PDA

View Full Version : Mercedes SL65 AMG Black Series


sanna72
27-08-2008, 23:16
Mercedes SL65 AMG Black Series - crni monstrum

http://www.mercedes-amg.com/SL65BlackSeries/wallpapers/1600x1200_airport3.jpg

http://www.mercedes-amg.com/SL65BlackSeries/wallpapers/1600x1200_birdeye.jpg
http://www.mercedes-amg.com/SL65BlackSeries/wallpapers/1920x1200_front.jpg

Dok se u Mercedesu brinu zbog drastičnog pada prodaje S-klase koja je prouzrokovana visokim cenama goriva, neke, kao što je to, na primer, ekipa iz AMG-a, to uopšte ne zabrinjava. Monstrum koji su nam upravo predstavili posle mnogo meseci testiranja i nebrojenih kilometara po Nurburgringu verovatno i ne ide na benzin, već na kerozin. Šalu na stranu, redizajnirani SL 65 AMG dobio je svog zlog brata blizanca, koji se odaziva na ime Black Series. Već na prvi pogled evidentne su razlike između braće, ali one nisu rezervisane samo za ono što se vidi spolja. Crna serija SL-a je snažnija, brža, lakša, jednom rečju – bolja od "običnog" SL 65 AMG.

Šta AMG-u znači oznaka Black Series mogli smo videti već na modelu CLK – stvaranje trkačkog automobila za svakodnevnu upotrebu u svakodnevnim uslovima. Zvuči ludo - to da se automobil koji razvija više od 600 KS može koristiti i da biste se komforno zaleteli do parkinga na pijaci. SL iz crne serije jedan je od najsnažnijih i najbrutalnijih sportskih automobila koje je Mercedes ikada proizveo. AMG-ovi inženjeri doradili su motor V12 iz običnog SL AMG-a parom novih turbopunjača i unapređenim sistemom hlađenja, kako bi umesto 612 KS razvijao čak 661. Mogli su ga, kažu, doterati i do 720 KS, ali im je iz Mercedesa stigla direktiva da ne prelaze preko 680 KS.

Ipak, uobičajena elektronska blokada nije na 250 km/h, već na 320 km/h. SL Black Series leti do stotke za manje od četiri sekunde (3,9 da budemo tačni), dok će kazaljka brzinomera preko oznake 200 km/h preći sedam sekundi kasnije. Za takve performanse automobil može da zahvali užasno snažnom motoru, ali i strogoj dijeti koja mu je u odnosu na SL AMG smanjila masu za čitavih 250 kg, to jest na 1.870 kg. Umesto električno sklopivog krova tu je fiksni, a umesto standardnih metalnih delova karoserije - kao što je već spomenuti krov, poklopac motora, prtljažnik i blatobran – korišćene su komponente od ugljenih vlakana.

Prednji trag točkova proširen je za 97 mm, a zadnji za 85 mm. Napred su 19-inčne felne, a nazad 20-inčne. Modifikovani su vešanje i kočnice - najveće keramičke koje je Mercedes ikada ugradio - 39 cm šestoklipne napred i 36 cm četvoroklipne pozadi. Upravljač je direktniji, dok je za pomoć pri kočenju, kao i bolji downforce SL Black Series opremljen zadnjim spojlerom koji služi i kao vazdušna kočnica, a aktivira se pri brzinama većim od 100 km/h. Tu je i ESP koji se može podešavati u tri stepena ili, ukoliko ste dovoljno hrabri ili ludi, potpuno isključiti, kao i zadnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem, čiji je zadatak da se obračuna s monstruoznih 1.000 Nm obrtnog momenta.

Unutrašnjost je presvučena potpuno crnom kombinacijom kože i alkantare s umecima i školjkama sedišta od ugljenih vlakana. Brzinomer ima crnu podlogu, a obrtomer belu, s indikatorom koji sugeriše idealno vreme za promenu brzine. Svetska premijera najžešćeg AMG-a održaće se na auto-salonu u Parizu u oktobru ove godine. Mada Mercedes još uvek nije izašao u javnost s njegovom cenom, predviđanja su da će to biti suma veća od 300.000 evra.

Crni Gruja
27-08-2008, 23:46
Uhhhh, taj black series. Ovaj sam auto video ovde u salonu, isto sl63 AMG, ali nije bio black series, i vec je on bio haaaaos. Mogu mislit da mi ovako nesto padne u ruke. Vala bi se Resko i Adnan nagledali, nebi ih provozo ni metar :)

adnan
28-08-2008, 19:50
Da ima kuku kupio bih ga da prikolicom teram smece na govedjak. Ovako nista.

Salim se naravno, lijep nema sta a i jak.

sanna72
05-09-2008, 20:30
Da ima kuku kupio bih ga da prikolicom teram smece na govedjak. Ovako nista.

Salim se naravno, lijep nema sta a i jak.


:smeh2: :smeh2: :smeh2: :smeh2: