora da zna za njih.
* Nemoj da se stidiš svojih fantazija, koliko god čudne bile. U tom trenutku, prepuštaš se svojim potrebama a tobom upravljaju želja i strast.
Razmisli koje fantazije želiš da podeliš sa svojim partnerom. Pri tom, uzmi u obzir i moguće posledice. Kako će on reagovati? Da li zaista sa njim želiš da radiš ono što te potajno uzbuđuje? Da li ćeš time opteretiti ili poboljšati vaš seksualni život? Dobro proceni rizike pre nego što mu bilo šta otkriješ!

Strastveni duet
Iako je cake-sex potpuno usmeren ka tebi, pravi užitak doživećeš tek sa partnerom. Zato, primeni svoja nova erotska saznanja i otkrića. Unesi maštu u svoj seksualni život i uvek imaj na umu treće pravilo: možeš sve, a ne moraš ništa! Razvijte metode "bezobraznog razgovora": dogovori se sa dragim oko zajedničkog seksualnog vokabulara. Izmislite neke neutralane termine za reči kao što su vagina, penis i omiljena poza. Tako ćete moći da razgovarate o seksu i pred drugima, a da niko ne zna o čemu se radi. Na primer: "Pre spavanja obavezno moram da popijem svoj milkšejk!" Niko neće znati da u stvari govorite o oralnom seksu. Simpatično i uzbuđujuće, zar ne?
* Verovatno si se opustila pred svojim dragim toliko da možeš pred njim da se samozadovoljavaš. Zamoli ga da i on to radi pred tobom. Ili - provedite jednu noć zadovoljavajući se iskljućivo rukama, usnama i jezikom. Biće to sjajan doživljaj, bez one obićne "ući-izaći" igre.
* Izaberiti zajednićki fetiš. To ne mora da bude koža, lisice ili bilo šta slično tome. Možda vas pali da on nosi tvoje tange, a ti njegove bokserice. A možeš da obućeš i njegovo odelo (ispod, naravno nećeš nositi ništa).
* Sasvim je normalno da postoje i dani kada ne osećaš želju za seksom. Ne treba da osećaš krivicu zbog toga što bi se samo mazila ili što, naprosto, želiš svoj mir. U tom slučaju, animiraj svog dragog za solo seks, ponudi mu neku igračkicu i posmatraj ga. To bi trebalo da funkcioniše i obrnuto. Tako ćete učvrstiti svoju ljubav, poštovanje i vernost.


STATISTIKA
Samo jedan procenat žena nije sposoban da doživi orgazam. Znaći, skoro sve to mogu i zato iskoristi trikove cake-sexa.
PROMENA PERSPEKTIVE
U erotskim filmovima ne svodi se sve na divlji seks. "Eyes of Desire" i "Dream of Jenna" prikazuju sve stadijume ženskog orgazma uz izraz lica i zvukove koji ih prate. Pogledaj, veoma je uzbudljivo!
DOBRA HEMIJA
Neke pilule za kontracepciju mogu negativno da utiču na raspoloženje. Zamoli svog ginekologa da ti prepiše neke za koje smatra da neće dovesti do toga.
SAZNAJ VIŠE
Na www.cakenyc.com (http://www.cakenyc.com/) naći ćeš mnogo blogova na kojima žene opisuju razna iskustva u cake-sexu, a autorke knjige daju svoje komentare.