PDA

View Full Version : Inteligentni muškarci imaju bolje "plivače"


STRANAC
07-02-2009, 15:51
Inteligentni muškarci imaju bolje "plivače"

Poznato je da žene vole pametne muškarce jer su oni uglavnom i uspješniji i materijalno obezbjeđeniji i mogu se za njih bolje brinuti. Međutim, naučnici su otkrili da to nije jedini razlog. Naime, njihova sperma je navodno bolja, pokazalo je novo istraživanje.
Britanski i američki istraživački tim usporedio je rezultate pet testova inteligencije koje je 1985. godine uradilo 425 američkih veterana iz Vijetnama, tada starih između 31 i 44 godine. Veterani su također dali i uzorke sperme, tako da su naučnici analizirali njihovu spermu, broj i pokretljivost spermatozoida, te druge pokazatelje kvalitete sperme.

Pokazalo se da je muškarac, što je inteligentniji, proizvodio više sperme, i njegovi spermatozoidi su bili pokretljiviji, bez obzira na njegovu starost, težinu, konzumiranje alkohola cigareta i sl.

Objašnjenje za vezu između inteligencije i kvalitete sperme naučnici još nisu pronašli. Neki naučnici spekulišu da se inteligencija prenosi kao dio jednog većeg "paketa" dobrih atributa. Npr. geni koji utiču na inteligenciju mogu nekako biti povezani sa kvalitetom sperme, ali i ostalim pozitivnim osobinama. To bi moglo objasniti zašto se inteligencija smatra privlačnom – ona jednostavno može biti pokazatelj da osoba ima mnogo dobrih osobina, smatra psiholog Geoffrey Miller, član istraživačkog tima.


info preuzet sa drugog sajta...

Elvis-Eko
07-02-2009, 18:25
Objašnjenje za vezu između inteligencije i kvalitete sperme naučnici još nisu pronašli.

.


E dokon li su ovi naucnici mila majko :p